Nástup do práce v 5 měsících miminka

182
17.2.16 14:37

nástup do práce v 5 měsících miminka

Ahoj holky, v dubnu mi končí mateřská a chystám se jít do práce na poloviční úvazek. Hlídán mám zajištěné, ale tou dobou bude malé 5 měsíců a když to půjde chci plně kojit do 6ti měsíců a poté začít s příkrmy. Tudíž moje otázka zní, jak jste to dělaly vy, když jste chodily do práce a ještě plně kojily? Nějak si to neumím představit :) Děkuji za rady a typy :)

Příspěvek upraven 17.02.16 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.2.16 14:41

@brunet1 vozila jsem prcka sebou a kdyžtak brala mamku nebo kámošku - která ho hlídala v kočárku, než jsem udělala věci, u kterých nemohl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.16 14:44

Ja osobne ne, ale v zasade jsou 2 moznosti - odsavat do zasoby, nebo ti to hlidani bude malou na kojeni nosit, resp. kombinace (nevim, jak budes mit ten uvazek rozlozeny, pokud 4 hodiny denne, tak „vynechas“ tak jedno kojeni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.16 14:46

Právě, že jeden den, bych tam byla celých osm hodin a pak už jen tak po čtyřech hodinách…přijde mi, že zatím nemám, kdy bych odstříkala, malá pije a prsa mi dávají tak akorát nic na odstříkání nezbývá a nebo si to jen myslím…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.16 14:46

@martina.se Bohužel k nám do práce děti nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.16 14:47

@brunet1 já nikdy nic neodsála a to bylo mléka dost, ale jako natahala jsem 20 ml a konec.. jestli máš možnost, ať Ti prcka vozí do práce.. nakojení je pár minut a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.16 14:48
@brunet1 píše:
@martina.se Bohužel k nám do práce děti nesmí…

aha, zrovna koukám.. tak to je potom nanic :think: pak leda začít s příkrmy dřív nebo se naučit odsávat, popř použít nouzově um

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.16 14:50

@martina.se To se mi asi nebude chtít, přijde mi to jako škoda, zkusím tedy odsávat a když to nepůjde tak se snad v práci domluvím a ten měsíc mi dají ještě pokoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.16 14:52

@brunet1 Můžeš odstříkávat a hlídač dá miminu z flašky, nebo pokud charakter práce dovoluje, tak by Ti mohli vozit dítě na kojení.
Nic víc toho nevymyslíš.
Nicméně se připrav na to, že plány jsou sice pěkné, ale dítě si taky může šprajcnout hlavu a lahev nevzít (nebo nebude chtít rozmražené mléko), nebo se Ti nepodaří odstříkávat tolik, aby to pokrylo dítěti jeho spotřebu (ta pak buď dát příkrm, nebo Um - opět otázka, jestli to dítě bude ochotné jíst).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
17.2.16 14:54

Na přestávku na kojení máš ze zákona právo, kdyby to mimčo přivezli. Jinak já šla po 5 ti měsících, abych nepřišla o dobře placenou židli, ale už jsem nekojila. Je to mazec, ale zvládnout se to musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.16 14:55

@Svistice Bude to mazec :) Už 2× dostala odstříkané mléko z láhve a zatím problém nebyl, ale je mi jasné, že to klidně může nastat. Prostě to bude asi měsíc šílený, ale snad to nějak dáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.16 15:00
@brunet1 píše:
@martina.se To se mi asi nebude chtít, přijde mi to jako škoda, zkusím tedy odsávat a když to nepůjde tak se snad v práci domluvím a ten měsíc mi dají ještě pokoj :)

On Tě měsíc nemusí vůbec vythnout. Moje druhé dítě vzalo příkrm na milost téměř v 8 měsících, lahev až v 10. A to má pořád dny, kdy prostě nežere a chtěla by jen prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.2.16 15:02

Já jsem šla do práce na poloviční úvazek v 6 měsících (vybrala jsem si po mateřské měsíc dovolené). Od 5 měsíce jsem zavedla příkrmy (dopolední svačinu a oběd). V době, kdy jsem nebyla doma jí babička nabízela k pití vodu, popř. nějaký dětský čaj. Malá to sice nikdy moc nepila, ale bez problémů vydržela na kojení než jsem přišla domů. Kdyby měla žízeň, tak se napije vody. Já bych se nebála ani nabízet UM. Podle mě je to lepší varianta než se stresovat s odsáváním, pokud nemáš přebytky MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.16 15:02
@Svistice píše:
On Tě měsíc nemusí vůbec vythnout. Moje druhé dítě vzalo příkrm na milost téměř v 8 měsících, lahev až v 10. A to má pořád dny, kdy prostě nežere a chtěla by jen prso.

jasný, to se stát může, já mám naštěstí žrouta :mrgreen: ale když jsem musela stopnout kojení a přejít na um, to byl boj, to bylo šílený :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.16 15:03

@u763 Právě, uvidíme, třeba taky kojit už nebudu a teď si tu dělám zbytečný starosti, ale jsem ráda na vše připravená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí