Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ja bych to zkusila..sice dve deti,hlidat budete muset..
ja takto nasla voriska,20let se mnou byl
loni v lednu odesel
Ahoj, máš-li dostatek času, chuti, peněz a podpory manžela/rodiny, zvládneš to i s deseti dětma na krku. Pokud něco z toho chybí, bude se fenka jenom trápit. Ano, může dětem ublížit, stejně tak jim může ublížit i chovný pes a stejně tak dítě může ublížit jakémukoliv psovi. Hlídat budeš muset vždycky všechny. Nikdo ti nepoví, jak to dopadne a co je nejlepší, takhle z dálky ti to nepoví ani největší odborník, pokud psa neviděl a neposoudil na vlastní oči. Vydrž do středy, sleduj, jak se chová, abys jí mohla pak vetovi co nejlépe popsat, děti hlídej a nějak bude.
Ahoj, nepročítala jsem celou diskusy, ale nejspíš bych obvolala okolní útulky, veterináře a městskou policii, jestli někdo pejska neshání.
My jsme si před 13.lety brali pejska z útulku (dobrmana), tohle všechno měli potvrzené, že obvolali a několik dní si ho tam nechali v ,,ochranné" péči a pak ho teprve začali nabízet.
Přiznám se, že dospělého dobrmana jsem se též obávala, ale byl to nejlepší a nejvděčnější pes jakého jsme měli.
Byl též strašně vyhublý a týraný, takže má zkušenost- pozor na stravu- začínat opatrně a po malých dávkách a spíše lehčí stravu- náhlý příval tučných a výživných potravin mu mohl spíš uškodit. Nejlépe se poradit co nejdříve s veterinářem či ve spec.prodejně s krmivem.
A pokud se neozve majitel, určitě si jí nechte, děti budou v pohodě. ![]()
![]()
Ono to zubožení- to si mohla taky ,způsobit´ sama- ten náš dobrman byl bohužel ,,courák"- pravidelně na jaře se na cca 3.dny zaběhl a vždycky přišel, jako-by měsíc nežral, promrzlý, špinavý…
Do týdne byl v pohodě. ![]()
eva valoi píše:Hanulínek píše:Takže myslíš, že stačilo třeba, že týden nejedla? Že se třeba opravdu mohla zatoulat? Já uvidím, co mi řekne veterinář.
Ono to zubožení- to si mohla taky ,způsobit´ sama- ten náš dobrman byl bohužel ,,courák"- pravidelně na jaře se na cca 3.dny zaběhl a vždycky přišel, jako-by měsíc nežral, promrzlý, špinavý…
Do týdne byl v pohodě.
Jinak zkusím zítra podat inzeráty, kde to jen půjde, nechám to možná říct i v rádiu atd. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby se našel majitel.
Jo, je to možné. Vem si jen, kolik takový pejsek váží a pokud nemá příjem, za to má o dost větší výdej energie než doma, tak ta kila jdou dolů snadno (škoda, že to tak nejde mě
).
Zkus všechny ty instituce obvolat a uvidíte jestli se někdo ozve, jinak to zatím podle toho co píšeš, vypadá, že si Vás našel 100% kamarád. ![]()
Pořád sleduju jak se to vyvýjí a moc držím palce
Určitě dej vědět,co říkal veterinář,nebo jetli se třeba nenašel majitel.Asi je pejskovi venku smutno,nebo se bojí tmy
![]()
Třeba by Vám hupla i do postele
![]()
Mahdalko, na fotce jsi s tím jezevčíkem, co píšeš, že někdo vyhodil?