Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Anonymní píše:ejmy píše:Kamča.dalmatinka píše:Přece nemůžu dát dítě někomu, kdo vůbec neví co s ním má dělat
Je otec a právo na dítě má.Udělá si testy dna,vypočítaj mu alimenty a určí ti kdy budeš muset dítě odevzdávat.Nevim jak je to s náklady na těhotenství a zda je nějaká vyživovací povinost,ale pokud ho jako otce uvédst nebudeš chtít,tak ti je zpětně asi nedáMám z něj strach já, protože psal, že kdyby mě potkal, tak mě zabije. A takovému člověku mám dát své dítě? to přece nejde
Zažila jsem cosi podobného. Na všechny jeho výhružky (typu, že se postará o to, abych dítě už nikdy neviděla atd.) jsem reagovala jako kolovrátek: řeš své nároky právní cestou, já tě k dítěti dobrovolně nepustím. Kolikrát mi i volal (než jsem si změnila tel. číslo), že zítra má schůzku s právníkem a jde to podat k soudu, že je tohle z jeho strany poslední pokus o smírčí cestu … chacha, na soud nikdy nedošlo (asi by to bylo moc peněz, nebo kdoví, co dalšího strašného měl na triku, možná nakonec skončil u soudu jako obžalovaný místo žalujícího), prostě realita je taková, že malému jsou čtyři roky a nikdy ho neviděl, nikdy na něj neposlal ani korunu, nikdy se neoptal, jak se má. Jen po dobu mého těhotenství a následující rok vyhrožoval vším možným.
Takže ano, pokud s tím půjde k soudu, získá povinnost platit alimenty a právo na styk s dítětem. Ovšem, je dost pravděpodobné, že na soud nikdy nedojde. Tyhle typy na to nemívaj ty správný koule
No je pravda, že vyhrožuje už dlouho. 6e mi bude právník volat, že chce právník adresu a tak. A vždycky k tomu napíše, že je to naposledy, co se mě ještě zeptá, jestli se s ním nechci normálně domluvit.
Opustila jsme ho před dvěma měsíci. Pak mě cca 3 týdny otěžoval těma zprávama a telefonátama. Byla jsme nucena si změnit telefonní číslo. A byl klid. Teď jsme se mu ozvala (nejspíš díky hormonům a možná i víře, že mu něco docvaklo), chtěla jsem to udělat tak, že by za náma jezdil, jak bysme se domluvili a občas přivezl nějaké peníze. Ale on že tohle nechce, že chce byt v RL. Což já dobrovolně neudělám. Opět jsem ho všude zablokovala. A budu dělat mrtvého brouka. ![]()
Gladys píše:
Schovala jsi si ty smsky? Jakékoliv výhrůžky schovávej, telefony nahrávej, zkrátka všechny materiály, že je pako, chraň jako oko v hlavě, protože je to pak důkazní materiál, co je zač a pokud by soud nezakázal styk s dítětem, tak by třeba určil styk pouze pod dohledem.
Jinak ano, má na dítě právo, ale nijak bych mu to neulehčovala. Chce se soudit? Má jen základku? Existuje určitá možnost, že i kdyby se nakrásně soudit chtěl, nebude ani vědět, co kam podat, jak to sepsat, na právníka nebude mít prachy… Takže s ním nekomunikuj, nic s ním nesepisuj, nic od něj nechtěj a je tu určitá možnost, že to vyšumí, že ho to přestane bavit. Vím o několika případech, kdy „otec“ byl poměrně dost razantní v takové té „těhotenské“ komunikaci a pak se po něm slehla zem, děti mají v RL otec neznámý a všichni zúčastnění jsou nakonec spokojení.
Všechny sms mám, radili mi i, abych s nimi zašla na polici. ale mně jde spíš o to, abych se teď nenervovala a byla v klidu. Mám hrozně starostí se školou, sháněním bytu, apod. Takže pokud nebudu nucena to použít u toho soudu (kam teda doufám, že se to nedostane), tak to asi nechám jen tak. Třeba opravdu jen vyhrožuje a to je všechno..
ejmy píše:Gladys píše:Všechny sms mám, radili mi i, abych s nimi zašla na polici. ale mně jde spíš o to, abych se teď nenervovala a byla v klidu. Mám hrozně starostí se školou, sháněním bytu, apod. Takže pokud nebudu nucena to použít u toho soudu (kam teda doufám, že se to nedostane), tak to asi nechám jen tak. Třeba opravdu jen vyhrožuje a to je všechno..
Schovala jsi si ty smsky? Jakékoliv výhrůžky schovávej, telefony nahrávej, zkrátka všechny materiály, že je pako, chraň jako oko v hlavě, protože je to pak důkazní materiál, co je zač a pokud by soud nezakázal styk s dítětem, tak by třeba určil styk pouze pod dohledem.
Jinak ano, má na dítě právo, ale nijak bych mu to neulehčovala. Chce se soudit? Má jen základku? Existuje určitá možnost, že i kdyby se nakrásně soudit chtěl, nebude ani vědět, co kam podat, jak to sepsat, na právníka nebude mít prachy… Takže s ním nekomunikuj, nic s ním nesepisuj, nic od něj nechtěj a je tu určitá možnost, že to vyšumí, že ho to přestane bavit. Vím o několika případech, kdy „otec“ byl poměrně dost razantní v takové té „těhotenské“ komunikaci a pak se po něm slehla zem, děti mají v RL otec neznámý a všichni zúčastnění jsou nakonec spokojení.
no tak cekej az te nekde prepadne,nebo zabije,
byt tebou klusu na policajty,pro dobro tve i ditete ![]()
ejmy píše:Gladys píše:Všechny sms mám, radili mi i, abych s nimi zašla na polici. ale mně jde spíš o to, abych se teď nenervovala a byla v klidu. Mám hrozně starostí se školou, sháněním bytu, apod. Takže pokud nebudu nucena to použít u toho soudu (kam teda doufám, že se to nedostane), tak to asi nechám jen tak. Třeba opravdu jen vyhrožuje a to je všechno..
Mohu se zeptat kolik ti je let?To se nebojíš že ti něco udělá?Budeš radši čekat až se to stane?
Když už ty nemáš strach o sebe,tak kvuli dítěti bych se bála. ![]()
ejmy píše:Kamča.dalmatinka píše:Přece nemůžu dát dítě někomu, kdo vůbec neví co s ním má dělat
Je otec a právo na dítě má.Udělá si testy dna,vypočítaj mu alimenty a určí ti kdy budeš muset dítě odevzdávat.Nevim jak je to s náklady na těhotenství a zda je nějaká vyživovací povinost,ale pokud ho jako otce uvédst nebudeš chtít,tak ti je zpětně asi nedáMám z něj strach já, protože psal, že kdyby mě potkal, tak mě zabije. A takovému člověku mám dát své dítě? to přece nejde
podej na nej trestni oznameni, cim vic toho budes mit v ruce, tim lip…pripadne by pak soud zakazal styk
Nemylsím si, že by mi dokázal ublížit, tak jak psal. Ale jak to tady tak čtu a přemýšlím o tom, tak to trestní oznámení asi podám ![]()
Kamča.dalmatinka píše:ejmy píše:Mohu se zeptat kolik ti je let?To se nebojíš že ti něco udělá?Budeš radši čekat až se to stane?Gladys píše:Všechny sms mám, radili mi i, abych s nimi zašla na polici. ale mně jde spíš o to, abych se teď nenervovala a byla v klidu. Mám hrozně starostí se školou, sháněním bytu, apod. Takže pokud nebudu nucena to použít u toho soudu (kam teda doufám, že se to nedostane), tak to asi nechám jen tak. Třeba opravdu jen vyhrožuje a to je všechno..
Jinak ano, má na dítě právo, ale nijak bych mu to neulehčovala. Chce se soudit? Má jen základku? Existuje určitá možnost, že i kdyby se nakrásně soudit chtěl, nebude ani vědět, co kam podat, jak to sepsat, na právníka nebude mít prachy… Takže s ním nekomunikuj, nic s ním nesepisuj, nic od něj nechtěj a je tu určitá možnost, že to vyšumí, že ho to přestane bavit. Vím o několika případech, kdy „otec“ byl poměrně dost razantní v takové té „těhotenské“ komunikaci a pak se po něm slehla zem, děti mají v RL otec neznámý a všichni zúčastnění jsou nakonec spokojení.Když už ty nemáš strach o sebe,tak kvuli dítěti bych se bála.
Tak já ti můžu napsat své zkušenosti, teď se něco podobného odehrává u švagrové. Pokud máš všechny ty výhrůžné sms běž s tím co nejdřív na policii, na nic nečekej!! Švagrové takhle psal manžel a nakonec ji i napadl, když si domů přišla pro věci, pak mězi ně vstoupil můj partner, nevím jak by to dopadlo, kdyby tam nebyl, už jí napadal dříve.
A teď k tomu dítěti, určitě nárok má, je to jeho otec a když ho neuvedeš v RL tak jak už tady holky psaly, pokud se o to otec bude snažit nechá si udělat testy DNA, ale......když si nedá pokoj a půjde to soudně, tak pokud má jakékoliv vroubky, bude to hrát do karet tobě, soud nezajímá, jestli pracuje načerno, ale to, že ofi žádnou práci nemá. Švagrové zatím manžel chtěl malou do péče a díky těmto důvodům mu to zamítli, odvolal se a tak má na malou nárok na jednou za 14 dní a to 4h pod dohledem matky. Ale pozor, kdyby měla zájem i jeho matka, babička tak ti u soudu může taky dělat neplechu i ona si totiž může zažádat o to, aby měla dítě v péči. Jinak ti přeju hodně sil a ať ti to dobře dopadne
ejmy: schovej si ty sms (stáhni si je to PC a zazálohuj), vytiskni je a běž na policii - podej na něj trestní oznámení hned. Policie je povinna se tím zabývat. Nejlepší jít na policii příslušnou k jeho trvalému bydlišti, pokud tě odmítnou, jdi jinam.
Dál: neuváděj ho do RL, tihle chlapi většinou jen straší a nakonec to k soudu nepoženou. Pokud ano a soud otcovství určí, dokud kojíš, nesmí být dítě od matky odloučeno. A pak ti pomůže právě to trestní oznámení, které podáš už teď. Nebudu říkat, že sis měla rozmyslet s kým čekáš dítě. Ale nenech si takovéhle chování líbit, ať už se mezi vámi stalo cokoli a braň se už teď, nikdo nemá právo ti vyhrožovat nebo ti ubližovat. A pokud teď nic nepodnikneš, pak nebudeš mít argumenty proč se nemá s dítětem otec stýkat. Hodně štěstí ![]()
Jediný, jak se ho zbavit by bylo se vdát ještě před porodem za někoho jiného, to by pak automaticky v RL byl jiný chlap a soud by na stížnosti biolog. otce prděl, neboť přednější by byl „zájem dítěte“ a to by již otce mělo. Nebo si sehnat dobrovolníka, co s tebou naběhne na matriku a nechá se do RL zapsat, to by možná soud bral podobně.
Njn, jenže to je asi velká utopie někoho spolehlivého takhle narychlo sehnat. ![]()
No podobne jako holky si tak trochu myslim, ze si ten mladenec púredstavuje, ze se mu narodi asiu tak desetimesicni synator, co s nim pujde na fotbal ..... o vrestici mimino nebude mit zajem.
Januliiik píše:¨
Tak já ti můžu napsat své zkušenosti, teď se něco podobného odehrává u švagrové. Pokud máš všechny ty výhrůžné sms běž s tím co nejdřív na policii, na nic nečekej!! Švagrové takhle psal manžel a nakonec ji i napadl, když si domů přišla pro věci, pak mězi ně vstoupil můj partner, nevím jak by to dopadlo, kdyby tam nebyl, už jí napadal dříve.
A teď k tomu dítěti, určitě nárok má, je to jeho otec a když ho neuvedeš v RL tak jak už tady holky psaly, pokud se o to otec bude snažit nechá si udělat testy DNA, ale......když si nedá pokoj a půjde to soudně, tak pokud má jakékoliv vroubky, bude to hrát do karet tobě, soud nezajímá, jestli pracuje načerno, ale to, že ofi žádnou práci nemá. Švagrové zatím manžel chtěl malou do péče a díky těmto důvodům mu to zamítli, odvolal se a tak má na malou nárok na jednou za 14 dní a to 4h pod dohledem matky. Ale pozor, kdyby měla zájem i jeho matka, babička tak ti u soudu může taky dělat neplechu i ona si totiž může zažádat o to, aby měla dítě v péči. Jinak ti přeju hodně sil a ať ti to dobře dopadne
Gina108 píše:
Jediný, jak se ho zbavit by bylo se vdát ještě před porodem za někoho jiného, to by pak automaticky v RL byl jiný chlap a soud by na stížnosti biolog. otce prděl, neboť přednější by byl „zájem dítěte“ a to by již otce mělo. Nebo si sehnat dobrovolníka, co s tebou naběhne na matriku a nechá se do RL zapsat, to by možná soud bral podobně.
Njn, jenže to je asi velká utopie někoho spolehlivého takhle narychlo sehnat.
Taky jsem o tom přemýšlela…ale pochybuju, že bych našla někoho, kdo tohle dobrovolně povolí
a abych s tím jiným chlapem nakonec nedopadla ještě hůř…
ejmy píše:Gina108 píše:Taky jsem o tom přemýšlela…ale pochybuju, že bych našla někoho, kdo tohle dobrovolně povolí
Njn, jenže to je asi velká utopie někoho spolehlivého takhle narychlo sehnat.a abych s tím jiným chlapem nakonec nedopadla ještě hůř…
Leda jestli nemáš spolehlivého bratrance, který by to pro tebe udělal. Jako incest by to snad brané nebylo, to je jen v přímé linii.
Gina108 píše:ejmy píše:Leda jestli nemáš spolehlivého bratrance, který by to pro tebe udělal. Jako incest by to snad brané nebylo, to je jen v přímé linii.Gina108 píše:Taky jsem o tom přemýšlela…ale pochybuju, že bych našla někoho, kdo tohle dobrovolně povolí
Njn, jenže to je asi velká utopie někoho spolehlivého takhle narychlo sehnat.a abych s tím jiným chlapem nakonec nedopadla ještě hůř…
a to by opravdu pomohlo?Kdyby si pak stejně požádal o testy dna tak má na ně nárok a otcovství by se určilo.Nebo to tak není?