Nárok otce na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1309
26.2.11 13:58
Aghata píše:
lopata píše:
Aghata píše:
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
jako otec na nej pravo ma, u soudu by asi doslo k potvrzeni otcovstvi pomoci DNA testu a jakmile se prokaze tohle, tak proste narok ma, bohuzel
zakaz styku s ditetem soud praktikuje malokdy…
to tak pri prokazanem spatnem vlivu, treba kdyz je rodic kriminalnik atd..
jinak i ty muzes po nem chtit vydaje k tehotenstvi a pak k malymu, takze bych zkusila reagovat na jeho soudni vyhrozovani tim, ze mu reknes, ze klidne, ze mu soud vsechno vypocita i zpetne…treba se toho leknehodne sil
Peníze bohužel vždycky někde sežene, už teď jich spoustu dluží. Má jen základní školu a nedokáže se postarat ani sám o sebe, doteď mu běhá za zadkem maminka. Nechci po něm vůbec nic, jen aby mě nechal v klidu vychovávat moje dítě (mělo by být naše, ale potom jeho chování to prostě nejde) :cry:
hmmm někdy si říkám co vás ženské vede že si s takovýma holomkama pořizujete dítě.. holt asi některé nejste normální.. sorry, ale jinak nevím co na to říct…
To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..

Já zase nechápu, co vede některé z vás k nutnosti napsat sem takovýto komentář. Odpověď na svou otázku stejně nedostanete, holce tím nijak nepomůžete, její situaci tím nezměníte … jen si holt rýpnete a pohoníte vlastní ego. Jste bezchybné, dokonalé? Nikdy v životě jste neudělaly žádnou botu? :nevim:

P.S. Možná o tom nevíte, ale sexuální atraktivnost založená na vzájemném chemickém reagování mezi dvěma lidmi je věc neovlivnitelná rozumem. Takže ano, může se stát, že žena otěhotní s mužem, který je pro běžný život naprosto nevhodný, ale chemie je chemie a k početí stačí pár chvil, kdy má ženská totálně zatemněný mozek. Nepíšu to nijak hanlivě (aby si to ejmy nevztáhla na sebe!), prostě konstatuji.
hmm no tak pokud se paní zatemnil mozek, tak to pak jo… já jen že dneska se dá používat ta… antikoncepce… a dítě by si měl člověk pořídit s tím, o kom je přesvědčen, že je ten pravý.. o čemž , v tomto případě, pochybuju..
Lopato, o tom jejím příběhu v podstatě nic nevíš. Nevíš, jak to bylo do té doby, než otěhotněla. Přečetla sis pár vět od těhotné, která je v blbé situaci, toť vše. Co všechno za tím stojí, o tom si můžeš jen nechat zdát. A tohle snění žádnou z nás neopravňuje k tomu, abys tady povýšenecky hodnotila druhéhou, jak si měla zařídit život a jak je blbá, když udělala to, co udělala.

no, tak za prvé, nejsem ona, ale on. a za druhé, vidím to taky z jiné stránky, než ženská… to je vše. Nehodnotím povýšenecky, hodnotím to tak, že konstatuji, že některé z Vás asi nepřemýšlí, když si nechají udělat dítko takovým partnerem..a podle všeho vás není zase tak málo, asi určitý typ žen trpí tím zatemňováním mozku.. to je vše… já její dítě živit nebudu, bude si ho živit ta jistá dáma sama, takže v podstatě jsou veškeré diskuse a názory zbytečné.. je to její život a at si s ním dělá co chce… jen jsem se vyjádřil tak, jak jsem se vyjádřil… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
26.2.11 17:55

Vidím, že jste se tady dost rozjeli. Abych to teda všechno tak nějak upřesnila: Jsem mladá. A to dost. Až se miminko narodí, tak budu mít čerstvých 19. S otcem dítěte jsem chodila 5 měsíců, z čehož poslední 2 už jsem věděla, že to mezi náma nemá cenu. Dávala jsme tomu spoustu šancí, snažila jsem se. Ale ta zamilovanost (která mě teda nejspíš totálně zaslepila) už vyprchala. Najednou jsem viděla vše úplně jinak. Zezačátku toho vztahu jsem mu všechny chyby omlouvala (po delším přemýšlení jsem přišla na to, že omlouvám všechny chlapy - holt už jsme taková). Takže na konci našeho krátkého vztahu jsem byla těhotná s klukem, kterého jsem dřív jako neschopného a pro mě nevhodného neviděla. Všichni včetně rodiny mi říkali, ať dám to malé pryč. Že toho mám spoustu před sebou - mohla jsme jet pracovat do zahraničí nebo jít studovat na VŠ. Ale jelikož mám problémy se štítnou žlázou (podotýkám, že mi bylo doktory řečeno, že je pravděpodobné, že nebudu moct mít nikdy děti) a taky jsem hodně citlivá, nemohla jsem to prostě udělat. Vzdala jsme se kvůli těhotenství spousty věcí, ale za ten uzlíček štěstí mi to stojí. Jen mi ho nesmí nikdo vzít :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.11 18:11

Pokud mohu vyjádřit svůj názor, nemá smysl hodnotit co se stalo, já na místě zakladatelky bych rozhodně všechny výhrůžné sms uschovala, určitě zašla na policii, kde bych uvedla, že mám obavy a strach z bývalého přítele, ze soudu bych strach neměla, bohužel co soudce to jiný názor, tak to v u nás chodí, on musí prokázat, že je schopen se o dítě postarat, můžeš i požadovat psychologické vyšetření, zda je schopen se o dítě postarat, i kdyby se nakrásně stalo, že mu soud určí styk, záleží už jenom na tobě, jestli mu ho dovolíš,nebo,ne, a on nezmůže vůbec nic, české soudy jsou české soudy, sama mám dítě z prvního vztahu, můj ex měl problémy s alkoholem, nikdo by mě nedonutil svěřit dítě byt na jeden jediný den alkoholikovi, on naštěstí , ale o dítě nejevil zájem a nejeví.Přeji hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.11 19:46

Anonymní, jak dovolíš styk, který je určený soudem nebo nedovolíš? přeci zavolá policii, přizve si svědky, že dítě nevydáváš a máš na krku další soud, pokuty atd. to jde jako dítě nedat? jak?
jinak s tebou souhlasím

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.2.11 19:53

A proč máš dítě s takovým chlapem? to bylo jako chtěný? chudák to dítě..... když chci dítě,chci pro něj to nejlepší ne? Jo někdy to nejde, bohužel jsou tací kteří musí zažívat situace co ty,ale je to na pováženou…

jasně že má otec na dítě nárok když je to jeho otec… :roll: testy DNA si může udělat kdykoliv :-) nikdy ti nikdo nezaručí,že si ho třeba za 10 let nevyhledá a stanou se z nich nejlepší kámoši… Jako uvažování nad tím vším co tady někdo uvažoval není řešením… pokud chcešaby na něj nikdy neměl právo, uve´d ho jako otce, podepište otcovství a nech si od něj podepsat papír, že se vzdává jakéhokoliv nároku na dítě, to se myslím taky sepisuje někde na sociálce a máš to vyřešený na celej život… a jestli o to dítě bude mít zájem tak proč mu ho jako budeš upírat? jenom proto, že ho nesnášíš za to jak se chová, kde bydlí ? to sis měla rozmyslet dřív. jak ty můžeš vědět, že by to jednou nebyl dobrý táta pro¨tvoje dítě. nemluvím o tom, že by se ktobě měl chovat ukázkově začít platit alimetny včas a ve vyměřené míře apod. ale to že budedobrým otcem pro tvoje VAŠE DÍTĚ…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.2.11 19:54
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
jako otec na nej pravo ma, u soudu by asi doslo k potvrzeni otcovstvi pomoci DNA testu a jakmile se prokaze tohle, tak proste narok ma, bohuzel
jinak i ty muzes po nem chtit vydaje k tehotenstvi a pak k malymu, takze bych zkusila reagovat na jeho soudni vyhrozovani tim, ze mu reknes, ze klidne, ze mu soud vsechno vypocita i zpetne…treba se toho leknehodne sil
Peníze bohužel vždycky někde sežene, už teď jich spoustu dluží. Má jen základní školu a nedokáže se postarat ani sám o sebe, doteď mu běhá za zadkem maminka. Nechci po něm vůbec nic, jen aby mě nechal v klidu vychovávat moje dítě (mělo by být naše, ale potom jeho chování to prostě nejde) :cry:
hmmm někdy si říkám co vás ženské vede že si s takovýma holomkama pořizujete dítě.. holt asi některé nejste normální.. sorry, ale jinak nevím co na to říct…
To já se přidávám.Nechápu jak si někdo muže začít s někým kdo má jen zš.to je pak jasné že pokud nekrade tak není ani co do pusy :nevim: atd..

ted ti budu oponovat, myslíš, že ten kdo má VŠ je automaticky lepší?? :roll: houbeles…

• Citovat
  • Upravit
938
26.2.11 21:13
Michaelakkk píše:
A proč máš dítě s takovým chlapem? to bylo jako chtěný? chudák to dítě..... když chci dítě,chci pro něj to nejlepší ne? Jo někdy to nejde, bohužel jsou tací kteří musí zažívat situace co ty,ale je to na pováženou…jasně že má otec na dítě nárok když je to jeho otec… :roll: testy DNA si může udělat kdykoliv :-) nikdy ti nikdo nezaručí,že si ho třeba za 10 let nevyhledá a stanou se z nich nejlepší kámoši… Jako uvažování nad tím vším co tady někdo uvažoval není řešením… pokud chcešaby na něj nikdy neměl právo, uve´d ho jako otce, podepište otcovství a nech si od něj podepsat papír, že se vzdává jakéhokoliv nároku na dítě, to se myslím taky sepisuje někde na sociálce a máš to vyřešený na celej život… a jestli o to dítě bude mít zájem tak proč mu ho jako budeš upírat? jenom proto, že ho nesnášíš za to jak se chová, kde bydlí ? to sis měla rozmyslet dřív. jak ty můžeš vědět, že by to jednou nebyl dobrý táta pro¨tvoje dítě. nemluvím o tom, že by se ktobě měl chovat ukázkově začít platit alimetny včas a ve vyměřené míře apod. ale to že budedobrým otcem pro tvoje VAŠE DÍTĚ…

Nevim, jestli jsi to cetla, ale muj prispevek o 2 vys nez tvuj prvni myslim na vysvetleni situace a toho jestli to bylo chtene nebo ne staci. A taky nechapu, proc rozebiras to, jestli to bude dobry otec nebo ne. :think: To ja snad vim nejlip. a proste vim, ze by nebyl. Sam je jeste dite. Cele si to predstavuje jako Hurvinek valku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.2.11 21:51
ejmy píše:
Michaelakkk píše:
A proč máš dítě s takovým chlapem? to bylo jako chtěný? chudák to dítě..... když chci dítě,chci pro něj to nejlepší ne? Jo někdy to nejde, bohužel jsou tací kteří musí zažívat situace co ty,ale je to na pováženou…jasně že má otec na dítě nárok když je to jeho otec… :roll: testy DNA si může udělat kdykoliv :-) nikdy ti nikdo nezaručí,že si ho třeba za 10 let nevyhledá a stanou se z nich nejlepší kámoši… Jako uvažování nad tím vším co tady někdo uvažoval není řešením… pokud chcešaby na něj nikdy neměl právo, uve´d ho jako otce, podepište otcovství a nech si od něj podepsat papír, že se vzdává jakéhokoliv nároku na dítě, to se myslím taky sepisuje někde na sociálce a máš to vyřešený na celej život… a jestli o to dítě bude mít zájem tak proč mu ho jako budeš upírat? jenom proto, že ho nesnášíš za to jak se chová, kde bydlí ? to sis měla rozmyslet dřív. jak ty můžeš vědět, že by to jednou nebyl dobrý táta pro¨tvoje dítě. nemluvím o tom, že by se ktobě měl chovat ukázkově začít platit alimetny včas a ve vyměřené míře apod. ale to že budedobrým otcem pro tvoje VAŠE DÍTĚ…
Nevim, jestli jsi to cetla, ale muj prispevek o 2 vys nez tvuj prvni myslim na vysvetleni situace a toho jestli to bylo chtene nebo ne staci. A taky nechapu, proc rozebiras to, jestli to bude dobry otec nebo ne. :think: To ja snad vim nejlip. a proste vim, ze by nebyl. Sam je jeste dite. Cele si to predstavuje jako Hurvinek valku :zed:

Tak v tom případě, nevimco tady řešíš nevyzrálí jste oba podle mě, jelikož se nedovedete rozumně domluvit a chcete jeden od druhýho úplný kraviny… jak můžeš vědět něco co ještě nikdy nebylo??? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.2.11 21:54

Fakt sory ajmy, ale věta ktrou jsi napsala, myslela jsem si, že za náma bude jezdit jak se dohodneme a občas přiveze nějaký prachy a on na to má opravdu logický argument, chce být v RL? to je naprosto normální, nechápu jak někdo může chtít jen prachy jo prachy to je fajn jen at sypesype, ale do RL ho nenechám zapsat za žádnou cenu, jelikož je to debil… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.2.11 22:00
ejmy píše:
Vidím, že jste se tady dost rozjeli. Abych to teda všechno tak nějak upřesnila: Jsem mladá. A to dost. Až se miminko narodí, tak budu mít čerstvých 19. S otcem dítěte jsem chodila 5 měsíců, z čehož poslední 2 už jsem věděla, že to mezi náma nemá cenu. Dávala jsme tomu spoustu šancí, snažila jsem se. Ale ta zamilovanost (která mě teda nejspíš totálně zaslepila) už vyprchala. Najednou jsem viděla vše úplně jinak. Zezačátku toho vztahu jsem mu všechny chyby omlouvala (po delším přemýšlení jsem přišla na to, že omlouvám všechny chlapy - holt už jsme taková). Takže na konci našeho krátkého vztahu jsem byla těhotná s klukem, kterého jsem dřív jako neschopného a pro mě nevhodného neviděla. Všichni včetně rodiny mi říkali, ať dám to malé pryč. Že toho mám spoustu před sebou - mohla jsme jet pracovat do zahraničí nebo jít studovat na VŠ. Ale jelikož mám problémy se štítnou žlázou (podotýkám, že mi bylo doktory řečeno, že je pravděpodobné, že nebudu moct mít nikdy děti) a taky jsem hodně citlivá, nemohla jsem to prostě udělat. Vzdala jsme se kvůli těhotenství spousty věcí, ale za ten uzlíček štěstí mi to stojí. Jen mi ho nesmí nikdo vzít :cry:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to mluví za vše :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bože… :mrgreen: sháníš byt, a budeš bydlet sama :mrgreen: z čeho budeš žít, když nechceš mít nárok na alimeny? co budeš dělat až ti sleze rodičák na 3800 z čeho budeš platit nájem a živit sebe a dítě? to prostě nemáš šanci… promin jsi naivní a to dost… rodiče ti radili dobře…
  • Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.2.11 22:02
Anonymní píše:
Anonymní, jak dovolíš styk, který je určený soudem nebo nedovolíš? přeci zavolá policii, přizve si svědky, že dítě nevydáváš a máš na krku další soud, pokuty atd. to jde jako dítě nedat? jak?
jinak s tebou souhlasím

ano a nedávno bylo i v novinách, že dali dítě do psychiatrické léčebny jen proto, že nechtělo k otci. prý ho matka manipuluje a v tý léčebně ho naučí mít rád svého otce… jako ono není nic tak jednoduchý… A jelikož je ti jen 18 budeš to mít setsakra těžký a bez finanční pomoci rodičů nejsi schopná to zvládnou… Takže pokud nemáš oporu v rodičích, který budou živit tebe a tvoje dítě, jsi v prdeli a můžeš skončit v nějakém azylovém domě pro matky s dětma… chudák to dítě…

• Citovat
  • Upravit
938
26.2.11 22:04
Michaelakkk píše:
ejmy píše:
Michaelakkk píše:
Nevim, jestli jsi to cetla, ale muj prispevek o 2 vys nez tvuj prvni myslim na vysvetleni situace a toho jestli to bylo chtene nebo ne staci. A taky nechapu, proc rozebiras to, jestli to bude dobry otec nebo ne. :think: To ja snad vim nejlip. a proste vim, ze by nebyl. Sam je jeste dite. Cele si to predstavuje jako Hurvinek valku :zed:
Tak v tom případě, nevimco tady řešíš nevyzrálí jste oba podle mě, jelikož se nedovedete rozumně domluvit a chcete jeden od druhýho úplný kraviny… jak můžeš vědět něco co ještě nikdy nebylo??? :roll:

Nechci po nikom, aby mi říkal, jestli je to dobrý otec nebo ne. Viděla jsem jeho chování ve spoustě situací. Takže tohle opravdu neřeš. Oba dva jsme nevyzrálí? Jak můžeš takhle soudit lidi, aniž bys je znala?! :nevim: A já jsme zezačátku chtěla, aby za náma přijel, klidně i na víkend, podle toho jak bychom se domluvili. A občas by nám prostě finančně vypomohl. To je celé a podle mě pro to dítě nejvhodnější, když už je otec jaký je. A jestli tě můžu poprosit, tak do této diskuze už nepřispívej, jelikož mi tvé příspěvky vůnec v ničem nepomůžou a řešíš naprosto jiné věci, díki :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
26.2.11 22:05

S penězma nebudu mít rozhodně problém :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.2.11 22:07
Michaelakkk píše:
Kamča.dalmatinka píše:
lopata píše:
ejmy píše:
jizvíková píše:
ted ti budu oponovat, myslíš, že ten kdo má VŠ je automaticky lepší?? :roll: houbeles…

já o vš nic nepsala :nevim: :nevim: Tady nejde o nějakou mentální uroveň,ale o to že se základkou mužeš jít tak zametat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.2.11 22:12
ejmy píše:
S penězma nebudu mít rozhodně problém :palec:

nojo ono v 18 má člověk miliony od rodičů :mrgreen: :mrgreen: ty nebudeš mít s penězma problém a chceš od bejvalýho aby ti občas finančně vypomohl??, Slyšíš se jak si protiřečíš?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no já ti nepomůžu v ničem to máš pravdu, jelikož ti tu říkám fakta :D něco o tom vím… Sice otec mýho dítěte není jako ten tvůj nikdy nebyl a nebude, ale kdybych neměla rodiče jsem v azyláku… :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna