Lžou nám na úřadech?

9847
12.7.11 10:09

Lžou nám na úřadech?

Už si to neumím jinak vysvětlit, ale prochází snad naši státní úředníčkové speciálním školením jak lhát klientům? Čili nám všem občanům ČR i cizincům co zde mají přechodný pobyt?
Abych to uvedla na pravou míru, tento měsíc mi ještě nepřišel rodičák :cert: volala jsem na ÚP a ptala se co s tím jako je… paní mi řekla že prý peníze odešli v pátek a hotovo, chtěla jsem tedy ať zkontorluje podle RČ i zda odešel RP mně konkrétně… Nadiktovala jsem jí své RČ, aniž bych slyšela ťukání klávesnice (což normálně slyším) mi řekla že jo, potvrzení mi na to prý dát nemůže, mám si to vyřídit s bankou a nashledanou a práskla telefonem :pocitac: Až poté mi došlo, že ona může vědět kulový páč sem volala na naši pěstskou část a rodičák vyplácí hlavní magistrát :zed: Takže, buď mi lhala teď a ví kulový nebo peníze neodešli, nebo mi lhala když jsem tam byla jindy a tvrdila mi že si nemůže zjistit jestli pobírám RP a mám si dojít pro potvrzení na hlavní magistrát :zed: tohle už je fakt na odstřel :pocitac: to jsou tak blbý nebo opravdu navedený :zed: Nevím, možná oboje :nevim: Setkat se na úřadech s normálním člověkem který opravdu poradí, zařídí, vyřídí a chová se slušně je čím dál méně a méně časté, bohužel… Doufám že vy holky máte lepší zkušenosti :-)
A závěrem, vy co máte výplatu RP k 10, už vám došli peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35786
12.7.11 10:20

Lže se všude, nejen na úřadech, ale to je o lidech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 10:24

predne.. na vylpaceni rodicaku maji cely mesic, zadny datum do.. neni krome posledniho dne v mesici :wink:

a lze se, nebo spise urednice si delaji naprosto co chcteji - viz napr. vydyvani dokladu - je x verzi co dana urednice pozaduje a casto to jsou naproste nesmysly :wink:
asi si tim leci sebevedomi ze muzou lidem trosku zavrit - muzes jen podat stiznost nebo ji vynadat - usvedcit ji, ze lhala..udelat blbce naopak z ni.. nic jineho asi nezmuzes :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 10:27
beruska2× píše:
predne.. na vylpaceni rodicaku maji cely mesic, zadny datum do.. neni krome posledniho dne v mesici :wink:a lze se, nebo spise urednice si delaji naprosto co chcteji - viz napr. vydyvani dokladu - je x verzi co dana urednice pozaduje a casto to jsou naproste nesmysly :wink:
asi si tim leci sebevedomi ze muzou lidem trosku zavrit - muzes jen podat stiznost nebo ji vynadat - usvedcit ji, ze lhala..udelat blbce naopak z ni.. nic jineho asi nezmuzes :wink:

S úřadama teď jednám poslední dobou častěji než bych si přála :think: a stížnost na jednání úředníků apod. obávám se, že by se podrželi a ještě by mě zavřeli za slovní napadení úředního činitele :-( nebo j ak se tomu říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 10:29

hele zajdi do cukrarny, dej si kafco a neco sladkeho na nervy a kasli na ni :wink:

pamatuj za na kazdou svini se voda vari :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 10:37

Já mám podobnou zkušenost, vždycky mě nějaká husa vytočí doběla. Ale na druhou stranu musím říct, že hned pak zase potkám úřednici ochotnou, takže je to tak 50 na 50. Bohužel tu ochotnou většinou seřvu za tu husu a pak je mi akorád trapně, že jsem hysterka.

Naposledy jsem sjela paní v práci na mzdové tak, že manžel, když tam něco nesl, tak začala koktat. Ale ta si to teda zasloužila!

Mysicka31 píše:
beruska2× píše:
predne.. na vylpaceni rodicaku maji cely mesic, zadny datum do.. neni krome posledniho dne v mesici :wink:a lze se, nebo spise urednice si delaji naprosto co chcteji - viz napr. vydyvani dokladu - je x verzi co dana urednice pozaduje a casto to jsou naproste nesmysly :wink:
asi si tim leci sebevedomi ze muzou lidem trosku zavrit - muzes jen podat stiznost nebo ji vynadat - usvedcit ji, ze lhala..udelat blbce naopak z ni.. nic jineho asi nezmuzes :wink:
S úřadama teď jednám poslední dobou častěji než bych si přála :think: a stížnost na jednání úředníků apod. obávám se, že by se podrželi a ještě by mě zavřeli za slovní napadení úředního činitele :-( nebo j ak se tomu říká…
  • Citovat
  • Upravit
1332
12.7.11 10:39

Já jsem nedávno vyřizovala malému pas.jelikož jsem zjistila ,že malá stihla než jsem se nachystala rozstřihat náš oddací list ,tak jsem musela pro nový.Podle toho co jsem vyčela ,co je potřeba k papíru o českém občanství .tak jsem jela do dvacet kilometrů vzdáleného města. Paní na matrice tvrdila,že mě ho nedá na počkání .tak jsem ji prosila s tím ,že mám měsíc na vyřízení a že to spěchá .No nedala mě to .tak jsem se jí ptala ,jestli je to potřeba .a ona ,že neví ,ale že ho stejně někdy budu potřebovat .Tak jsem to riskla a jela do krajského města ,dalších třicet km .A tam jsem se dozvěděla ,že to není potřeba,že jim ten nový oddací list stejně systém nevezme.Takže ,kde je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 10:40

Vždycky, když ještě na střední škole jeden náš kantor vstoupil do dveří, zabručel „sednout!“ a pak začal vyvolávat, bylo nám jasný, že vyvola(e)ní nemají šanci. Moje spolužačka svoji nedostatečnou komentovala slovy „no jo no, chudák, zase mu ráno nedala …“.

Asi tak. Jsme lidi různí, kdoví co nedostala daná úřednice , proč byla tak naštvaná a reagovala jak reagovala … třeba se ráno rafla s tchýní, u které bydlí … :nevim: (moje fantazie jede naplno :mrgreen: ). Ano, do práce by neměla tahat osobní problémy, ale kdo jsme takovej profík? :nevim:

Mám kamarádku, dělá na sociálce. Loni v léte jsem jí volala, jak to bude s tím doplatkem mateřské zpětně, prootže jsem prostě nikde nic nezjistila. Nadechla se a velmi tiše mi do telefonu odpověděla, že oni to taky neví … že lidé se ptají na řadu věcí a ti úředníci, kteří ještě mají chuť pomáhat a něco řešit, se ptají dál, jak mají jednat v netabulkových situacích, ale nikdo jim neodpoví … a spousta těch, kdo dělají v profesích, které mají co společné s jinými lidmi (zrovna sociálka), tak prostě emočně jednoho dne ztuhnou, protože by se museli zbláznit …

A k tomu lhaní - je mi líto, ale já taky klientům lhala. Prvnímu jsme se snažila vyhovět na 150% . Těch 50% mi chybělo, abych na 100% udělala jinou „zakázku“. Prostě mi chyběl čas na „mojí práci“. Po půl roce už jsem se pak začínala lehce na přesčasech ošívat a plnila jen to, co bylo předmětem mé práce. Pochopitelně klienti byli nespokojeni. Pak jsem jim začala lhát. Ve stylu „ano, váš případ jsem zkontrolovala, zavolala jsem tam, atd.“. Místo půl hodiny navíc to travlo ani pět minut. Začali být spokojeni … a manžel taky, protože jsem chodila domů v normální čas … můžeš to brát tak, že moje rodina je mi prostě bližší než cizí … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 10:43
Emilie píše:
Vždycky, když ještě na střední škole jeden náš kantor vstoupil do dveří, zabručel „sednout!“ a pak začal vyvolávat, bylo nám jasný, že vyvola(e)ní nemají šanci. Moje spolužačka svoji nedostatečnou komentovala slovy „no jo no, chudák, zase mu ráno nedala …“.

Asi tak. Jsme lidi různí, kdoví co nedostala daná úřednice , proč byla tak naštvaná a reagovala jak reagovala … třeba se ráno rafla s tchýní, u které bydlí … :nevim: (moje fantazie jede naplno :mrgreen: ). Ano, do práce by neměla tahat osobní problémy, ale kdo jsme takovej profík? :nevim:

Mám kamarádku, dělá na sociálce. Loni v léte jsem jí volala, jak to bude s tím doplatkem mateřské zpětně, prootže jsem prostě nikde nic nezjistila. Nadechla se a velmi tiše mi do telefonu odpověděla, že oni to taky neví … že lidé se ptají na řadu věcí a ti úředníci, kteří ještě mají chuť pomáhat a něco řešit, se ptají dál, jak mají jednat v netabulkových situacích, ale nikdo jim neodpoví … a spousta těch, kdo dělají v profesích, které mají co společné s jinými lidmi (zrovna sociálka), tak prostě emočně jednoho dne ztuhnou, protože by se museli zbláznit …

A k tomu lhaní - je mi líto, ale já taky klientům lhala. Prvnímu jsme se snažila vyhovět na 150% . Těch 50% mi chybělo, abych na 100% udělala jinou „zakázku“. Prostě mi chyběl čas na „mojí práci“. Po půl roce už jsem se pak začínala lehce na přesčasech ošívat a plnila jen to, co bylo předmětem mé práce. Pochopitelně klienti byli nespokojeni. Pak jsem jim začala lhát. Ve stylu „ano, váš případ jsem zkontrolovala, zavolala jsem tam, atd.“. Místo půl hodiny navíc to travlo ani pět minut. Začali být spokojeni … a manžel taky, protože jsem chodila domů v normální čas … můžeš to brát tak, že moje rodina je mi prostě bližší než cizí … :nevim:

jenze oni lzou spise ve vecech co by meli vedet - potrebne doklady k vyrizeni atd… a navic v urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
12.7.11 10:46

Ahoj,rodičák mi došel 8.7.,nevím kde bydlíš,nekoukala jsem se,snad ti dojde brzy,na úřadech jsou pipky,nechci být sprostá,a to se pořád bouří,že berou málo,za co proboha,za to,že nedokážou být slušné,pomoct a poradit? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 10:48
beruska2× píše:
hele zajdi do cukrarny, dej si kafco a neco sladkeho na nervy a kasli na ni :wink:pamatuj za na kazdou svini se voda vari :mrgreen:

Berusko, věř mi že bych šla hned, kdybych měla za co :-( jenomže jelikož já musím všechno platit včas a oni vlastně ani žádné včas nemají, tak mám vyždímanou peněženku :zed: nebudu riskovat že to dnes nedorazí a zůstanu bez peněz… Ale jo, máš pravdu, ono všechno chodí do kolečka, tak se jim to jednou vrátí… a doufám že i s úrokama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 10:50
beruska2× píše:
jenze oni lzou spise ve vecech co by meli vedet - potrebne doklady k vyrizeni atd… a navic v urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:

Tak to jsi mě fakt rozesmála, přesčasy na úřadech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.7.11 10:51

Njn, na blba narazí člověk všude, na úřadech možná častěji. Ale znám i pár super úřednic, ale ty jsou bity za to, že jsou schopné. Nadžízený jim dá víc práce a lidi je seřvou za jejich neschopné kolegyně. Já bych těm schopným i šoupla kafe, ale kupodivu mě s tím vždycky pošlou do háje :mrgreen: a ty neschopáci si ho většinou vezmou a udělají prd.
Třeba stavební povolení - ze začátku ta „naše“ lemra líná věčně u zubaře, na neschopence, nebo 2 hodiny na obědě, tzn. k nezastižení, s povolením se crcala půl roku a to jsme jí nanosili bonboniér a kafíček :roll: a pak na úřadě velké čachry machry, přidělili nám paní po MD, která tam makala na částečný úvazek, tak jsme si říkali, že kolaudace se zas potáhne a čuměli jsme jak puci, když paní volala za týden od podání, že uděláme prohlídku 8-o samosebou jsme neměli všechny papíry v pořádku, tak jen řekla co chybí, my to dodali a za 14 DNŮ BYLO ZKOLAUDOVÁNO a paní si ani to kafe a dárkový balík nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 10:52
Mysicka31 píše:
beruska2× píše:
hele zajdi do cukrarny, dej si kafco a neco sladkeho na nervy a kasli na ni :wink:pamatuj za na kazdou svini se voda vari :mrgreen:
Berusko, věř mi že bych šla hned, kdybych měla za co :-( jenomže jelikož já musím všechno platit včas a oni vlastně ani žádné včas nemají, tak mám vyždímanou peněženku :zed: nebudu riskovat že to dnes nedorazí a zůstanu bez peněz… Ale jo, máš pravdu, ono všechno chodí do kolečka, tak se jim to jednou vrátí… a doufám že i s úrokama…

nj tak holt par dni pockej a pak si das ty dorty dva no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 10:55
beruska2× píše:
Emilie píše:

A k tomu lhaní - je mi líto, ale já taky klientům lhala. Prvnímu jsme se snažila vyhovět na 150% . Těch 50% mi chybělo, abych na 100% udělala jinou „zakázku“. Prostě mi chyběl čas na „mojí práci“. Po půl roce už jsem se pak začínala lehce na přesčasech ošívat a plnila jen to, co bylo předmětem mé práce. Pochopitelně klienti byli nespokojeni. Pak jsem jim začala lhát. Ve stylu „ano, váš případ jsem zkontrolovala, zavolala jsem tam, atd.“. Místo půl hodiny navíc to travlo ani pět minut. Začali být spokojeni … a manžel taky, protože jsem chodila domů v normální čas … můžeš to brát tak, že moje rodina je mi prostě bližší než cizí … :nevim:
jenze oni lzou spise ve vecech co by meli vedet - potrebne doklady k vyrizeni atd… a navic v urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:

Holky, věřte, že i když se jich zastávám, mám pifku zrovna na naše pošťačky. Opakující se problém … :zed: :zed: :zed: FURT DOKOLA!!!! tak si nechávám poslat balíčky pépéelkou .. a mám chvílema pocit, že je to ještě horší … :pocitac:

P.S. Babička je státní úřednice. Věřte, že jí tužka nespadne, jakmile se zavře „vokýnko“ …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat