Nástup do MŠ bez stresu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
4.8.15 10:07
@Ukulina píše:
@smurfka Neboj ve školce bude poslouchat. Naše tam šlape jako hodinky, vzorná žačka. Doma je pak divoká. :)
První den byl odpo brek, že ještě nechce domů…

taky si říkám že když uvidí že to dělají ostatní, tak se taky přidá..kolektiv udělá hodně..syn byl už ve dvou letech na táboře a když přijel tak sem ho ani nepoznávala ( v chování a tak )..takže doufám že se v kolektivu zlepší

• Citovat
  • Upravit
50150
4.8.15 10:57

Syn chodil do školky první dva měsíce po obědě a pak až po spaní. U nás ve školce není žádná zvykací doba po hodinách a přítomnost rodičů se neakceptuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
4.8.15 11:01

Syn šel v necelých třech letech, je to teda soukromá školka (takže neustále přítomné 3 učitelky na 24 dětí), jinak funguje stejně jak státní. Syn je hodně mamánek, takže vyloženě spokojenej nebyl, ale scény se taky nekonaly. Scény přišly asi až po půlroce docházky, kdy jsme fakt zažili pekelnej měsíc kdy ho ze mě ráno musely dvě učitelky servat :,( :,( :,( strašné. Pak to zase odešlo jak to přišlo :nevim: Jinak asi 3 týdny jsem ho brala po obědě, pak tam zůstal na spaní, absolutně bez problému. Doted ho beru někdy poo někdy po spa, a s tímto teda problém není, nikdy se nestalo že by škemral aby šel poo nebo tak něco. Doma po obědě nespává už od roka a půl, ve školce normálně usne, takže to je taky ok. S jídlem je to doma hodně špatné, ve školce taky žádná sláva prý, ale jakž takž něco sní. Jinak je údajně moc hodný, tady vidím asi největší problém. Je to hodně temperamentní děcko, často se vzteká a je to prostě trochu rapl. Jenže když byl celé dny doma tak si to tak nějak průběžně vybíjel. Ted ve školce je andílek, ale doma je o to větší peklo, vyloženě vidím jak se to v něm za ten den naakumuluje a potom to vypouští doma během těch pár hodin. Ted už mu teda táhne na 4. rok tak se to celkově hodně zlepšuje, už to není tak strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.8.15 11:12
@MUFICE píše:
Syn chodil do školky první dva měsíce po obědě a pak až po spaní. U nás ve školce není žádná zvykací doba po hodinách a přítomnost rodičů se neakceptuje.

U nás taky rodiče ve školce nechtějí.
Nechtějí ani aby se dlouho zdržovali v šatně.
Dovest, poslat do tridy, odejít.

Konkrétně ve tride, kde mám deti brecel jen jeden, jeho mamka je právě ta co se zdržuje v šatně, chlacholi kluka, objima, skoro breci s nim, že zachvilku přijde, ten brečí a brečí, že tam sám nebude. Jedna holčička po nástupu bojkotovala uplne jídlo, nevadilo ji být ve školce, ale problém nastal, když měla jíst, to zacla brecet. Takže ji nějakou dobu davaly uč. mléko nebo kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
4.8.15 12:14
@Kelsey píše:
U nás taky rodiče ve školce nechtějí.
Nechtějí ani aby se dlouho zdržovali v šatně.
Dovest, poslat do tridy, odejít.Konkrétně ve tride, kde mám deti brecel jen jeden, jeho mamka je právě ta co se zdržuje v šatně, chlacholi kluka, objima, skoro breci s nim, že zachvilku přijde, ten brečí a brečí, že tam sám nebude. Jedna holčička po nástupu bojkotovala uplne jídlo, nevadilo ji být ve školce, ale problém nastal, když měla jíst, to zacla brecet. Takže ji nějakou dobu davaly uč. mléko nebo kakao.

to je to nejhorší co mohou rodiče udělat. Oddalovat odchod z šatny, loučit se s dítětem delší dobu. Opravdu je nejlepší převléct, dát pusu a šup do třídy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.8.15 12:24
@mojmira píše:
to je to nejhorší co mohou rodiče udělat. Oddalovat odchod z šatny, loučit se s dítětem delší dobu. Opravdu je nejlepší převléct, dát pusu a šup do třídy. :palec:

Ano. U nás v prvích dnech učitelky děti rychle přebíraly, pak je pochovaly. Žádné prodlužování. :) Dcerka teď o prázdninách vzpomíná na učitelky, zvlášť na jednu, která je taková „babička“, co se s nimi pomazlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.8.15 14:48

S klukem jsme měli ideální podmínky. Nejprve rok soukromá, se super přístuppem. Adaptace s rodičem, pak s rodičem ve školce, ale mimo dohled, za dveřmi, pak na zahradě, pak postupně prodlužovat bez rodiče. Stejnak byl mamam a bulel. A ve státní nanovo.
Mladší je splachovací, do soukromé zaplula, ani se neohlédla, v poledne volala učitelka, že se sbalila a šla s ostatními spát, usla hned, tak pro ní po obědě nemám chodit. další den usla zas v závěsné houpajdě na zahradě. takže byla hned celodenně. Ve státní během srceryvného loučení staršího se mnou se mladší sbalila, sama oslovila učitelku na chodbě a zaplula s ní do třídy. Když jsem se pak šla rozloučit, neměla čas, protože soupeřila s nějakou jinou holkou o největší kočárek. já musela do práce, takže spala i ve státní hend od prvého dne. problém nebyl, adaptaci nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.8.15 15:15

@Lama Lama Závidím. :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.8.15 15:23
@Yarisek píše:
@Lama Lama Závidím. :-)))

toho staršího? :jazyk: bulel rok, každý ráno. já se teda na to po podzimu vybodla a chodil skoro jen jednou týdně, když jsem byla v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin