Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Je mi 28,menstruace pravidelná, ovulace taky probíhá, průchodnost vejcovodů v pořádku a manžel spermio ok, jen trošku morfologie, ale při poslední IUI měl morfologii 5% což je prý ok, jinak ostatní hodnoty má super, dle doktora, takže nevím, kde je problém, možná psychika..byli jsme na třech IUI a teď mám v plánu jít na 4IUI.. v říjnu jsem měla skoro dvouletém snažení pozitivní test a to jsme IUI vynechali, ale nevyšlo to, dle doktora to bylo biochemické těhotenství, tak jsem byla ráda, že konečně aspoň jednou to vyšlo i když to nedopadlo a tka jsem doufala, že třeba se už povede a stále nic ![]()
@Ive88 No morfologie 5%mi neprijde moc ok, i kdyz mne i na 2%rekl, ze spontanni otehotneni je mozne…tak treba to 4,bude uspesne
Psychika dela hodne no…hlavne bud v klidu, mne je 35,zkusíi sme 2krat iui, na vic nemam nervy, takhe mne asi ceka ivf..u ivf neni taky zarucen uspech, ale u vas bude velika pravdepodobnost uspechu ![]()
No uvidíme, tak také moc držím palce
a vy máte jaký problém? a už máš nějaké dítě?
@romik0013 No uvidíme, tak také moc držím palce
a vy máte jaký problém? a už máš nějaké dítě?
@Ive88 Nene,nemam, nebyl vhodny chlap
Manza ma spatnou morfologii plus muj vek ![]()
@Ive88 Musím potvrdit, že psychika dělá nejvíc. Mám za sebou snažení 2,5roku.1× IVF a 3× IUI. Třetí inseminace se povedla. Mám PCO a protilátky proti vajíčkům, chlap má spermio v pořádku. Jsem 15 měsíců od porodu a hádej co. Jsem znova těhotná. Naprosto přirozeně a nečekaně. U druhém dítěti jsme uvažovali a nakonec odložili na dobu neurčitou. Absolutně jsem co se týče otěhotnění vypla a přišlo to samo. Držíme palce ať se brzy zadaří
@pajisek90 píše:
@Ive88 Musím potvrdit, že psychika dělá nejvíc. Mám za sebou snažení 2,5roku.1× IVF a 3× IUI. Třetí inseminace se povedla. Mám PCO a protilátky proti vajíčkům, chlap má spermio v pořádku. Jsem 15 měsíců od porodu a hádej co. Jsem znova těhotná. Naprosto přirozeně a nečekaně. U druhém dítěti jsme uvažovali a nakonec odložili na dobu neurčitou. Absolutně jsem co se týče otěhotnění vypla a přišlo to samo. Držíme palce ať se brzy zadaří
No, Pájo a to se ani nepochlubíš? TEda, silene moc gratuluju
to je super zprava, v kolikatem jsi? Doufam, ze se brzy uvidime a pokecame
Opatruj se.
@romik0013
tak ať si brzo těhotná, jinak mně bylo řečeno, že když ostatní hodnoty jsou nadprůměrné, může to vykompenzovat tu morfologii a pak to není až takový problém, uvidíme ![]()
@pajisek90 to moc gratuluju
…můžu vědět co to je PCO a protilátky proti vajíčkům??já jsem tedy věřila v té IUI, že už to opravdu vyjde a stále nic, chystám se tedy na další, tak se uvidí ![]()
Holky, všem moc děkuji. Jsem teprve v 7.tt, tak je to ještě takové křehké ![]()
@Ive88 Děkuji ![]()
PCO = Syndrom polycystických vaječníků. To znamená, že mám v každém vaječníku kolem dokola cysty (lékaři to nazývají perlový náhrdelník),které brání ovulaci. Přes vaječníky je utvořená slupka a tak nemůžou ty cysty odejít pryč, drží se a brání ovulaci. V podstatě nemám ani ovulaci a ani menstruaci.
Protilátky proti vajíčkům = vajíčka nepustí spermie dovnitř.
Pro představu ti přikládám foto z ultrazvuku jak vypadá PCO ve vaječníku ![]()
Holky mam otazku, kdy ste rikali, ze maji zavrano v natu nebo kdy tam uklizeji. dekuji moc ![]()