Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já přijet z práce po měsíci domů, tak bych si taky chtěla hodit nohy nahoru. Osobně bych řekla, že jsi moc akční a chlap to nedává, ještě když stavíte a čekáte třetí. Chápu i tebe, ale jestli nezvolníte, semele vás to.
Vidite se strasne malo. To tak pracoval odjakziva? Nedovedu si to predstavit a to jsme meli vztah nadalku 7 let. Ale videli jsme se po 2-3 tydnech teda.
Hele já se přiznám že přijet po takové době domu a tak chci klid.
Oba jste teď na jiné vlně…on v práci mimo víc než dost,ty zas furt doma s dětmi..
Momentálně se nemůžete přizpůsobit jeden druhému…já bych momentálně dokud jsi pod palbou hormonů se snažila nějak nic nehrotit.
Řešila bych hlavně to ať se vidíte častěji. Měla bych obavy aby jste se neodcizili. S tebou teď hazeji hormony … ale celkove vztah s kýmkoliv je o kompromisech - když jste dva tak proste holt není to podle tebe nebo jeho ale musíte se vždy domluvit. Drz se a poreste to aby mohl jezdit častěji. Trosku ústup ze svých očekávání a požadavku … ze sex ve třetím trimestru je málo nebi méně muže být, tak přeci jenom vypadas jinak a tehotenstvi už na tobě vidět je a vzhledem k tomu jaká je doma nálada…
Vůbec nechápu, proč jste se třetím dítětem nepočkali na klidnější dobu. Váš styl života by mě přivedl do deprese a to bych nemusela být ani těhotná. Podle mě jste dvě rozdílné povahy a je zázrak, že jste to spolu vydrželi tak dlouho. Manžel má pravdu v tom, že máš k němu očekávání, která ti neumí splnit. Zájem o bříško? Co to jako je?
Byli jsme většinou spolu v zahraničí.
Teď jsme si řekli, že to chvíli vydržíme a víme proč to děláme.
Zas na stavbě neměl co dělat, většinou jsou tam chlapi, bylo třeba jen pár dodelavek na který se I těšil a rozhodnout koupelny.
Na to jsme se dostali teda až po novém roce, protože neměl náladu.
Taky jsem se na něj těšila, asi až moc.
Teď mění projekt aby byl doma častěji, vím že vše něco stojí, čas, snahu, peníze.
Ja už ale toho mám taky až až.
Děti malý, jsem na to sama, jako táta je úžasnéj, vše zastane. Musí se mu ale chtít.
Jen nám to teď trochu skřípe.
Já bych s tebou taky nikam jet nechtěla, jsi aktivní až to bolí. Jak není po tvém tak se nafoukneš a čekáš, že ti muž uvidí do hlavy. Ten už toho asi má asi dost tak to neřeší a udělá si svůj klídek. Vůbec nechápu, na co jsi zrovna teď potřebovala třetí dítě, když víš, že to bude jenom na tobě.
@Anonymní píše:
Zas na stavbě neměl co dělat, většinou jsou tam chlapi, bylo třeba jen pár dodelavek na který se I těšil a rozhodnout koupelny.
Teď mění projekt aby byl doma častěji, vím že vše něco stojí, čas, snahu, peníze.
Děti malý, jsem na to sama, jako táta je úžasnéj, vše zastane. Musí se mu ale chtít.
Začínáte se odcizivat
Čekat se 3tim už nebylo na co staršímu 6 mladší 4, me až až, úplně v plánu to nebylo.
Těšit nebo zájem o bříško? Co to je? Neznáte?
Hezký chvilky když třeba partner sahá jak kope nebo si povídá, cokoliv s tim spojené.
Však to jsou hezké chvilky.
Musíme si zas najít k sobě cestu, přijde mi Teda dost teď zahladenej do sebe vzhledem k tomu co bylo dřív. Žádná pozornost, kytka, nebo to možná beru už automaticky a fakt očekávám.
Byly svátky, čas pohody, ta Teda fakt nebyla.
Vše se točí jen o dětech povinnostrch a mě už z toho může vystřelit.
@Anonymní píše:
můj otčím je kamioňák,a jezdí turnusy 3týdny pryč a jeden týden doma. Teď zkušenosti pozorovatele z venčí. Když je tři týdny pryč a jen týden doma, prostě chybí ta mužská ruka, ta tři týdny se nakupí hen ta práce, co je potřeba udělat, taky je člověk taknějak vyprahlý po tom vzájemném vztahu právě, maluje si, jaké to bude, co se udělá, kam se pojede, jak si užije, že jsou zase s partnerem spolu. Pak přijede pratner a dělá to, co tvůj muž, nejlépe nohy hore… teď pohled toho dojížděího: tři týdny jsem rpyč, makám jako šoroub, dojedu domů a chci klid, jen vypnout a prostě dán nohy nahoru. Místo toho doma očekávání, ani pořádně nevím jaká, hned co přijedu, tak se na mě navalí co je potřeba udělat,kam jet, a já jsem už druhý den otrávený, to aby měl den 48 hodin. A oba mají pravdu. Ani jeden to nedělá špatně, a oba mají pravdu vtom, co chtějí ( až tedy na ty dárky, to je smutné, že ani toto ne). Je to styl života, kdy prostě jeden bude muset na chvíli ustoupit a slevit z toho, co chce nacpat do toho času, kdy jste spolu. Obávám se, že to budeš muset být ty. A doufat, že je to fakt jen na přechodné období, protože tenhle druh vztahu nebude dlouho fungovat.
@Anonymní píše: Čekat se 3tim už nebylo na co staršímu 6 mladší 4, me až až, úplně v plánu to nebylo.
Hezký chvilky když třeba partner sahá jak kope nebo si povídá, cokoliv s tim spojené.
Musíme si zas najít k sobě cestu, přijde mi Teda dost teď zahladenej do sebe vzhledem k tomu co bylo dřív. Žádná pozornost, kytka, nebo to možná beru už automaticky a fakt očekávám.
Je normální když máte malé deti ze se vše točí kolem nich…ale proste vy většinu času jste od sebe a začíná se to projevovat. Takove to ze chce mít klid - on si začíná zvykat žít v klidu bez vás. Jo zeptá se na deti zeptá se co potrebuji a když dojede tak si pohraji nicméně pak zase odjede a 4-6tydnu si žije život sám. Nezlob se ale je dost naivní myslet si ze to nějak vydržite - nevím jak to mate takhle dlouho ale narovinu ti píšu ze pokud to tak půjde dal vztah půjde do kopru… už teď je křehký - on odjede a svým způsobem (nemyslím teď to ze by měl baby) ale ma svobodný život - s kamosem po práci ba pivo nebo pustit telku a pohoda klídek… nikdo ho nebudi, nemusí pomáhat s peci o deti… doma vše bezi… a pak dojede a odvyknuty od toho “srumu” … se s tím trochu srovnává ale než se srovna tak už zase jede pryč… toto není dobre dobudoucna - jak to mate v plánu takhle dlouho dělat??? Jooo a pozor aby se vůbec do práce chtěl vratit sem. Ono jak so zvykne v zahraničí málo kdo to Zkousne se vratit
@Anonymní píše: Čekat se 3tim už nebylo na co staršímu 6 mladší 4, me až až, úplně v plánu to nebylo.
Mně bohužel přijde že je to krize, že není jen unavenej…a mrzí mě to, protože v těhotenství by měla mít každá žena péči a lásku, kterou jí dá muž najevo-myslím že i to ty tak myslíš že ti schází…
!
Nevím radu nemám, přijde mi že se snažíš a zastávat se chlapa že když maká někde v cizině tak kmá právo mít nohy „nahoře“ nějak nechápu. Znám pár takových a rozhodně se třeba nepředřou víc než kdyby pracovali v ČR.
Nevím, možná má strach jak uživíte a zvládnete třetí dítko-kort pokud nebylo úplně v plánu. Je mi to líto ale držím palce ať se vše urovná.
Každopádně to že jste nikdy neměli komunikaci skvělou mi bohužel jako výhra zrovna nepřijde… ![]()
Všechno se ve mně ježí, jen to čtu.
Podle mě bys měla přibrzdit, nebo budeš za čas na všechno sama. Nevím, jak to napsat, abych se Tě nedotkla, ale jsi neskutečně otravná. Chápu, že toho všeho máš taky plný kecky, ale že je chlap v cizině, jsi asi věděla už při zadělávání na třetí. Že na to budeš sama, jsi taky věděla. A máš dvě děti, takže asi i víš, že je s nima dost práce. Tak co teď čekáš?
Jak to vidí Tvůj manžel? Co by chtěl on?
