Nárok otce na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
27.2.11 21:11
Sunar píše:
Míšo, musím se Tě plně a ve všem zastat a vyjádřit Ti můj souhlas s tvým vyjádřením vůči ejmy.
Ejmy je nevyzrálá mladá holka, která chce zde jen slyšet politování a polichocení. Tato diskuse je její už asi třetí a vždy se stejným tématem. Můj osobní názor - psychicky narušená osoba.
Míšo, děkuji za Tvůj názor, moc se mi líbil. :palec:
Sunar píše:
Míšo, musím se Tě plně a ve všem zastat a vyjádřit Ti můj souhlas s tvým vyjádřením vůči ejmy.
Ejmy je nevyzrálá mladá holka, která chce zde jen slyšet politování a polichocení. Tato diskuse je její už asi třetí a vždy se stejným tématem. Můj osobní názor - psychicky narušená osoba.

Míšo to si si napsala sama? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
27.2.11 21:42
8-o
Michaelakkk píše:
ejmy píše:
S penězma nebudu mít rozhodně problém :palec:
nojo ono v 18 má člověk miliony od rodičů :mrgreen: :mrgreen: ty nebudeš mít s penězma problém a chceš od bejvalýho aby ti občas finančně vypomohl??, Slyšíš se jak si protiřečíš?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no já ti nepomůžu v ničem to máš pravdu, jelikož ti tu říkám fakta :D něco o tom vím… Sice otec mýho dítěte není jako ten tvůj nikdy nebyl a nebude, ale kdybych neměla rodiče jsem v azyláku… :mavam:
8-o :roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
27.2.11 22:03
Charlot píše:
Sunar píše:
Sunar píše:

ne to opravdu ne :mrgreen: :lol: to by mě ani nenapadlo :D :lol: Mě je jedno kdo si co o mě myslí :mrgreen: Ale Sunar dík to potěší :kytka:

• Citovat
  • Upravit
938
27.2.11 22:04
Charlot píše:
Sunar píše:
Sunar píše:

taky to tak vidim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
27.2.11 22:07
Michaelakkk píše:
ejmy píše:
Januliiik píše:
Ejmy a čím se teda živíš, jestli se můžu zeptat. Rodičům něco na domácnost přispíváš? Já si nedokážu představit, kdybych měla bydlet sama, starat se o dítě a zárověň chodit do práce. Od státu budeš dostávat pár korun a to ti určitě na pokrytí všeho stačit nebude ani náhodou, co když nebudeš moct kojit a prcek bude na UM, ale to není jen to, ale to asi sama víš. Ikdyž já tu tvou situaci nijak optimisticky nevidím, ale držím ti palce
Vůbec nechápu, proč řešítě, jestli to budu finančně zvládat nebo ne. Tyhle věci já mám vyřešené - 4 roky jsme doučovala angličtinu (v čem stále pokračuju a pokračovat budu), čímž jsem si vydělala celkem dost peněz. Šetřila jsme si na vysokou školu, nebo na „horší časy“ a mám přítele, se kterým jsem dost za vodou :wink: A prosím vás, nezačínejte řešit co bude, až spolu nebudem :wink: Já jen chtěla vědět, jak se bránit proti bývalému, jelikož mám strach o dítě - nic víc, nic míň.
:roll: tak když máš jinýho tak co řešíš at si tvýho prckaa adoptuje a je to ne… fakt nechápu co chceš slyšet…silácký řeči klasika, jednou možná budeš nerštastná… a ty chlapi docela střídáš… ale mě je to jedno, jen tak uvažuju otěhotnět s jedním po 5 měsících rozejít se s ním a mít hned jinýho paráda :-) ti závidím normálně :D

Myslím, že ti do toho nic není :-? I kdyby zakladatelka střídala chlapy každej měsíc tak je to jen její věc!

• Citovat
  • Upravit
1703
28.2.11 12:12

Jsem o dost starší než zakladatelka, a chtěla bych pouze reagovat na některé předchozí příspěvky.
Z vlastní zkušenosti teprve až po letech mohu zodpovědně prohlásit, že nikdo nemůže říct o partnerovi, ano bude dobrým otcem, s ním budu mít dítě, to je pěkná blbost. Tohle mohu o partnerovi říci až v okamžiku, kdy se dítě narodí a teprve až potom, kdy uvidím jak je schopen se o dítě postarat, nejen o něj, pak mohu říci ano udělala jsem dobře. Každý vztah je víceméně sázka do loterie, a člověk musí počítat svým způsobem, že se to nemusí povést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.11 22:33

Je to sice už starší diskuze, ale nedá mi to, abych nenapsala. Třeba si to dotyčná, co psala tuto reakci přečte. Vážená, zrovna Vy máte asi co mluvit. Myslím, že jsem od Vás už něco četla - taky bydlíte u rodičů, takže bez nich, byste byla taky v prdeli!a Vaše dítě by bylo chudák..

Michaelakkk píše:
Anonymní píše:
Anonymní, jak dovolíš styk, který je určený soudem nebo nedovolíš? přeci zavolá policii, přizve si svědky, že dítě nevydáváš a máš na krku další soud, pokuty atd. to jde jako dítě nedat? jak?
jinak s tebou souhlasím
ano a nedávno bylo i v novinách, že dali dítě do psychiatrické léčebny jen proto, že nechtělo k otci. prý ho matka manipuluje a v tý léčebně ho naučí mít rád svého otce… jako ono není nic tak jednoduchý… A jelikož je ti jen 18 budeš to mít setsakra těžký a bez finanční pomoci rodičů nejsi schopná to zvládnou… Takže pokud nemáš oporu v rodičích, který budou živit tebe a tvoje dítě, jsi v prdeli a můžeš skončit v nějakém azylovém domě pro matky s dětma… chudák to dítě…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.11 22:38
a další nesmyslná reakce od té samé uživatelky. Kdo říká, že dotyčná chce mít VŠ? Ne všichni prahnou po vysokoškolském vzdělání. Někdo na to nemá buňky, jiný zas chce raději do práce, než strávit další roky na škole.
Michaelakkk píše:
ejmy píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Michaelakkk píše:
A Kamčo :-) i se zš máš šanci se uplatnit, když je člověk chytrej dokáže rozjet vlastní firmu aniž by měl nějaké papírové vzdělání vydělá si na tom pár mega a nemusí dosmrti nic dělat :-)
kolik jich takovejch je?Já neznám ani jednoho pokud nekrade.
To je ale mimo téma.
Zakladatelko držím ti palce a aby vaše neshody neodneslo to maličké. :wink: Nemyslim si že si nevyzrálá. :wink: Když se dokážeš postarat sama,tak si dobrá :potlesk: .To dokáže málokdo a většina by zustala na krku mámě :wink:
Děkujem :kytka: Neříkám, že mi máma nebude pomáhat. Občas samozřejmě pohlídá a poradí :-) Jsem celkem samostatná už pár let. S rodičema jsem poslední dobou spíš jen sdílela domácnost. Máma nás vždycky vedla k tomu, abychom se o sebe uměli sami postarat. A vyplatilo se :wink:
Já se o sebe starala 5 let codila do školy a zároveň do práce s rodiči jsem nezdílela vůbec nic bydlela jsem v jiném městě, taky jsem měla silný kecy, že to bez přítele zvládnu jak finančně tak psychicky, ale bez finanční pomoci našich bych to prostě nezvládla, jelikož od státu nebudeš moc peněz dostávat taky to nebudeš mít snadný a myslím, že si časem řekneš, že to nedáváš. možná máš nějaké peníze ze stavebního spoření, ale to není napořád časem zmizí a co pak? uděláš ted maturitu, ale co s vejškou? to zvládneš bydlet sama, vydělávat peníze starat se o dítě a domácnost a ještě se učit? bez cizí pomoci a finančních prostředků? víš docela by mě zajímalo z čeho budeš žít když si tak úžasně samostatná a s penězma nemáš problém…
  • Citovat
  • Upravit
3.1.12 18:32

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zjištění nároku na otcovství. Jsem těhotná již v e 4měsíci a s přítelem čekám miminko, ale měli jsme mezi s sebou nějaké problémy a byli od sebe něž jsem zjistila,že jsem těhotná a někoho jsem poznala,ale vzhledem ke zjištění těhotenství jsem to oznámila svému příteli se kterým jsme si dali nějaký čas od sebe a moc se na mimčo těší,a bude uveden do rodného listu.Ale nastal problém s novým přítelem,který mi dělá problémy že je určitě jeho a chce ted test otcovství přitom žiji se svým přítelem a já po něm nic nechci jestli má nárok na otcovství.když nebude nikde uveden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.1.12 19:34
beruška75 píše:
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zjištění nároku na otcovství. Jsem těhotná již v e 4měsíci a s přítelem čekám miminko, ale měli jsme mezi s sebou nějaké problémy a byli od sebe něž jsem zjistila,že jsem těhotná a někoho jsem poznala,ale vzhledem ke zjištění těhotenství jsem to oznámila svému příteli se kterým jsme si dali nějaký čas od sebe a moc se na mimčo těší,a bude uveden do rodného listu.Ale nastal problém s novým přítelem,který mi dělá problémy že je určitě jeho a chce ted test otcovství přitom žiji se svým přítelem a já po něm nic nechci jestli má nárok na otcovství.když nebude nikde uveden…

může to dát k soudu ale pokavaď jsi si jistá že není jeho že je bývalého teď už současného tak to neřeš. Buď to dá nebo nedá k soudu a když jo tak si zaplatí testy DNA a nejsou moc levné. To už je jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.12 19:47

A pokud nebudu já ani přítel, který bude uveden v rodném listě jeho dítětě s tím souhlasit a nebudu chtít test DNA nebo musím test podstoupit povinně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.1.12 19:52
beruška75 píše:
A pokud nebudu já ani přítel, který bude uveden v rodném listě jeho dítětě s tím souhlasit a nebudu chtít test DNA nebo musím test podstoupit povinně?

Tím že to půjde přes soud tak nemůžes nesouhlasit prostě to budeš mít nařízené a bude se muset dítě podrobyt testům. Ale myslím že to ten dotyčný můž musí i nějak prokázat proč si myslí že je dítě jeho. A jestli ty máš od lékaře potvrzeno že jsi těhotná v tom a tom měsíci a v tom měsíci jsi byla ještě s bývalím teď současným partnerem a tamtoho jsi ještě neznala a poznala jsi ho až za dva měsíce tak si myslím že je logické když jsi sním ještě neměla pohlavní stik tak není jeho a soud to zamítne ale to je asi už na soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 20:07

vím,určitě že to je mého přítele,protože jsme v době kdy jsem otěhotněla spolu bydleli než jsme se na nějakou dobu dali od sebe pauzu a pak když jsem zjistila,ža jsem těhotná jsem to příteli oznámila,ale ten koho jsem poznala mi dělá problémy a nemůže se smířit s tím,že jsme se spolu k sobě vrátili a těšíme se na mimčo

• Citovat
  • Upravit
124
3.1.12 20:16
Anonymní píše:
vím,určitě že to je mého přítele,protože jsme v době kdy jsem otěhotněla spolu bydleli než jsme se na nějakou dobu dali od sebe pauzu a pak když jsem zjistila,ža jsem těhotná jsem to příteli oznámila,ale ten koho jsem poznala mi dělá problémy a nemůže se smířit s tím,že jsme se spolu k sobě vrátili a těšíme se na mimčo

hele já bych to bejt tebou neřešila, asi je to idiot a jestli hodlá to dávat k soudu tak aď to dá ty ho asi stejnak nepřesvědčíš že dělá kravinu. on bude platit za testy DNA pokavaď mu to soud vezme a je to asi 14 000Kč myslím že né malá částka aby jí někdo jen tak vyhodil z okna a kort když je jasné že jeho není. jen se tě snaží vydeptat. A jelikoš jsi těhotná neměla by jsi se nechat kašli na něj a užívej si toho že čekáte dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 11:12

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat zda je pravda že otec po třech letech strací právo na ditě.
Když se sním nevídá, a nejeví o něj zájem. V RL není a mmt neplatí ani alimenty

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna