Nárok na nástup do MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4387
15.6.12 19:44
@romype píše:
a kde jsi vzala, že jinde být s dítětem doma nemůžeš než v čr?

Ved to je zname, ze v CR mozes byt s dietatom 4 roky doma…a to je najdlhsie na svete…tak to si treba cennit :potlesk:
Možnost čerpat rodičovský příspěvek až do 4 let je možné pouze v Česku.
Pre zaujimavost:
Země Max. délka rodičovské dovolené
Belgie 3 měsíce
Bulharsko 6 měsíců Česko 4 roky
Dánsko 52 týdnů
Estonsko 3 roky
Finsko 158 pracovních dní
Francie 3 roky
Irsko 3 měsíce
Itálie 10 měsíců
Kypr 13 týdnů
Litva 3 roky
Lotyšsko 1 rok
Lucembursko 6 měsíců
Maďarsko 3 roky
Malta 3 měsíce
Německo 12 měsíců
Nizozemí 3 měsíce
Polsko 3 roky
Rakousko 24 měsíců
Rumunsko 2 roky Řecko 3,5 měsíce
Slovensko 3 roky
Slovinsko 1 rok Španělsko 3 roky Švédsko 480 dní
Velká Británie 13 týdnů

Takze v CR je pohodicka, ze ta niekto napr. v 13 tyzdnoch veku dietata nenahana do prace. Napriklad znama v Singapure ak chce byt s dietatom doma dlhsie ako 6 TYZDNOV, tak musela dat vypoved v praci a je doma…samozrejme nic nedostava…a bohvie ako je to s poistenim. Takze v CR nie je to idealne, ale mohlo by byt o veeeela horsie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
15.6.12 20:15
@Monika123 píše:
Ved to je zname, ze v CR mozes byt s dietatom 4 roky doma…a to je najdlhsie na svete…tak to si treba cennit :potlesk:
Možnost čerpat rodičovský příspěvek až do 4 let je možné pouze v Česku.
Pre zaujimavost:
Země Max. délka rodičovské dovolené
Belgie 3 měsíce
Bulharsko 6 měsíců Česko 4 roky
Dánsko 52 týdnů
Estonsko 3 roky
Finsko 158 pracovních dní
Francie 3 roky
Irsko 3 měsíce
Itálie 10 měsíců
Kypr 13 týdnů
Litva 3 roky
Lotyšsko 1 rok
Lucembursko 6 měsíců
Maďarsko 3 roky
Malta 3 měsíce
Německo 12 měsíců
Nizozemí 3 měsíce
Polsko 3 roky
Rakousko 24 měsíců
Rumunsko 2 roky Řecko 3,5 měsíce
Slovensko 3 roky
Slovinsko 1 rok Španělsko 3 roky Švédsko 480 dní
Velká Británie 13 týdnůTakze v CR je pohodicka, ze ta niekto napr. v 13 tyzdnoch veku dietata nenahana do prace. Napriklad znama v Singapure ak chce byt s dietatom doma dlhsie ako 6 TYZDNOV, tak musela dat vypoved v praci a je doma…samozrejme nic nedostava…a bohvie ako je to s poistenim. Takze v CR nie je to idealne, ale mohlo by byt o veeeela horsie :lol:

ty jsi nepsala být s dítětem na rodičáku, ty jsi napsala, že být s dítětem doma, je možné jen v čr, proto píšu, že je to blbost, kdybys napsala na rodičáku, je to něco jiného, a když už zminuješ německo, tak si třeba spočítej, kolik dělají přídavky na dítě, na které má nárok každý bez ohledu na výši příjmu, v čechách si o tom můžeš nechat jen zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
15.6.12 20:19

@Monika123 já chtěla nastoupit už po dvou letech do zaměstnání( měla jsem dvouletou variantu RD) ale bohužel školka syna nevzala.

s těmi soukromými školkami: tady v Plzni jsem koukala na tu k nám blíž abych stihala jet do práce a nejezdila přez celé město a tam mají nejvíc 4 dny v týdnu a jinak si domluvit hlídání a to je 80-100kč na hodinu. :zed: když dam 8000 za školku a 6000 za dopravu do práce a zpět tak mi zůstanou max 2000. tak to už se mi nevyplatí tam jezdit a být celý den pryč. tu práci mám velmi ráda a jsem tam fakt už dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
20.6.12 10:25
@ladynka1 píše:
to je to čeho se bojim. práci mam ale na to abych platila 8000 měsíčně za soukromou a ještě pouze 4dny v týdnu na to nemam. tudíž jestli to dobře chápu tak mi stát neumožní jít pracovat. :nevim:

tak urcite ti ho vzit nemusi. ja jsem byla ve stejne situaci - do skolky ho jeste nevzali, ja jsem musela do prace.Pak uzj ale nebylo hlidani. no dopadlo to tak, jak u vetsiny maminek. o praci jsem prisla. nikde se nad tim nepozastavili, proste to tak je :(

• Citovat
  • Upravit
1435
20.6.12 19:19

@smutná :zed: dík za útěchu, my pořád doufáme že nějaké to dítko nenastoupí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin