Narozeninový oběd

1825
16.11.12 11:44

Narozeninovy oběd ,poradte.....

Ahoj, potřebovala bych poradit :) V neděli slavíme manželovi 33 narozeniny, přijdou jeho rodiče, moji, bude nás tady asi 8 lidí, tak bych potřebovala poradit, co uvařit ;) c nemám inspiraci… :think: víčkové, řízku a všelijakych omáček. Díky za rady a tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
16.11.12 11:49

U nás se vaří, co má rád oslavenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
16.11.12 11:49

@chrpa No mě přijde nejjednodušší, když máme návštěvu, udělat brambory a pečený maso, teď jsem to zrovna dělala nedávno a je to jednoduchý, měla jsem přesnej recept z netu, takže ani nebylo moc co zkazit :mrgreen: A chutnalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.11.12 11:50

My když máme takovou oslavu tak vývar s játrovýma knedlíčkama a řízek s bamborovým salátem :-D :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.12 11:56

U nás teď naposled byly obrácené řízky a k tomu šťouchaný brambory. Když se řízky obalí předem, tak je to celkem rychlý a moc dobrý :)

• Citovat
  • Upravit
10937
16.11.12 11:56

U nás se dělá, buď to co si řekne oslavenec, nebo hranolky a maso na prudko k tomu sýr, zeleninu, šunku, takový oběd neoběd.
Nebo když mají děti tak to co mají rádi, kuře na paprice, dá se uvařit dopředu, nebo pak nějaké minutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
16.11.12 12:05

Řízky na ruby :mrgreen: je to rychlovka a chutná to všem…dělám v tlakáči maseno je měkkoučký za 25 minut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
16.11.12 12:10

http://www.apetitonline.cz/…fajitas.html

já teda většinou dělám kuřecí, tortily ohřeju v mikrovlnce a každej si to balí sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.11.12 12:18

Já bych udělala hovězí na víně.
Hod do hrce kus zadního, můžeš prošpikovat, zasyp na kousky kořenovou zeleninou, podlij vínem a vývarem a dus :)
K tomu štouchany brambory s cibulkou :)
To musí chutnat všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.11.12 12:23

Pokud to chceš vzít opravdu slavnostně, zkus udělat čerstvého lososa (filety)s hráškovým pyré, salátkem s červeného zelí a bylinkovou bagetkou (pro hladoše udělej pár opečených brambor s česnekem a tymiánem). Kdo lososa nejí, stačí ho vyměnit za jemně udělaný kuřecí steak :palec: Polívka vichyssoise - zní náročně, ale je strašně jednoduchá a vynikající. Protože je krémová, k hlavnímu jídlu se hodí, zasytí… Recept zde http://www.apetitonline.cz/…yssoise.html
Nemluvě o tom, že když se tohle jídlo hezky naservíruje, je opravdu perfektní :potlesk:
Jinak, zde na apetitonline jsou desítky skvělých receptů, i slavnostních, možná najdeš inspiraci. Přeji hezkou oslavu a dobrou chuť :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.11.12 12:25
@Dice píše:
Já bych udělala hovězí na víně.
Hod do hrce kus zadního, můžeš prošpikovat, zasyp na kousky kořenovou zeleninou, podlij vínem a vývarem a dus :)
K tomu štouchany brambory s cibulkou :)
To musí chutnat všem :)

Mě ne :mrgreen: nesnáším v jídle víno, cítím ho tam furt :| já bych udělala salát a řízek, sice je blbé že se blíží vánoce, ale je to nejpohodlnější. nebo guláš s knedlíkem, záleží co má oslavenec radši :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
16.11.12 13:10

Tak my na větší oslavu dělali naposledy: dýňovou polévku a lasagně, předtím králičí vývar s játrovými knedlíčky a řízky s brkaší a okurk. salátem, předtím hráškový krém, kuřecí steaky s bramborem a pečeným hráškem a štrůdl s vanilkovou zmrzlinou

Snažíme se dělat vše domácí nebo ručně dělané, jednak pro tu chuť, jednak v dnešní době už to začíná být luxus, tak si to hosté celkem užívají ;)

Každopádně přeju, ať se oslava povede :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí