Nárok otce na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
25.2.11 21:02

Já myslím, že je zbytečnost hledat někoho, kdo si tě veme. Tak jako tak, když otec bude chtít udělat testy DNA, tak pak prostě nárok na dítě má, bohužel. Já být tebou tak ho prostě neudám do RL a pak jen čekat co bude podnikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
25.2.11 21:20
Kamča.dalmatinka píše:
Gina108 píše:
ejmy píše:
Gina108 píše:
Jediný, jak se ho zbavit by bylo se vdát ještě před porodem za někoho jiného, to by pak automaticky v RL byl jiný chlap a soud by na stížnosti biolog. otce prděl, neboť přednější by byl „zájem dítěte“ a to by již otce mělo. Nebo si sehnat dobrovolníka, co s tebou naběhne na matriku a nechá se do RL zapsat, to by možná soud bral podobně.
Njn, jenže to je asi velká utopie někoho spolehlivého takhle narychlo sehnat. :think:
Taky jsem o tom přemýšlela…ale pochybuju, že bych našla někoho, kdo tohle dobrovolně povolí :-? a abych s tím jiným chlapem nakonec nedopadla ještě hůř…
Leda jestli nemáš spolehlivého bratrance, který by to pro tebe udělal. Jako incest by to snad brané nebylo, to je jen v přímé linii.
a to by opravdu pomohlo?Kdyby si pak stejně požádal o testy dna tak má na ně nárok a otcovství by se určilo.Nebo to tak není?

Pomohlo, protože nejdřív by muselo dojít k popření otcovství a proto jsou stanoveny lhůty zákonem o rodině.
Ale v praxi si nedovedu představit toho nastávajícího, co by do toho šel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
25.2.11 21:45
ejmy píše:
jizvíková píše:
jako otec na nej pravo ma, u soudu by asi doslo k potvrzeni otcovstvi pomoci DNA testu a jakmile se prokaze tohle, tak proste narok ma, bohuzel
zakaz styku s ditetem soud praktikuje malokdy…
to tak pri prokazanem spatnem vlivu, treba kdyz je rodic kriminalnik atd..
jinak i ty muzes po nem chtit vydaje k tehotenstvi a pak k malymu, takze bych zkusila reagovat na jeho soudni vyhrozovani tim, ze mu reknes, ze klidne, ze mu soud vsechno vypocita i zpetne…treba se toho leknehodne sil
Peníze bohužel vždycky někde sežene, už teď jich spoustu dluží. Má jen základní školu a nedokáže se postarat ani sám o sebe, doteď mu běhá za zadkem maminka. Nechci po něm vůbec nic, jen aby mě nechal v klidu vychovávat moje dítě (mělo by být naše, ale potom jeho chování to prostě nejde) :cry:

hmmm někdy si říkám co vás ženské vede že si s takovýma holomkama pořizujete dítě.. holt asi některé nejste normální.. sorry, ale jinak nevím co na to říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.2.11 21:47
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
jako otec na nej pravo ma, u soudu by asi doslo k potvrzeni otcovstvi pomoci DNA testu a jakmile se prokaze tohle, tak proste narok ma, bohuzel
jinak i ty muzes po nem chtit vydaje k tehotenstvi a pak k malymu, takze bych zkusila reagovat na jeho soudni vyhrozovani tim, ze mu reknes, ze klidne, ze mu soud vsechno vypocita i zpetne…treba se toho leknehodne sil
Peníze bohužel vždycky někde sežene, už teď jich spoustu dluží. Má jen základní školu a nedokáže se postarat ani sám o sebe, doteď mu běhá za zadkem maminka. Nechci po něm vůbec nic, jen aby mě nechal v klidu vychovávat moje dítě (mělo by být naše, ale potom jeho chování to prostě nejde) :cry:
hmmm někdy si říkám co vás ženské vede že si s takovýma holomkama pořizujete dítě.. holt asi některé nejste normální.. sorry, ale jinak nevím co na to říct…

To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.2.11 21:53

Taky nechápu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.2.11 21:53
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
hmmm někdy si říkám co vás ženské vede že si s takovýma holomkama pořizujete dítě.. holt asi některé nejste normální.. sorry, ale jinak nevím co na to říct…
To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..

No, tak tos jí hodně pomohla a lopata taky. Co s tím asi TEĎ má jako dělat, když už to dítě čeká? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.2.11 21:54

Holky ale to že má ZŠ přce ještě neznamená že je ouplnej trotl … např. kamarád ze střední odešel, resp. byl vyhozen bo byl lajdák, ne hlupák ;). A dneska maká jako šroub a je to chytrý mladý muž :).
Ale je to právě vo tom co pak dělá .. esli dělá nebo je prostě budižkničemu a povaleč … což se mi zdá že zakladatelčin ex byl :(. byť je láska láskou ale stejně … budu to brát tak že než zjistila co je opravdu zač vlítla do toho. :roll:

• Citovat
  • Upravit
48576
25.2.11 22:02
Gina108 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..
No, tak tos jí hodně pomohla a lopata taky. Co s tím asi TEĎ má jako dělat, když už to dítě čeká? :zed: :zed: :zed:

Já jí nechtěla nijak pomáhat.Jen sem okomentovala příspěvek který zde byl napsán.
Pomoc nebo informace sem přidala před tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
25.2.11 22:09

Peníze bohužel vždycky někde sežene, už teď jich spoustu dluží. Má jen základní školu a nedokáže se postarat ani sám o sebe, doteď mu běhá za zadkem maminka. Nechci po něm vůbec nic, jen aby mě nechal v klidu vychovávat moje dítě (mělo by být naše, ale potom jeho chování to prostě nejde)

na tohle sem reagoval.. pokud paní, nebo slečna vleze do postele s takovýmhle frajerem, pak nechápu proč chce pomoct?? to jako před tím nevěděla, nebo nechtěla vědět?? a co chce jako poradit??? že je v háji, prootože má dítě s individuem , který se neumí postarat ani o sebe?? a že od něho neuvídí ani kačku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leniiij
26.2.11 01:02
ejmy píše:
Byla jsme nucena si změnit telefonní číslo. A byl klid.

No tak jestli stačila změna tel. čísla na to, aby dal
pokoj, tak to bych se ho opravdu nebála :mrgreen:

ejmy píše: …chtěla jsem to udělat tak, že by za náma jezdil, jak bysme se domluvili a občas přivezl nějaké peníze. Ale on že tohle nechce, že chce byt v RL.

Věřím, že toto by se ti líbilo, aby platil a práva žádná neměl, ale i se zákl. vzděláním není tak blbý, aby na to přistoupil.

Trestní oznámení bych asi nepodala, akorát ho ještě více naštveš a pár hnusných SMSekrozhodně na zákaz sytku s dítětem stačit nebude. On stejně řekne, že byl vykolejen z toho, žeš ho opustila a že se omlouvá aže to tak nemyslel a bude zameteno.
Ale tedy nevím, co v nich přesně bylo.

• Citovat
  • Upravit
17013
26.2.11 09:57

No vaše logika- fakt síla. Každý kdo má základku není debil a naopak, každý který má školy není inteligent… Třebas ta kravina s tím bratrancem, to musí být vzdělaný mozeček vážně.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
26.2.11 10:47
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:

Já zase nechápu, co vede některé z vás k nutnosti napsat sem takovýto komentář. Odpověď na svou otázku stejně nedostanete, holce tím nijak nepomůžete, její situaci tím nezměníte … jen si holt rýpnete a pohoníte vlastní ego. Jste bezchybné, dokonalé? Nikdy v životě jste neudělaly žádnou botu? :nevim:

P.S. Možná o tom nevíte, ale sexuální atraktivnost založená na vzájemném chemickém reagování mezi dvěma lidmi je věc neovlivnitelná rozumem. Takže ano, může se stát, že žena otěhotní s mužem, který je pro běžný život naprosto nevhodný, ale chemie je chemie a k početí stačí pár chvil, kdy má ženská totálně zatemněný mozek. Nepíšu to nijak hanlivě (aby si to ejmy nevztáhla na sebe!), prostě konstatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
26.2.11 12:32
Aghata píše:
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:

Já zase nechápu, co vede některé z vás k nutnosti napsat sem takovýto komentář. Odpověď na svou otázku stejně nedostanete, holce tím nijak nepomůžete, její situaci tím nezměníte … jen si holt rýpnete a pohoníte vlastní ego. Jste bezchybné, dokonalé? Nikdy v životě jste neudělaly žádnou botu? :nevim:

P.S. Možná o tom nevíte, ale sexuální atraktivnost založená na vzájemném chemickém reagování mezi dvěma lidmi je věc neovlivnitelná rozumem. Takže ano, může se stát, že žena otěhotní s mužem, který je pro běžný život naprosto nevhodný, ale chemie je chemie a k početí stačí pár chvil, kdy má ženská totálně zatemněný mozek. Nepíšu to nijak hanlivě (aby si to ejmy nevztáhla na sebe!), prostě konstatuji.

hmm no tak pokud se paní zatemnil mozek, tak to pak jo… já jen že dneska se dá používat ta… antikoncepce… a dítě by si měl člověk pořídit s tím, o kom je přesvědčen, že je ten pravý.. o čemž , v tomto případě, pochybuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.11 12:36

Ahoj zakladatelko,
při přečtení celé diskuse jsem si tak trochu vzpoměla na svoje „těžké“ období.
Jestli můžu říct svou zkušenost, tak ta je taková, že ani ty esemesky mi u soudu nepomohly. prostě mi je nevzali jako důkaz. a že tam také bylo … ani emaly, tam se taky nezdráhal… no na policii jsem s tím nebyla, protože jsem nebyla dostatečně informovaná a taky jsem se bála. tak možná proto. ex si mě nahrával, zaznamenával naše rozhovory, ale také mu je tedy nevzali jako důkaz.
Také bych nespoléhala na to, že kojení může zabránit delším návštěvám od domova. také vlastní zkušenost - soud se může zabývat i vhodností kojení ve vztahu k péči otce. píšu to složitě ale v podstatě jde o to, že ti soud může říct, abys malé nekojila, když má "tatínek " zájem o dítě. já měla odstříkávat na dva dny a nikdo se mě neptal. soudkyně mi na férovku řekla, ať malého nekojím. že je mu půl roku a že stejně neumře. věřím, že všude jinde je to jiné, než u nás.
já bych to s tím bratrancem ryskla. nebo s kamarádem, který by to udělal, ovšem. život je pec a potřebuje výcvik. v zákoně o rodině je lhůta, do které se musíš vejít. Něco jako: narodí-li se dítě ve lhůtě x dní od uzavření manželství, je manžel automaticky považován za otce. jestli to už nestíháte, tak svatba nemá smysl, ale ten bratranec, by to mohl udělat.

poznámka pro všechny „uvědomělé tatínky“ - nikdo neodsuzuje mužské pokolení ve vztahu k dítěti. mluví se tu o jednom konkrétním člověku, který je pro rodinný život prostě k nepotřebě. a jestliže člověk (ať už se ZŠ či VŠ) dokáže vyhrožovat ženě, těhotné ženě, takovýmto způsobem, právem se ta žena cítí ohrožená a právem se bojí o své dítě. věřím, že kdyby tento "otec " začal sekat dobrotu a ukázal, že je na něho spolehnutí a že bát se není čeho, dala by mu zakladatelka šanci vše urovnat. to my ženský tak máme, že vám mužům do nekonečna věříme a dáváme šance, ikdyž už není co řešit.

Také bych mu předvedla, co jaká věcička pro dítě stojí, i kolik stojí těhotenské oblečení, vyčíslila bych mu výživné na tebe na dva roky (řekněme 4 tis. x 24 měsíců), výživné na dítě a výbavičku (2 tis. za dva roky, další dva roky 3 tis., další dva až tři roky 4 tis. a td až do dospělosti. Přibarvila bych mu povinosti a to by v tom byl čert, aby takový inteligent nevzal zpátečku a nezbrzdil své chování. To máš 96 tis. jen na tebe, 264 tis za období, než půjde malé do školy.
Jestli je to tak jak píšeš, musí se toho leknout a ustoupit.
no šlapla si vedle, ale možnosti jsou. nenech se vytočit, vykolejit, to k ničemu nevede. akorát tě to strhne na dno. já tím prošla, je to hrůza, stavět se na vlastní nohy a dneska nemám jistotu, že mi malého přiveze tak jak má, jestli vůbec. protože vyhrožuje stále a stále to nikoho nezajímá, ani sociálku, ani soud, ani policajty.
tak se drž a hlavu vzhůru, ať vidí, že tě neporazí.

• Citovat
  • Upravit
1112
26.2.11 12:50
lopata píše:
Aghata píše:
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:

hmm no tak pokud se paní zatemnil mozek, tak to pak jo… já jen že dneska se dá používat ta… antikoncepce… a dítě by si měl člověk pořídit s tím, o kom je přesvědčen, že je ten pravý.. o čemž , v tomto případě, pochybuju..

Lopato, o tom jejím příběhu v podstatě nic nevíš. Nevíš, jak to bylo do té doby, než otěhotněla. Přečetla sis pár vět od těhotné, která je v blbé situaci, toť vše. Co všechno za tím stojí, o tom si můžeš jen nechat zdát. A tohle snění žádnou z nás neopravňuje k tomu, abys tady povýšenecky hodnotila druhéhou, jak si měla zařídit život a jak je blbá, když udělala to, co udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna