Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin měli jsme zamražená pouze dvě. Neměla jsem moc velkou úrodu. Sedm odebráno, dvě nedozrálá,, takže oplodňovali pět kousků. Z toho zbyly tři. Jedno vloženo při IVF a dvě zamražená. IVF nevyšlo, takže jsme při KET vkládali oba mrazáčky.
@Hhrabenka
taky máme jen dvě zamražené, vůbec by mě tam nenapadlo se zeptat, jsem brala jako samozřejmost, ze jsou po jednom. No, tak to jsem zvedava. ![]()
@luciiin třeba to bude jako u nás a žádné další nebudou potřeba.
mrazáčci jsou bojovníčci ![]()
@luciiin jinak mě to prve taky nenapadlo. To jsem četla někde az poté. Tak jsme řešili s manželem, jestli vložíme obě, pokud jsou zamražené spolu a nebylo co řešit. Při kontrole jsme se pak zeptali a oni, že jsou spolu. Zamrazení i rozmrazení přežili obě, vkládali jsme jedno 8buněčné a jedno 10buněčné. Blastocysty nebyly, neměli jsme prodlouženou kultivaci, protože by to asi embryjka asi nepřežily. Z krve to pak vypadalo, ze se chytly oba (vysoké HCG), ale o dva týdny později jen jedno srdíčko. No a to uz jsme dotáhli do zdárného konce… Držím pěsti ![]()
Ahoj holky, prosim vas mam takovej blbej dotaz… Budu brar od patka Gonal. A mame jit na oslavu tak se chci zeptat jesli se muze put alkohol. Nak sem se zapomněla zeptat… Dekuji moc ![]()
@Hhrabenka dekuju. Je otázka jestli po rozmrazeni budou obě ok. Za poslední měsíc jsem asi 50× změnila názor
jednou chci obě najednou, pak zase jen jedno… ale furt počítám, že budu mít na výběr a takhle bych neměla. Na jednu stranu dobrý, rozhodne za mě někdo jiny a tím je po dilema, na druhou stranu je asi lepší vkládat jedno a mít dva pokusy. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosim vas mam takovej blbej dotaz… Budu brar od patka Gonal. A mame jit na oslavu tak se chci zeptat jesli se muze put alkohol. Nak sem se zapomněla zeptat… Dekuji moc
Jednu, maximálně dvě skleničky bych si dala, ale víc určitě ne. Já během všech stimulaci většinou nepila raději vůbec. Maximálně jsem si dala jedno malé pivo.
@Jiřinkka s léky okolo deseti. Záleží, co to všechno budou dávat. Ale nám to vyšlo i s léky do 12tt okolo deseti.
Tak IVF nám nevyšlo
Chtějí mi dát žádanku na imunologii, dnes mi to oznámila sestřička po telefonu. Byla jste na tom některá? Na kolik to vyjde?
@clarush já ano, ale chodí se na to, když jsi nejméně 2 měsíce čistá od hormonů. Je to v pohodě, jen to čekání… Neplatila jsem nic.
@clarush Nene
vzdyt to vypadalo tak nadejne…napada mne, jestli se ty embrya neprestanou vyvijet kvuli ty morfologii
Ja snad na to ivf ani nepujdu, jestli se mu to nezlepsi…po kolika dnech ti ho vkladali? ![]()
@romik0013 my mame hodne spatnou morfologii a podaril se nam chlapecek. zitra az bude cas, tak zkusim najit spermiogram jak to mame my.