Nárok na doplatek do výše RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na doplatek do výše RP
Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat, zda některá z Vás má zkušenost s doplatkem na mateřské do výše rodičovského příspěvku, tz. že by mi doplatili částku do
těch 7 600,–. Na internetu jsem četla, že to prý berou z těch 220tis. rod. příspěvku, takže jestli má vůbec cenu si ted o to žádat a lítat po porodu po úřadech ( zařizuje se to na úřadě v místě trv. pobytu, který já mám 250km daleko ), když ty peníze stejně ve finále dostanu v rodičáku? Má s tím někdo zkušenost? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Měla to takhle sestřenice. Ppm měla myslím kolem 4tisíc a zbytek ji dopláceli z rp. Takže měla rp myslím do necelých 3 let dítěte, ale šla ve dvou letech dítěte do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mayia taky jsem o tom přemýšlela, ale nakonec jsem došla k závěru, že je to zbytečné papírování. PPM jsem přežila s pár šušněma, o to příjemnější bylo, když mi chodil později vyšší RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to doplacene mela, pro pripad, ze bychom meli dalsi dite, a nelituju. Da se to dle meho zaridit i dost zpetne, ze nemusis v prvnim tydnu po porodu. My meli mimi z adopce, tak nez byli papiry pro socialku, mohly to byt tak tri mesice:-) Ale jsetli nechcete dalsi dite, tak je to zbytecne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem o tom přemýšlela, ale nakonec se na to vykašlu. Pár měsíců přežiju se šušněma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit