Nárok otce na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3542
12.3.13 14:00
@Anonymní píše:
Kamarád má nechtěné ditě, nikdy ho neviděl a nemá o něj zájem.
Je napsaný v RL, jediný co dělá tak posílá alimenty 4000.
Teď bohužel přišel o práci, tak nemůže platit alimenty.
Když ji žádal o snížení, nebo o počkání, až si najde jinou práci že jí to doplatí.
ona o tom nechce ani slyšet že by ji neplatil nebo že by ji to snížil, na menší část. Dá se s tím něco dělat.

Tak 4 tisíce na chlapa co je bez práce je docela dost. Ať si zažádá o snížení alimentů z důvodu změny sociálních poměrů a měli by mu to snížit. Záleží na tom jaké doloží že má opravdové příjmy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Onder6
12.3.13 14:00
@Kamča.dalmatinka píše:
To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..

Je zajímavé, že místo toho, aby jsi kritizovala chování toho dotyčného, tak jako jeho největší zápor na něm vidíš, že má pouze základku. Ty jsi evidentně té chytrosti taktéž moc nepobrala…

• Citovat
  • Upravit
3542
12.3.13 14:02
@Anonymní píše:
Měl soudně povoleny že ho muže vydat dvakrát do měsíce, ze začátku to šlo, a pak si slečna našla jiného chlapa, a přestala mu kluka dávat, tak to vzdal, ji jde jen o peníze. Nebavilo ho pořád prosít aby mu dala malého. A jak slečna řekla, že malej otce má, on že má platit. Teď to bude znovu řešit soud. Jinak holka se několikrát přestěhovala, aby se sním neviděl. Tak kdo je chudák, ona že.

teda tak to máte podobnou „slečnu“ jako máme my :) taky byla až přeochotná dávat dítě otci v době kdy měl stanoveno (myšleno ironicky) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marichuy
9.7.13 14:16

Dobrý den, milá paní, já bych Vám takhle poradila: buď zavolejte na něho policii, nebo ho dejte k soudu. Nebo trestny oznámení. :cert:

• Citovat
  • Upravit
2424
22.7.16 14:31

Zdravím :) měla bych taky dotaz.
Známá otěhotněla se svým, teď už bývalým, přítelem. Ještě před narozením dítěte se ale rozešli. Dítě se narodilo, on jí nadával, vyhrožoval. Nechtěl být v RL, nepracoval a tak ho do RL nenapsala. Má teď nového partnera, dítě má dnes už dva roky a kousek. A biologický otec se ozval. Prý seděl asi půl roku a o dítě má najednou strašný zájem. Známá mu odsouhlasila, že se mohou sejít aby dítě viděl. Současný přítel tvrdí, že když se bio otec neozval do 2 let věku, tak na dítě nemá žádný nárok. Bio otec řekl, že když mu nevyhoví, bude to hnát soudně. Kde je pravda? :D nezdá se mi, že by biologický otec měl nějakou lhůtu, po kterou se může o dítě přihlásit a jinak má smůlu… :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
22.7.16 14:36

@sallineccka Ty lhuty ti presne nereknu, ale pozadat soudne o urceni otcovstvi samozrejme muze a pokud by kamaradka prohrala, bude platit naklady soudniho rizeni. Otci tim ale vznika alimentacni povinnost, bude mu vymerene vyzivne a bude ho muset zpetne doplatit a to i cast nakladu spojenych s vybavickou atd. Mozna by to byl padny argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.7.16 14:44

@sallineccka Nárok má, ale je otázka, jestli to z jeho strany není jen takové bububu. Přesně jak píše @vonajebohyne - možná až si uvědomí, jaké to s sebou nese finanční náklady, nebude do toho otcovství tak žhavý.
Takže bych mu předtím, než se bude chtít hnát na matriku, dala k podpisu návrh dohody o úpravě výživného, která se následně podá ke schválení soudu. Pochopitelně zpětně od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
22.7.16 14:47

@vonajebohyne @AliTad děkuji :) přesně jak jsem si myslela, nárok má… :) ten návrh je super nápad, to hned jdu poradit :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
22.7.16 14:51
@sallineccka píše:
@vonajebohyne @AliTad děkuji :) přesně jak jsem si myslela, nárok má… :) ten návrh je super nápad, to hned jdu poradit :))

Ona ma narok na vyzivne i neprovdana matka do dvou let veku ditete, to ale netusim, jestli lze zadat zpetne. Alimenty a naklady (resp. polovina) na vybavicku ano a musel by ji to doplatit. Ja bych timto argumentovala, chce prava, tak at ma i povinnosti.
Druha vec je ovsem to, jak to u takoveho typka bude vymahatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.7.16 15:30

@sallineccka ale on není v RL, ne? Tak to má smůlu. Nevím teď do kdy je lhůta, aby si dal návrh k soudu na určení otcovství, ale i kdyby jí prošvihnul, tak mu to soud může prominout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
22.7.16 15:38

@Hadumi přesně tak, v RL není. Nechtěl a vyhrožoval, že dítě zabije a podobně… I potom, co se dítě narodilo, tak vyhrožoval. Teď najednou otočil.. :nevim: nevím jestli chce být v RL, ale asi jo, když se zmiňoval i o soudu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.7.16 19:05
@sallineccka píše:
@Hadumi přesně tak, v RL není. Nechtěl a vyhrožoval, že dítě zabije a podobně… I potom, co se dítě narodilo, tak vyhrožoval. Teď najednou otočil.. :nevim: nevím jestli chce být v RL, ale asi jo, když se zmiňoval i o soudu… :think:

proč máš s takovým hovadem vůbec dítě? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
22.7.16 20:50

@Burj Chalifa :mrgreen: já s žádným hovadem dítě nemám. Já s otcem svého syna stále jsem a doufám, že i nadále budu :mrgreen: nepotřebuju si vymýšlet. Včera mi psal současný přítel mé sestřenice, která má se svým ex holčičku o půl roku starší než je můj syn a následně mi psala svůj pohled na věc i sestřenka a tak jsem se ptala, zda sestřenky chlap má pravdu nebo ne :mrgreen: tohleto podezřívání je opravdu vtipné :mrgreen: kdybych měla dítě s takovým debilem, určitě bych to nepsala veřejně, ale anonymně páč bych se styděla za svou naivitu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 20:16

Má dcera Eliška

Dobrý večer. Možná už tento příběh byl v diskusi sepsán a já jen nenašel to správné „vlákno“. Před rokem jsem si prošel velmi bolestivým rozchodem po 10ti letech. Samozřejmě památkou na onu lásku je dcera, Eliška, dnes téměř 7 let. Expřítelkyně měla celý rozchod velmi dobře připravený a svůj nový poměr již nějakou dobu tajila. A až pozdě jsem odhalil, že de fakto bojuji sám za sebe a svou dceru. Tchýně a její dcera (z předešlého vztahu) o milenci věděli a vydatně partnerku podporovali… :? Ale život je takový. Tyto příběhy se dějí dnes a denně. Po citových výlevech od první rozchodové hádky jsem se sbalil a odešel ze společné domácnosti. Bylo mi slíbeno, že dceru mohu kdykoliv vídat a že dokonce nechce žádné alimenty… to se velmi rychle změnilo :) Ačkoliv jsem to nebyl já, kdo si našel milence, dal jsem ji více než 4 měsíce na to, aby si svůj život uspořádala a byla OK. Dceru jsem v tom časovém rozpětí viděl 2×. Poté jsem žádal dceru vidat každé 2 týdny. Místo toho mi vyhrožovala zabitím a že dcera si musí zvyknout na nový stav…a soužití s novým partnerem. I to jsem toleroval (blbec)…Na jaře se kamsi odstěhovala, nereaguje na nic a já, který naivně věřil, že ji vše dojde a dceru nepřipraví o otce, chce bojovat za dítě, které miluji. Platím alimenty a o dceři nevím vůbec nic. Chtěl bych ji vídat a později, až nastartuji vztah, který byl do rozchodu mezi mnou a dcerou bezproblémový, žádat střídavou péči. Nechci ex ubližovat, ale po dobrém ničeho nedosáhnu. Jak postupovat? Jedná se o únos, když netuším, kde momentálně je? Odpírá mi styk s dcerou a vnímám to z její strany jako citové vydírání, protože ví, že jsme měli s dcerou silné citové pouto, které se snaží již více než rok zničit. Děkuji za rady a přiznávám, že jsem pěkný trouba, co čekal asi až zahřmí…což se mimochodem dnes na karlovarsku stalo… Děkuji a hezký večer. :kytka:

Příspěvek upraven 28.07.16 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
27.7.16 20:24
@ejmy píše:
Přece nemůžu dát dítě někomu, kdo vůbec neví co s ním má dělat :cry: Mám z něj strach já, protože psal, že kdyby mě potkal, tak mě zabije. A takovému člověku mám dát své dítě? to přece nejde :cry:

No pokud jsi sním spala a pravděpodobně i nějak „fungovala“ tak proč by to nešlo? Pokud bude mít dítě nezodpovědnou matku proč by nemohlo mít nezodpovědného otce? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna