Nástup do práce před koncem rodičovské

315
28.1.15 12:14

nastup do prace pred koncem rodicovske

Ahoj holky mám 23 měsíčního syna Radima mám byt na rodicaku do 8/2015 ale naskytla se me možnost jit do oráče 7,30-18h syna bych měla zajištěné ale mám vůči němu výčitky ze nebudu s nim ale peníze se hodí a dost, je tu někdo v podobné situaci abych věděla ze podobný problém neresim sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
28.1.15 12:17

Chodila jsem do prace na hpp od dvou let male. Na ranni a odpoledni. Vycitky byly a dost, ale penize jsme potrebovali. Zvladla jsem to a mala taky bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.1.15 12:18

Já se vracela mnohem dřív před koncem RD, srovnané to musíš mít ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
28.1.15 12:33

O půl roku dřív oproti plánu, to už není takový rozdíl, syn už taky není takové miminko. Kratší prac. doba nebo jen několik dní v týdnu asi možné není, tak to ber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.1.15 12:34

Jj tak dnes jsme byli tam kde by byl a malej tam byl spokojeny jen me přijde maly " na to aby SEL do sveta"nejen me zajímá jak je to jinde stejnak by od záři musel tak se jen ptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.1.15 12:35

V roce a půl jsem sla do prace. zacatek byl hrozny. dcera to zvladala lip jako ja, ale za mesic jsem se z toho dostala.ted planuji nastup zpet do prace nejpozdeji ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.1.15 12:35

Tak domlouvam se ze by to šlo možná být doma 1 den v týdnu uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.1.15 12:39

Je me jasné ze syn to zvládne určité lépe než ja v UT nastupují tak tím je to jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
28.1.15 12:48

@diiitik Já měla rodičák do 24 m, i když jsem se nemusela do práce vracet z finančních důvodů, malá chodí do jeslí :nevim: Výčitky svědomí nemám, myslím, že rodičák na 3 nebo dokonce na 4 roky je zbytečně dlouhý, nikde ve světě to tak nemají. Takže za mě s chutí do práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
28.1.15 12:56

@diiitik také jsem začala chodit do práce jen od půl roku malého nejdříve 2-3× za měsíc, pak pravidelně jednou týdně, od září chodím 3 dny když je potřeba více malý je v jeslích moc spokojený nebyl nikdy mamánek. Jeden den v týdnu chodíme plavat to máme den jen pro sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.1.15 13:01
@krtek7489 píše:
@diiitik Já měla rodičák do 24 m, i když jsem se nemusela do práce vracet z finančních důvodů, malá chodí do jeslí :nevim: Výčitky svědomí nemám, myslím, že rodičák na 3 nebo dokonce na 4 roky je zbytečně dlouhý, nikde ve světě to tak nemají. Takže za mě s chutí do práce ;)

ale tam to mají za velké podpory zaměstnavatele co se týká pracovní doby, zkrácených úvazků, počítají s tím, že je dítě nemocné, podpora práce z domova…

na zkrácený úvazek bych šla bez výčitek svědomí klidně i dřív. 7:30 -18:00, to bych nechtěla ani u starších dětí. je to pravdu jen o tom, že dítě večer nakrmim, vykoupu a jde se ptát. společný čas s dítětem mimo víked je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.1.15 13:02
@barabasek píše:
@diiitik také jsem začala chodit do práce jen od půl roku malého nejdříve 2-3× za měsíc, pak pravidelně jednou týdně, od září chodím 3 dny když je potřeba více malý je v jeslích moc spokojený nebyl nikdy mamánek. Jeden den v týdnu chodíme plavat to máme den jen pro sebe :srdce:

to mi přijde ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
28.1.15 13:15
@Lama Lama píše:
ale tam to mají za velké podpory zaměstnavatele co se týká pracovní doby, zkrácených úvazků, počítají s tím, že je dítě nemocné, podpora práce z domova…na zkrácený úvazek bych šla bez výčitek svědomí klidně i dřív. 7:30 -18:00, to bych nechtěla ani u starších dětí. je to pravdu jen o tom, že dítě večer nakrmim, vykoupu a jde se ptát. společný čas s dítětem mimo víked je minimální.

Tak některá práce se z domova vykonávat nedá. Já mám plný úvazek, se službami mi vychází vstříc a můj zaměstnavatel rozhodně počítá s tím, že bude dítě někdy nemocné. Tak v čem je problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.1.15 13:23
@diiitik píše:
Ahoj holky mám 23 měsíčního syna Radima mám byt na rodicaku do 8/2015 ale naskytla se me možnost jit do oráče 7,30-18h syna bych měla zajištěné ale mám vůči němu výčitky ze nebudu s nim ale peníze se hodí a dost, je tu někdo v podobné situaci abych věděla ze podobný problém neresim sama

Peníze budou, my nebudem.
Já osobně bych to tak nechtěla, na čtyři hoďky třeba jo, ale abych takto malé dítě nechala celé dny, to ne.
Já osobně chci být u toho jak moje dítě roste, u jeho prvních slov a krůčků…
Vychovávat ho a nevídat ho jenom po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.15 13:28

@diiitik já dělám pořád. Neměj výčitky. Je lepší mít prašule, než živořit s dítkem doma. Jestli o něj máš dobře postaráno a budeš se mu věnovat ve volnu, je to OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat