Lžou nám na úřadech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9847
12.7.11 10:57

Jo Gino, tak mám naprosto stejné zkušenosti. Tedy s jiným než stavebním úřadem, ale přesně jak píšeš, po přidělení věci nové úřednici je do pár dní hotovo za to co se předtím táhlo snad roky :think: a pak že to nejde :nevim: ať řeknou na rovinu že se jim prostě nechce… by mě zajímalo jak dlouho by takoví úředníci vydrželi v soukromé firmě, týden, dva? Možná ani to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
12.7.11 11:08

ahoj, ja se musim uredniku trochu zastat… casto to nei o tom, ze by pomoci nechteli, ale proste sami nevi jak… moje vlastni zkusenost- pracovala jsem na obecnim urade- „na socialce“ v dobe, kdy vysly nove socialni zakony a zacaly se udelovat nove druhy soc.davek…v praci jsme byli denne 12 hod, i v soboty, prescasy jsme placene nemeli- meli jsme si je pry vybrat, ale kvuli hromade prace to neslo, podle ministerstva mela mit kazda urednice na starosti max.150spisu, aby pracovala efektivne a spravne, my jich mely kazda 600-800 :nevim: , kazdy tyden chodily z kraje ci primo z ministerstev nove upravy a vyhlasky, ktere si casto navzajem protirecily a my jen opravovaly stare spisy…kdykoliv chtel nekdo pomoci mimo vymezeny ramec- proste to neslo, pocitacove programy byly nehotove a nepustily vas dal atd, atp… my jsme byly postihovany za jakoukoliv chybu, i kdyz nebyla z nedbalosti apod., jen se zmenila vyhlaska apod..... pred kancelari mi stali lidi v dlouhe fronte, sousedi si me odchytavali v obchode apod… dlouho jsem tam nevydrzela, situace v te praci dodnes neni o moc lepsi… tim nechci omlouvat urednici o ktere pise zakladatelka, jen chci rict, ze to neni vzdy tak jednoduche a jasne jak to vypada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 11:11
Emilie píše:
beruska2× píše:
Emilie píše:
Vždycky, když ještě na střední škole jeden náš kantor vstoupil do dveří, zabručel „sednout!“ a pak začal vyvolávat, bylo nám jasný, že vyvola(e)ní nemají šanci. Moje spolužačka svoji nedostatečnou komentovala slovy „no jo no, chudák, zase mu ráno nedala …“.

Asi tak. Jsme lidi různí, kdoví co nedostala daná úřednice , proč byla tak naštvaná a reagovala jak reagovala … třeba se ráno rafla s tchýní, u které bydlí … :nevim: (moje fantazie jede naplno :mrgreen: ). Ano, do práce by neměla tahat osobní problémy, ale kdo jsme takovej profík? :nevim:

Mám kamarádku, dělá na sociálce. Loni v léte jsem jí volala, jak to bude s tím doplatkem mateřské zpětně, prootže jsem prostě nikde nic nezjistila. Nadechla se a velmi tiše mi do telefonu odpověděla, že oni to taky neví … že lidé se ptají na řadu věcí a ti úředníci, kteří ještě mají chuť pomáhat a něco řešit, se ptají dál, jak mají jednat v netabulkových situacích, ale nikdo jim neodpoví … a spousta těch, kdo dělají v profesích, které mají co společné s jinými lidmi (zrovna sociálka), tak prostě emočně jednoho dne ztuhnou, protože by se museli zbláznit …

