Nárok na mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na pár věcí, který mi nejsou jasné ohledně mateřské.
Na sociálku jsem volala ale ta neochota je neuvěřitelná, tak nevím kde se zeptat…
Jsem zaměstnaná od 20.2. letošního roku a smlouvu mi nyní místo neurčité dali určitou do konce září. To bych teda měla mít odpracováno 7 měsíců…
Chtěla bych se zeptat, těch 270 dní co je třeba je vlastně 9 měsíců zaměstnání? Tzn. že mi chybí 2?
Jde mi o to že jsem těhotná a zřejmě bych teď nastoupila na neschopenku…
A pak jsem se ohledně neschopenky chtěla zeptat, kdo a jak určí neomezené vycházky- vím že už to spadá pod socku ale co je pro to třeba…(je mi celkem jedno, stejně víceméně ležím doma, ale bylo by to lepší).
Děkuju moc za pomoc a omlouvám se za anonoym, nerada bych aby se rodina dozvěděla o tom co řeším a o těhotenství… ![]()
- Citovat
- Upravit
Je to proste 270 dni v zam. pomeru. a neomez.vych.ti neurci nikdo. Jsi prace neschopna a ohrozena ty nebo plod, tak mas byt doma a odpocivat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď.
Jde mi o to že u těhotných není uplně lehký mít přesný vycházky, což ti potvrdí asi každá.
Ono když je ti prostě celý odpoledne tak blbě že se ani nezvedneš, tak prostě potřebuješ jít nakoupit třeba chvilku dopo, když jsi trochu schopná a nemáš po ruce donáškovou službu. Ale zbytečný vysvětlovat že? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď.
Jde mi o to že u těhotných není uplně lehký mít přesný vycházky, což ti potvrdí asi každá.
Ono když je ti prostě celý odpoledne tak blbě že se ani nezvedneš, tak prostě potřebuješ jít nakoupit třeba chvilku dopo, když jsi trochu schopná a nemáš po ruce donáškovou službu. Ale zbytečný vysvětlovat že?
je to zbytecne vysvetlovat, vetsina tady tehotne uz byla…
a to si predstav, ze ve vetsine statu si muzes skubnout nohou a na nevolnosti v tehotenstvi ti fakt nikdo nemocenskou neda a 9 mesicu se chodi do prace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď.
Ono když je ti prostě celý odpoledne tak blbě že se ani nezvedneš, tak prostě potřebuješ jít nakoupit třeba chvilku dopo, když jsi trochu schopná a nemáš po ruce donáškovou službu. Ale zbytečný vysvětlovat že?
Vycházky nemusí být v kuse. Lékař může rozepsat třeba 2 hodiny ráno a 4 hodiny odpoledne, pokud nazná, že Tvůj zdravotní stav vycházky umožňuje. Maximum je tedy 6 hodin denně, ale nikde není psáno, že Ti je musí napsat všechny. Může taky určit třeba jen 4. Pak i záleží na tom, jak je vstřícný k domluvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď.
Si dej vycházky třeba po hodině, určitě se trefíš do hodiny, kdy ti zrovna blbě nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu správně, že jsi měla smlouvu na dobu neurčitou a nechala sis dát smlouvu na dobu určitou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zatím inko ještě tajím že jsem těhotná
Do výpočtu na mateřskou se počítá i neschopenka, když byla v pracovním poměru? Od 1998 do posledního srpna letos jsem v kuse makala, teď jsem na úp od října nastupuju jinam, smlouva jen do konce března. Budu čerpat hned rodičák, nebo i mateřskou? TP mám konec dubna, začátek května ![]()
- Citovat
- Upravit
Nemocenská se do výpočtu mateřské nepočítá
já byla před nástupem na mateřskou skoro půl roku na neschopence, protože v mojí práci nemůžou pracovat těhotné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kanka80 to jo, ale já byla na PN více než rok, měla jsem po bouračce několik operací. A teď budu u jiného zaměstnavatele. Právě proto mě zajímá, jestli se do těch 270dní počítá i pn. Jinak teď toho půl roku budu makat normálně, práci těhu nevadí
Ink.
- Citovat
- Upravit
Do těch 270 dní se nemocenská za trvání pracovního poměru počítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den chtela bych se zepat mam narok na mateřskou dovolenou na 3 roky? Odpracovano mam pres rok a smlouvu mam na dobu neurcitou,ale ted jsem od 6tt na neschopence. Moc dekuji za odpoved