Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky, my máme doma 6 měsíců malého neposedu. Prý mámr náročné dítě ale já si myslím že je prostě jenom živější
Od malinka byl živé dítě, nikdy to nebylo takové to spací miminko stále ho něco zajímalo. Nyní je nám přes šest měsíců a malej leze jako drak po čtyřech a stoupá si u nábytku. Sama už nevím čím bych ho zabavila a udržela trochu v klidu? Poraďte jak je zabavit a unavit? Děkuji za všechny příspěvky ![]()
Kdo ti vyčítá, že máš moc aktivní dítě? ![]()
Normální pohyblivé dítě, některé divočí od pár měsíců jiné kam posadí tam sedí.
Každé dítě má své tempo vývoje, pokud je to přirozeně tak si myslím, že není problém ani klidné ani divoké dítě.
Buď v klidu
alespoň máš doma veselo.
Moje starší byla jako miminko klidná a teď si to vynahrazuje
![]()
a mladší divočí průběžně ze starší od pár měsíců ani jim nevadí 3roky rozdíl, skvěle se v aktivitě doplňují
, někdy říkám, že s nic zešílím, ale jinak jsem ráda, že jsou takové
.
Tak nestresuj není důvod ![]()
@burgundy máme takové hračky a bohužel zabaví vždy jen na chvilku ![]()
@IvkaH to nám nikdo nevyčítá, ale paní doktorka nám řekla že malej patří do skupiny Náročných dětí. Mě by jen zajímalo jestli existují nějaké aktivity které by ho alespoň trochu unavili večer chodí spát pozdě a často se budí
No unaví ho hraní si, nech ho na zemi, na dece nebo na koberci a nech mu volné pole působnosti, okolo mu dej aktivní hračky a hraj si s ním, ono hlavně to zkoumání okolí ho tak unaví
. Pak taky řádění ve velké vaně unavuje klidně na lehátku, ale ten prostor na kopání a cáchání
.
Ty hračky je dobré obměňovat, u takhle malých dětí říkala dr. že udržet pozornost 2minuty je dobré, takže víc se nedá asi očekávat. Musí být víc těch hraček, obměňovat, nejlepší hračka je MOBIL, KLÍČE, OVLADAČ, HRNCE, VAŘEČKA, MISKY, LŽIČKA, LETÁKY a pod.
Říkám tomu zakázané ovoce
a zabaví spolehlivě.
To existuje i skupina narocnych deti jo?
![]()
Hele bych vdecna za to ze mam zdrave, zvidave, hrave zive dite ![]()
Jinak zkus dat do lahve ryzi, hrach, cocku, krasne to chrasti.Taky co nejvice na vzduchu ![]()
Muj syn byl na tom hodne podobne a vlastne porad jeste je. Ale narocnym bych ho nenazyvala. ![]()
Delala jsem to a delam tak, ze dokud nechodil, tak na prochazky jsme chodlili minimalne (mozna na 1,5 denne
). Proste jsem ho nechavala lezt a popochazet, jak mu bylo libo. Nechala jsem ho lezt do skrinek, supliku, davala jsem mu porad nove podnety, ne jen hracky a hlavne jsem ho v tomto veku ucila samostatnosti. Dostal hracku, kdyz zacal knourat, dostal jinou apod. Nechtel se mazlit, kdyby chtel, tak samozrejme ponosim a pomazlim. ![]()
Jakmile zacal chodit, nekdy na 10 mesicich, tak jsme chodili na prochazky a on pekne supajdil vedle kocarku, chvilku samozrejme, nebo jsme dojeli na nejake hriste a tam si mohl trenavat chuzi venku. Pak uz to bylo jednodussi a i zabavnejsi. ![]()
Jo a chvilku v klidu ho bohuzel neudrzim doted. 18 mesicu. Diky tomu ani nemluvi.
Ma horolezecke obdobi, takze ho musim porad hlidat a sundavat ze skrini, stolu, vyndavat z hornich supliku komod apod. ![]()
Ale zase se zabavi na cely den sam. ![]()
Ale to je normální, že ho ty hračky baví jen chvilku
Takhle malé dítě pozornost ještě neudrží
Podle mne máš úplně standardně živé dítě, vůbec bych ho nenálepkovala za náročné
Co je potom nenáročné? Asi takové, které osobně pokládám za apatické? ![]()
Jo taky mě ostatní lidi říkali at jsem ráda, že mám živé dítě, když jsem si postěžovala, že je aktivní a hlavně hlučnej(vzteklej ani nepovídám) a dostalo se mi VŽDY odpovědi typu"bud ráda, že o něm víš a že ti nesedí nekde v rohu místnosti",no tak o tom to není, lehce se to říká lidem, kteří se nemusejí každý den starat o malýho hyperaktivistu a vymýšlet mu nové a nové a nové a nové…věci, kterými by se zabavil, někdy to je fakt na palici, naštěstí tohle období mám už za sebou, malýmu budou dva roky za 14 dní a vyhraje si sám a dá si spoustu věcí už vysvětlit, ale ještě ted mi běhá mráz po zádech z období kolem půl roka, kdy všechno chtěl, nic ho nebavilo víc jak minutu a já jen vymýšlela a vymýšlela, brrrrr, ale byl, je a bude to nejlepší chlap na světě i když maminku dost pozlobil, jako kojeneček ![]()
@Alenka
Je pravda, ze kdo takove dite nemel, tak nikdy nepochopi. ![]()
Ja zase nemohla, kdyz syn zacal obchazet nabytek, nekdy n 7 mesicich a padal tak 10× denne na hlavu, prestoze jsem za nim nonstop sedela.
A pak tedy, kdyz uz se naucil chodit a nechtel byt v kocarku.
Ale musim rict, ze je daleko samostatnejsi nez ostatni deti, az me to obcas mrzi, ze se mnou nechce stavet kostky nebo malovat. Na miste proste nevydrzi. ![]()
@Scarlett2011 naprosto souhlasím, úrazů hlavy máme až hanba, kolikrát jsem se bála, že na mě zavolaj sociálku na pohotovost, když jsme tam přišli asi po 150-tý, že spadnul, jak jinak než na hlavu, každej uraz byl pro mě otresnej
malej je prostě divoch, rychleji běhá než přemýšli, tím pádem neustále padá od někud, z něčeho, na něco
nemůžu ho ani nechat hlídat, protože ho prostě nikdo hlídat nechce, je mi to tak trochu líto, ségře hlídaj malou snad všichni a mě pohlídá jen ségra a jen na chvíli, protože dvě děti se zvládnou s náturou našeho raubíře nedají, ale je hodná, že mi to nějak kompenzuje, nicméně je to boj, děsím se nástupu do školky ![]()
@Scarlett2011 jinak žádná činnost s mojím miláčkem nepřipadá v úvahu, kostky, malování, vlastně taky nic, jede si svoji lajnu, občas se přijde pomazlit, ale jen na chvilku, protože mozeček mu už radí, že má udělat to a to ![]()
@Alenka21
My jsme teda ani na pohotovost nejezdili.
Ale pada do ted, denne. Zrovna pred chvilkou spadl z konferencniho stolku na garaz-hracku. ![]()
A prochazky venku, kdy bezel a nereagoval na zavolani, ty taky byly super. ![]()
Ted uz se to pomalu zacina zlepsovat. Minuly tyden sel venku poprve za ruku.
Mela jsem chut to jit nekam oslavit. ![]()
S hlidanim to mame horsi, jelikoz zijeme v Anglii, takze ho vlastne jeste nikdo nikdy poradne nehlidal. No a se skolkou nevim, protoze tady to je hodne benevolentni, takze se zas tak moc niceho nebojim. Snad to beze mne prezije. Planuju ho tam dat uz ve 2,5 letech na dopoledne. ![]()
@Alenka21 píše:
@Scarlett2011 jinak žádná činnost s mojím miláčkem nepřipadá v úvahu, kostky, malování, vlastně taky nic, jede si svoji lajnu, občas se přijde pomazlit, ale jen na chvilku, protože mozeček mu už radí, že má udělat to a to
Tak to mame uplne stejne, i s tim mazlenim. Docela jsi me uklidnila. Mam takove blbe pocity, ze jako matka selhavam, ale jakakoliv moje nebo manzela snaha o hru, je marna. Jedine blbnuti by mu slo. ![]()
A ma to jeste jednu nevyhodu. Manzel uz nechce druhe dite. Je toho na nej moc. ![]()