Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte prosím někdo zkušenost, jestli můžu Nasivin 0,025% podávat i dítěti mladšímu jeden rok? V letáčku píšou, že je až od jednoho roku. Dcera má skoro přesně na dny 8 měsíců a 9 kg. Problém je, že Nasivin 0,01% v kapičkách se mi aplikuje děsně, na zádech mi prostě neleží už tak od třetího měsíce.
Nikde jsem nenašla informaci, jak se to váže na váhu dítěte.
Jo, dávali jsme ho. Tedy dítě na zádech spacifikovat umím, ale ten slabý našemu nejmladšímu vůbec nezabíral.
Dávej mořskou vodu, ta taky trochu pomůže zklidnit sliznici. Třeba Stérimar má různé druhy a ten výstřik neni pod takovým tlakem, jako jsem zkoušela od jiných výrobců. Taky pomáhá chladný vzduch a vyvýšená hlavička. Jestli má dcerka nosánek ucpaný, až nemůže dýchat, tak bych klidně i trochu Nasivinu stříkla, však to nemusíš stlačit až na dno.
Já bych ho dala, lepší, než aby se miminko trápilo s ucpaným nosem. Samozřejmě jen do zlepšení potíží, tzn. snažila bych se ho co nejdříve vysadit, hlavně přes den a ve druhé řadě až na noc.
@Semtex Tak pres den ho zadny dite nemelo nikdy, ja to davam jen pred spanim v noci ![]()
@Dobrej_tym normálně mu to dej. Já to měla schválený přímo od pediatra.
Obnovují konverzací
Prosím vás stejný problém jen mladší dítě 2 měsíce
Bohužel mi švagrová místo pro kojence koupila nasivin kapky pro děti stejně jak paní psala v dotazu.
Mohu střiknout jednou dvakrát za den nebo aspoň na noc máte zkušenost nic se jim nestalo? ![]()