A k tomu lhaní - je mi líto, ale já taky klientům lhala. Prvnímu jsme se snažila vyhovět na 150% . Těch 50% mi chybělo, abych na 100% udělala jinou „zakázku“. Prostě mi chyběl čas na „mojí práci“. Po půl roce už jsem se pak začínala lehce na přesčasech ošívat a plnila jen to, co bylo předmětem mé práce. Pochopitelně klienti byli nespokojeni. Pak jsem jim začala lhát. Ve stylu „ano, váš případ jsem zkontrolovala, zavolala jsem tam, atd.“. Místo půl hodiny navíc to travlo ani pět minut. Začali být spokojeni … a manžel taky, protože jsem chodila domů v normální čas … můžeš to brát tak, že moje rodina je mi prostě bližší než cizí … :nevim:
jenze oni lzou spise ve vecech co by meli vedet - potrebne doklady k vyrizeni atd… a navic v urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:

Holky, věřte, že i když se jich zastávám, mám pifku zrovna na naše pošťačky. Opakující se problém … :zed: :zed: :zed: FURT DOKOLA!!!! tak si nechávám poslat balíčky pépéelkou .. a mám chvílema pocit, že je to ještě horší … :pocitac:

P.S. Babička je státní úřednice. Věřte, že jí tužka nespadne, jakmile se zavře „vokýnko“ …

no, ono Ceska posta, Cesky drahy.. urady.. to je jedna cerna dira :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
12.7.11 11:14
no, tak my máme úřední hodiny od 7:30-17:00, já jsem v práci po šesté a odcházím lehce před šestou a normálně mám odemčeno celou dobu :nevim: Za měsíc mám běžně tak 15 hodin přesčasových a proplacené je nemáme :nevim:
urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 11:17
beruska2× píše:
Emilie píše:
beruska2× píše:
Emilie píše:
Vždycky, když ještě na střední škole jeden náš kantor vstoupil do dveří, zabručel „sednout!“ a pak začal vyvolávat, bylo nám jasný, že vyvola(e)ní nemají šanci. Moje spolužačka svoji nedostatečnou komentovala slovy „no jo no, chudák, zase mu ráno nedala …“.

Asi tak. Jsme lidi různí, kdoví co nedostala daná úřednice , proč byla tak naštvaná a reagovala jak reagovala … třeba se ráno rafla s tchýní, u které bydlí … :nevim: (moje fantazie jede naplno :mrgreen: ). Ano, do práce by neměla tahat osobní problémy, ale kdo jsme takovej profík? :nevim:

Mám kamarádku, dělá na sociálce. Loni v léte jsem jí volala, jak to bude s tím doplatkem mateřské zpětně, prootže jsem prostě nikde nic nezjistila. Nadechla se a velmi tiše mi do telefonu odpověděla, že oni to taky neví … že lidé se ptají na řadu věcí a ti úředníci, kteří ještě mají chuť pomáhat a něco řešit, se ptají dál, jak mají jednat v netabulkových situacích, ale nikdo jim neodpoví … a spousta těch, kdo dělají v profesích, které mají co společné s jinými lidmi (zrovna sociálka), tak prostě emočně jednoho dne ztuhnou, protože by se museli zbláznit …

A k tomu lhaní - je mi líto, ale já taky klientům lhala. Prvnímu jsme se snažila vyhovět na 150% . Těch 50% mi chybělo, abych na 100% udělala jinou „zakázku“. Prostě mi chyběl čas na „mojí práci“. Po půl roce už jsem se pak začínala lehce na přesčasech ošívat a plnila jen to, co bylo předmětem mé práce. Pochopitelně klienti byli nespokojeni. Pak jsem jim začala lhát. Ve stylu „ano, váš případ jsem zkontrolovala, zavolala jsem tam, atd.“. Místo půl hodiny navíc to travlo ani pět minut. Začali být spokojeni … a manžel taky, protože jsem chodila domů v normální čas … můžeš to brát tak, že moje rodina je mi prostě bližší než cizí … :nevim:
jenze oni lzou spise ve vecech co by meli vedet - potrebne doklady k vyrizeni atd… a navic v urednich hodinach - uz jsi videla nekdy prescasy na uradech? :lol:

Holky, věřte, že i když se jich zastávám, mám pifku zrovna na naše pošťačky. Opakující se problém … :zed: :zed: :zed: FURT DOKOLA!!!! tak si nechávám poslat balíčky pépéelkou .. a mám chvílema pocit, že je to ještě horší … :pocitac:

P.S. Babička je státní úřednice. Věřte, že jí tužka nespadne, jakmile se zavře „vokýnko“ …
no, ono Ceska posta, Cesky drahy.. urady.. to je jedna cerna dira :roll: :lol:

O ČP bych mohla vyprávět ledacos… stačí to, že z Anglie k nám jde balíček 3 dny, po Čechách týden-dva, z ČR do Anglie šel 3 měsíce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 11:17
Mysicka31 píše:
Jo Gino, tak mám naprosto stejné zkušenosti. Tedy s jiným než stavebním úřadem, ale přesně jak píšeš, po přidělení věci nové úřednici je do pár dní hotovo za to co se předtím táhlo snad roky :think: a pak že to nejde :nevim: ať řeknou na rovinu že se jim prostě nechce… by mě zajímalo jak dlouho by takoví úředníci vydrželi v soukromé firmě, týden, dva? Možná ani to ne…

Proto tam taky jsou :-)

Ale viz liky - někdy to fakt nejde …

Hele, minulé pondělí jsem seděla půl dne na mabulanci v nemocnici. Lidi nadávali. Nadávala bych taky, nebýt toho, že shodou okolností jiný lékař z dané nemocnice je známý a jednou se někde strašně rozčiloval, jak vedení nemocnice za desítky milionů koupilo nový počítačový systém. Tak dokonalý, že jim trvá minimálně 15 minut, než všechno odklikají a jednak vyplní a jednak vytisknou všechny papíry, který musí. Povídal, že kolikrát musí pracně obcházet „zakázané“ věci - prostě ordinuje jako člověk člověku věci, které mu mají pomoci, ne jako robot podle tabulek. Po tom půldne v čekárně jsem taky „narazila“. Lékař mně nedokázal v systému najít!!! Už byl prostě vytočenej a i do telefonu k pacientům byl nepříjemnej … taky je to jenom člověk s obrovskou zodpovědností … nelze teda srovnávat doktory a úředníky, já jen, že tady za to jaksi taky úplně nemohl on …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
12.7.11 11:20
jé, já taky na sociálce a právě od roku 2007 :lol: kdy došlo k té změně jak popisuješ. Klienti jsou prima: drogově závislí, otevřená tubera, AIDS........jednou na nás šel pán s mačetou 8-o , jindy další vykonal velkou potřebu přímo doprostřed chodby. Ale mě ta práce moc baví, psychicky tedy hoodně náročná a finančně silně nedoceněná, ale já jsem hodně sociálně založená, takže já to mám ráda.
liky píše:
ahoj, ja se musim uredniku trochu zastat… casto to nei o tom, ze by pomoci nechteli, ale proste sami nevi jak… moje vlastni zkusenost- pracovala jsem na obecnim urade- „na socialce“ v dobe, kdy vysly nove socialni zakony a zacaly se udelovat nove druhy soc.davek…v praci jsme byli denne 12 hod, i v soboty, prescasy jsme placene nemeli- meli jsme si je pry vybrat, ale kvuli hromade prace to neslo, podle ministerstva mela mit kazda urednice na starosti max.150spisu, aby pracovala efektivne a spravne, my jich mely kazda 600-800 :nevim: , kazdy tyden chodily z kraje ci primo z ministerstev nove upravy a vyhlasky, ktere si casto navzajem protirecily a my jen opravovaly stare spisy…kdykoliv chtel nekdo pomoci mimo vymezeny ramec- proste to neslo, pocitacove programy byly nehotove a nepustily vas dal atd, atp… my jsme byly postihovany za jakoukoliv chybu, i kdyz nebyla z nedbalosti apod., jen se zmenila vyhlaska apod..... pred kancelari mi stali lidi v dlouhe fronte, sousedi si me odchytavali v obchode apod… dlouho jsem tam nevydrzela, situace v te praci dodnes neni o moc lepsi… tim nechci omlouvat urednici o ktere pise zakladatelka, jen chci rict, ze to neni vzdy tak jednoduche a jasne jak to vypada…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
12.7.11 11:22

Jé, to jsem ráda (ač nerada), že nejsem jediná, kdo úředníky by nejraději :pocitac: . Já jsem normálně s úřady nikdy nic neměla, teda žádné potíže, docela i ráda jsem se tam zašla poptat a přeptat. Nicméně u nás začal problém, když jsem začala vyřizovat RD - převodem na otce a zpět. Aby jsme to měly vše v pořádku, začaly jsem se kolem toho motat už ve 3měsíci těhu. No, paní ai raději pila kafíčko, než aby se obtěžovala s lidmi, dělá to tak asi málokdo, no, nakonec jsem tam chodily každý po, st od 4 měsíce těhu do 5měsíce dcery. Opravdu každý po a st. Krom porodu, to jsem si dala 8 dní pauzu. Šla jsem tam ve středu před porodem a hned z porodnice na úřad - místo domů - protože mi paní volala, ať okamžitě dojdu, že by chtěla vidět, jestli jsem opravdu porodila 8-o . RD nám vyplatily až v tom 5 měsíci, dřív né. Pořád nechápaly, co po nich chci. Pořád nějaký dotazy, jestli jsem opravdu těhotná - břicho nebřicho, jestli jsem poradila - břicho nebřicho,…ve finále tam ještě teď neuestále chodím. Zrovna včera jsem tam čekala 2 hodiny s dcerou, která se tam teda totálně spotila, pročůrala, nervní, horko…uff. pak jsem teda musela odejít, na řadu jsem se nedostala už. No tak dneska nový pokus. Jak jsem tam tak včera stála, tak přišli i další lidi, co říkaly, že není možný, aby před mnou byl tam neustále jeden člověk, se kterým něco řeší 2 hodiny :zed: . Ale prý s ní má každý problémy, když chodily k jiné paní a pak byly převedeni k této, tak nastaly všem problémy. Stejně tak i mě. Jsem si změnila příjmení, přešla jsem k ní a najednou nic. Jen problémy. Vyřizování RD na mě nechalo takové následky, že abych tambyla schopná vůbec dojít, musím si dát kapky na uklidnění. :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 11:24

holky s tou poštou je to „legrace“. Minule už mě nas…, že když nesou doporučený dopis, tak nezvoní. Tak jsem si šla stěžovat a doručovatelka, že prý máme rozbitý zvonek. Normálně, ona mi lhala přímo do očí! Zvonek jsem totiž kontrolovala předtím než jsem si stěžovat šla. A světe div se, od té doby zvonek funguje a doručovatelka zvoní, a to jsme na něj ani já ani manžel nešáhli.

• Citovat
  • Upravit
20518
12.7.11 11:32
aleachimka píše:
holky s tou poštou je to „legrace“. Minule už mě nas…, že když nesou doporučený dopis, tak nezvoní. Tak jsem si šla stěžovat a doručovatelka, že prý máme rozbitý zvonek. Normálně, ona mi lhala přímo do očí! Zvonek jsem totiž kontrolovala předtím než jsem si stěžovat šla. A světe div se, od té doby zvonek funguje a doručovatelka zvoní, a to jsme na něj ani já ani manžel nešáhli.

Pravidelně byl ve schránce papír, nebyla jste doma, vyzvědněte si balík na poště. Říkám, co to je za blbost, jsem doma prakticky furt? A když ne doslova, tak na zahradě!!! Jak píšu, opakující se problém … až opět známý, úředník z pošty (ne doručovatel, ale někde na ekonomickém úseku) nám „prozradil“, že v rámci zefektivnění služeb se prostě balíky dělají jinde než na dotyčných pobočkách, takže samy „naše“ doručovatelky ho ani nemají v ruce!!! Dostanou jen avízo, že mají hodit lidem do schránky lístek … aby si lidi vyzvedli balíky … a protože tam ani není napsáno, že jinde než na „naší“ pobočce, lidi se tam pochopitelně dozví, že mají jet jinam … :zed: :zed: :zed: Já to nevěděla, protože naší pobočku mám z ruky, a navíc blbá otvírací doba, a první patro … tak tam prakticky nechodím … a nechávám si balíky a doporučenou poštu přeposílat do pobočky v jednom obchoďáku … to je pro mně jediný kloudný řešení …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.7.11 11:35

Tak to tady vozí balíky pán a s tím není problém. Já měla problém s jednou konkrétní doručovatelkou. Teď na mě sice kouká jako na zrádkyni, ale je mi to jedno. Má si plnit povinnosti a nemusela bych si na ní stěžovat.

Moje bývalá kolegyně dělá na ČP ombudsmanku a říká, že stížnost je jediná věc, která ty doručovatelky donutí plnit si povinnosti.

Emilie píše:
aleachimka píše:
Pravidelně byl ve schránce papír, nebyla jste doma, vyzvědněte si balík na poště. Říkám, co to je za blbost, jsem doma prakticky furt? A když ne doslova, tak na zahradě!!! Jak píšu, opakující se problém … až opět známý, úředník z pošty (ne doručovatel, ale někde na ekonomickém úseku) nám „prozradil“, že v rámci zefektivnění služeb se prostě balíky dělají jinde než na dotyčných pobočkách, takže samy „naše“ doručovatelky ho ani nemají v ruce!!! Dostanou jen avízo, že mají hodit lidem do schránky lístek … aby si lidi vyzvedli balíky … a protože tam ani není napsáno, že jinde než na „naší“ pobočce, lidi se tam pochopitelně dozví, že mají jet jinam … :zed: :zed: :zed: Já to nevěděla, protože naší pobočku mám z ruky, a navíc blbá otvírací doba, a první patro … tak tam prakticky nechodím … a nechávám si balíky a doporučenou poštu přeposílat do pobočky v jednom obchoďáku … to je pro mně jediný kloudný řešení …
  • Citovat
  • Upravit
3576
12.7.11 12:04

Je to o lidech.. Mozna byla urednice uz nastvana, kvuli tomu, ze pred tebou volalo dalsich 20 lidi, kde maji rodicak :nevim: Ja si pamatuju, ze jednou se rodicak taky nejak zpozdil a volala jsem na urad, jestli mam vse v poradku a spojovatelka me ani neprepojila na zadnou urednici a rovnou mi rekla, ze rodicak je zpozdenej. Takze si dovedu predstavit, jak to tam od rana vypadalo, kolik lidi volalo a co si asi tak musela vyslechnout :nevim: Co vic poradit? Obrnit se trpelivosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 12:42

Volala jsem hned ráno, tak jsem asi tedy zastihla paní u snídaně nebo u kafíčka :nevim: ale říct mi že za to může banka a ať si to vyřídim s nima je fakt sprostý :pocitac:
K ČP, doručování u nás taky fungovalo jen při podání stížnosti. Po té co jsme se přestěhovali není problém, pošťák si s námi i pokecá a nosí mi balíky až do bytu :palec: ale když měl záskok, tak se ani neobtěžoval nám hodit lístek do schránky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.7.11 13:27

Já jsem z Prahy 10 a rodičák dříve nemocenská a mateřská mi chodí jako hodinky buď 10 nebo pokud to vyjde na neděli jako teď tak mi přišel 11. Pokud to vyjde na so tak mi přijde 9. Malé budou v listopadu tři a celou dobu to tak chodí.
Myslela jsem si,že je to tak všude :think: jak vidím tak si nějaké MČ dělají co chtějí :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.7.11 19:08

Blanko, já to až doteď měla taky tak, to až tento měsíc jim cvrnklo v hlavě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat