Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, dceri budou 21.2. 3 mesice a chci ji co nejdrive nechat nastrelit nausnice. Pohybuji se v praze okoli prahy nebo benesov, poradite prosim kde nechat nastrelit? Kde je dobry doktor/doktorka, dobry vyber a zaroven to nastreli ve 3 mesicich a bez prvniho ockovani? Nemate zkusenost?:)
Dekuju vsem
![]()
A proc?
My ted nechali nastřelit dceři, prý se to ted děla az po 3 očkování, to vychází na cca. 5 měsíc.
Když nebude očkovaná tak ti to asi neudělají
taky sem chtěla co nejdříve ale musela jsem počkat po očkování ![]()
@Rencounek nam nastrelovali v Ricanech, paní doktorka, ale az po prvním ockovani, driv to nedělají…vyber naušniček mela veliký celkem a stalo to 500 kc…
Nechavala jsem tady, dceri byly necele 4 mesice, ockovani nebylo treba (mela za sebou prvni hexu), pani to nastrelovala sterilnimi nastroji. Jinak sama detska doktorka by ji to pichla klidne v sestinedeli, a to pred tretim mesicem neockuje, ale pichat ja nechtela. O par mesicu pozdeji uz bych nastrelovat nechtela, protoze bych ditko proste neudrzela v klidu, takhle to byla pohoda.
http://www.nastrelovani-nausnic.cz/
Praha.
Nevím jak v souvislosti s očkováním, dcera už byla starší, ale dobrou zkušenost mám s provozovnou v Ženských domovech na Smíchově. Odkaz dávat nebudu, to dohledáš, ať nejsem nařčena z nějaké reklamy, i když jsem jen zákazník, a navíc bych to taky musela hledat…
@Bluesky predpokladam, ze se jedna o pani z odkazu, co jsem davala vyse, pokud jich v Zenskych domovech neni vic ![]()
@Rencounek Mě by teda taky zajímalo, proč tak kvaltuješ. My dávali v 5 měsících: jednak si doktor (dělali do v Modřanech na pediatrii) trval na tom, že musí mít dítě hexu, a druhak jsem chtěla zaměření akupunkuturních bodů, a to u minimimin není možné.
A teda žádný problém z toho nebyl, za pár minut o tom nevěděla.
Jojo, tady super!!!
![]()
Mas pravdu, lepe driv.
@ugluk píše:
Nechavala jsem tady, dceri byly necele 4 mesice, ockovani nebylo treba (mela za sebou prvni hexu), pani to nastrelovala sterilnimi nastroji. Jinak sama detska doktorka by ji to pichla klidne v sestinedeli, a to pred tretim mesicem neockuje, ale pichat ja nechtela. O par mesicu pozdeji uz bych nastrelovat nechtela, protoze bych ditko proste neudrzela v klidu, takhle to byla pohoda.
http://www.nastrelovani-nausnic.cz/
Praha.
Nechápu, proč dávat náušnice před ockovanim
proč takhle spěchat.
Pro me bylo lepe driv, protoze jsem mela velmi zive dite a mnohem hur bych ji uz kolem toho pul roku drzela, bylo by vice revu a vice protestu. Osobne mi ty 3-6 mesicu prijdou takove optimum, kdyz uz bych davala pozdeji, tak asi ve veku, kdy by po tom ditko samo touzilo. I kdyz, pred dcerou tam byla holcicka tak ctyrleta, ktera stropila naprosto prisernou scenu, a to ji to pry nastrelovali na jeji vyslovne prani. Rozhodne netvrdim, ze to tak dopadne vzdycky! Jen ze proste si clovek nemusi pomoct.
S tim ockovanim me porad nejak nenapada, kterou chorobu by mohla z tech sterilnich nastroju chytit, tetanus? Slysel nekdy nekdo o tetanu v ceskych podminkach pri nastrelovani nausnic na osvedcenem pracovisti?
Kazdopadne ja to probrala s pediatrickou, ktere jsem velmi duverovala, ktera nemela nejmensich namitek, prohlasila, ze s hexou to opravdu nesouvisi. Samozrejme chapu, ze i vsichni, kdo tvrdite, ze bez ockovani v zadnem pripade, to probirate se svymi pediatry
Nazor na to jednotny neni, takze holt dalsich z pripadu, kdy clovek musi pouzit vlastni rozum a svedomi, coz mame kazdy nastavene jinak.
Mě třeba říkala že i kvůli tomu aby ouško bylo větší a lépe se to nastřelilo. Mojí kamarádky dcerce nastřelovali ve 3 měsících a jedno ouško má nastřelený blbě.
Proto bych to treba nenechala novorozenci (teda mimojine i proto), rozdil mezi ouskem 3 a 6 m uz neni tak zasadni, pohyblivost ano. Nastrelujici pani byla neskutecne pecliva, nekolikrat to poradne vymerila, oznacila… a v tom pro me bylo lepsi, ze ditko lezelo a nemlelo sebou, v 6 m uz by u toho valela sudy a v roce utikala a hlavu by nedrzela sekundu na jednom miste, takze riziko spatneho nastreleni by bylo pomalu vyssi.
Ale jestli ti můžu poradit já bych už nastřelit ouška nedala teda jestli si nechces nechat ty pecky co ti dají já koupila malé zlaté a každý mi říkal at ji to nechám nastřelit a později jen vyměním bylo to peklo je sundat a zase nasadit
proto raději normálně píchnout a je to je to stejně rychlé a bolestné a navíc s pecičkami se nedá tak dobře hýbat ![]()