Hele, můj muž mě miluje, v podstatě plní má přání sotva na ně pomyslím. Otec perfektní, děti miluje a stará se. Ale bříško? Jo, to jsou ta očekávání z romantických telenovel. Taky jsem je měla, a když se dozvěděl, že čekáme první dítě, byl šťastný, tolik si ho přál. Tím to skončilo, na břicho si sáhnul jednou na to kopání, nějaké jako hladit břicho nebo povídat miminu do břicha, to si myslel, že mi regulérně hráblo, já ťuťuťu koukej na ty dupačičky, ten medvídek tam… to si myslel, že mu mě vyměnili mimozemšťani a že mi definitivně hráblo. A když u druhorozené, která byla opět velmi vytoužená a vymodlená i z jeho strany, jsem mu říkala, že kope, ať si sáhne, tak mi odpověděl, že už si přeci sahal u té první. Přesto je to milující a vynikající otec. Očekávání je to, co nám pak kazí náladu. ty máš hodně času plánovat co bude, až budete spolu. A já jsem taky akčnější, takže Vánoční svátky jsou poměrně nápor, protože to válení se u televize x-dnů za sebou jsou na mě moc. Děti a manžel to mohou velmi, dokonce v pyžamech ještě třeba před obědem, což já velmi špatně dávám, je potřeba najít tu rozumnou míru tak, aby se dvě rozdílné povahy sešly uprostřed.
Ahoj,
my jsme páreček.
9r spolu, 1rok manželé, 2 děti, 3ti na cestě.
poslední dobou je toho moc.
Manžel pracuje v zahraničí, jezdi tedy ne úplně pravidelně, zhruba na 15 dní po 4-6tydnech.
Jsem v 3tim trimestru, stavíme, bydlíme u mých rodičů, oddělené 2+1.
Hlidani k dispozici mám, pracuji z domu a 2× tydne do kanclu.
S manželem se na sebe vždy, obvykle těšíme, objimame, povídáme, I když naše komunikace nikdy nebyla úplně perfektní, jenže asi špatně vždy očekávám.
jsem dost aktivní, manžel flegmatik. Nakopne mě každá akce, vlastně cokoliv se děje je pro mě nabuzeni. Čekám na každou akci, tím myslím činnost. Protože jsem teď trochu aktivně omezena s manželem jsme plánovali ještě nějaké vyletiky s dětmi, či dovcu než to bude složitější se 3mi.
Jenze Vánoce či svátky byly plné očekávání a nic.
Chlap přijel, čekala jsem jeho velké těseni se. Je mi jasné že potřebuje klid, taky veget, ale jemu se nic nechce, tak jsme nahodili zase xichty a jen tak fungovali vedle sebe.
Na baráku se nic pořádně nedělo protože jemu se nechtělo a muselo se počkat až se mu chtít bude, nikam se nejelo, protože buď děti nachrmlany nebo jsme se nedomluvili, dárek žádnéj pro mě. Den před Vánocemi mi koupil co jsem si vybrala. Prostě žádná snaha, iniciativa, tak jsem se nafoukla a tak vedle sebe jsme byli nafoukli celou dobu.
Mlátí to se mnou z levá do prava a jsem jen nasiraci. Žádnéj zájem o brisko o moji osobu, snahu něco vymyslet, udělat radost.
Párkrát jsem se snažila situaci probrat, odpovědí byly pro mě nedostačující nebo jsem se znovu nafoukla.
Rekl mi že zas čekám na prince na bílém koni. Nebo že se chovám jak princezna a ocekavam že kolem mě bude skákat.
To ne, ale o zájem stojím, to je jasný. Co furt mám já vymyslet. Kurna jsem v tom a pořád jen kmitam já, tak čekám taky nějakéj zájem a úlevu já. Že jako já očekávám tak teď máme očekáváci fázi a budeme čekat. Že teď je to těhotenství, pak budou zas krámy a pak špatně nastavený měsíc a že si za to můžu sama za momentální situaci.
Nase konverzace je stroha. Jen nutné věci kolem děti, na střídačku si ulevujeme od vstávání a vypravování děti. Na střídačku poklidime. uvarime, nachystame si ráno snídani, přes den buď nějaká činnost na stavbě, kde se stejně nedomluvime při výběru např. koupelny, zas kompromis všude, pak se jde třeba lyžovat s dětmi aby byl nějaký pohyb, tady 20km nebo jiná aktivita procházka nebo kroužek. Chtěla jsem vypadnout pryč I to bylo v plánu jak pojedeme někam. Velký prd.
Proklada se to hezky všechno pivem a hlavně že má pohodu a nic nemusí a hlavně aby měl svatej klid.
Nasirame se navzájem a bojím se, aby nás to neprerostlo.
V noci se netulime, snažila jsem se párkrát ho chytit, obejmout ale řekl mi že o ničem neví a že spal. Milovani za měsíc asi 3×
Ten nezájem ne zzira, trápím se, v noci Brecim a fakt jestli mě to preroste tak se akorát víc zaprdnu, obrecim to a budu zaseknuta klidně další měsíc.
No tak jsem se vypsala, dneska zas odjel, přijede nevím kdy, loučení strohe- ja- jezdi opatrně, on- všechno to tu zvladni. Čau pusa.
Nic dal, Potrebuju naší lásku, uchlacholit, obejmout.
Ach.
Radši anonym ať tu nejsem za hysterku ????