Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebovala bych poradit
V neděli slavíme manželovi 33 narozeniny, přijdou jeho rodiče, moji, bude nás tady asi 8 lidí, tak bych potřebovala poradit, co uvařit
c nemám inspiraci…
víčkové, řízku a všelijakych omáček. Díky za rady a tipy ![]()
@chrpa No mě přijde nejjednodušší, když máme návštěvu, udělat brambory a pečený maso, teď jsem to zrovna dělala nedávno a je to jednoduchý, měla jsem přesnej recept z netu, takže ani nebylo moc co zkazit
A chutnalo ![]()
My když máme takovou oslavu tak vývar s játrovýma knedlíčkama a řízek s bamborovým salátem
![]()
U nás teď naposled byly obrácené řízky a k tomu šťouchaný brambory. Když se řízky obalí předem, tak je to celkem rychlý a moc dobrý ![]()
U nás se dělá, buď to co si řekne oslavenec, nebo hranolky a maso na prudko k tomu sýr, zeleninu, šunku, takový oběd neoběd.
Nebo když mají děti tak to co mají rádi, kuře na paprice, dá se uvařit dopředu, nebo pak nějaké minutky.
Řízky na ruby
je to rychlovka a chutná to všem…dělám v tlakáči maseno je měkkoučký za 25 minut ![]()
http://www.apetitonline.cz/…fajitas.html
já teda většinou dělám kuřecí, tortily ohřeju v mikrovlnce a každej si to balí sám ![]()
Já bych udělala hovězí na víně.
Hod do hrce kus zadního, můžeš prošpikovat, zasyp na kousky kořenovou zeleninou, podlij vínem a vývarem a dus ![]()
K tomu štouchany brambory s cibulkou ![]()
To musí chutnat všem ![]()
Pokud to chceš vzít opravdu slavnostně, zkus udělat čerstvého lososa (filety)s hráškovým pyré, salátkem s červeného zelí a bylinkovou bagetkou (pro hladoše udělej pár opečených brambor s česnekem a tymiánem). Kdo lososa nejí, stačí ho vyměnit za jemně udělaný kuřecí steak
Polívka vichyssoise - zní náročně, ale je strašně jednoduchá a vynikající. Protože je krémová, k hlavnímu jídlu se hodí, zasytí… Recept zde http://www.apetitonline.cz/…yssoise.html
Nemluvě o tom, že když se tohle jídlo hezky naservíruje, je opravdu perfektní ![]()
Jinak, zde na apetitonline jsou desítky skvělých receptů, i slavnostních, možná najdeš inspiraci. Přeji hezkou oslavu a dobrou chuť ![]()
@Dice píše:
Já bych udělala hovězí na víně.
Hod do hrce kus zadního, můžeš prošpikovat, zasyp na kousky kořenovou zeleninou, podlij vínem a vývarem a dus
K tomu štouchany brambory s cibulkou
To musí chutnat všem
Mě ne
nesnáším v jídle víno, cítím ho tam furt
já bych udělala salát a řízek, sice je blbé že se blíží vánoce, ale je to nejpohodlnější. nebo guláš s knedlíkem, záleží co má oslavenec radši ![]()
Tak my na větší oslavu dělali naposledy: dýňovou polévku a lasagně, předtím králičí vývar s játrovými knedlíčky a řízky s brkaší a okurk. salátem, předtím hráškový krém, kuřecí steaky s bramborem a pečeným hráškem a štrůdl s vanilkovou zmrzlinou
Snažíme se dělat vše domácí nebo ručně dělané, jednak pro tu chuť, jednak v dnešní době už to začíná být luxus, tak si to hosté celkem užívají ![]()
Každopádně přeju, ať se oslava povede ![]()