Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dámy dneska mi manžel taktně naznačil, že bych naši skoro 2letou holčičku měla víc usměrnovat. Je to velice živé dítě, říkala to lektorka ve cvičení, řekla mi to i mudra…a dneska mu když byl s malou nakupovat řekla i prodavačka, že je to jediné dítě které tam takhle běhá po obchodě. Nevím jak to říct. Manžel na ni křikl, ona brečela asi pul hodiny a pak k němu nechtěla ani jít. Bála se ho. Bít jí za to přes zadek nechci, je to zbytečné. Lektorka mi řekla, že z toho vyroste, mám tomu nechat čas akorát mně mrzí ty pichlavé oči a keci, že mám nevychované dítě. Podle mně je ještě malá na to aby poslouchala na slovo vždycky když se jí řekne. Je hodně živá, většinou poslechne, někdy ale má svou hlavu a prostě neposlechne…
@Lucipe píše:
Ahoj maminky, my máme doma 6 měsíců malého neposedu. Prý mámr náročné dítě ale já si myslím že je prostě jenom živějšíOd malinka byl živé dítě, nikdy to nebylo takové to spací miminko stále ho něco zajímalo. Nyní je nám přes šest měsíců a malej leze jako drak po čtyřech a stoupá si u nábytku. Sama už nevím čím bych ho zabavila a udržela trochu v klidu? Poraďte jak je zabavit a unavit? Děkuji za všechny příspěvky
sim tě a kdo ti to jako vyčítá ![]()
každej sme nějakej a za mě osobně furt lepší živé a zvídavé dítě než takové co sedí na zadku jak pecka, tam kde hoposadíš a i za 2 hodiny ho tam najdeš ![]()
jinak no jak ho unavit, takový dítko jen tak neunavíš, spíš si zvykej
vim o čem mluvim mám to doma dvakrát..odjakživa divoši, oba chodili dřív než jim byl rok (první v 10.měsících, druhej v 9.měsících)..no chce to hodně chodit venku, zaměstnat je na zahrádce, vzhledem k věku pak sportem atpod…a hlavně sit o užívej, vždyt´je s nima ten život nádhernej ![]()
@brumdinka
Mám 2 dcery…první odjakživa tichá, poslušná na slovo… jak píšeš, když jsem jí dala omalovánky tak seděla a malovala třeba celé odpoledne. V obchodě k rohlíkům, tam si vzala rohlík a byl klid. Venku tak max. 2 metry přede mnou.
Druhá od malička hyperaktivní, ale opravdu hodně. Stále v pohybu, doma musí neustále něco dělat, pořád si říká o nějakou práci…nebo sama jde a umyje nádobí nebo podlahu /má čerstvě 5 let/. Venku se neunaví ani když s ní celé odpoledne jezdíme na kole, já v 8 večer když přijedu z takové vyjížďky padám, ona si ještě vydrží hrát dál. Kdybych ji nedala do postele, tak mi připadá že by si hrála do rána. Strašně zvídavá, všechno chce vědět…starší byla také učenlivá a četla ještě před nástupem do školy. Mladší to zvládla již ve 4 letech…podotýkám, že to ani jednu z nich nikdo výslovně neučil, prostě se ptaly co je tohle za písmenko a tak se to naučily. Mladší už umí i vše napsat co jí člověk nadiktuje. Chodí na společenské tance, ale dám ji asi ještě na fotbal, jelikož ten ji baví odmalička a snad tam tu svou energii alespoň trošku vybije. I když jak píšeš, takový dítko opravdu jen tak neunavíš, to unavit prostě nejde!! A když mu běhá po obchodě, tak ať ji posadí do vozíku je-li to možné…dobrá rada nad zlato, co
?