Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina no říká se, že čím mladší tělo tím větší šance na IVF.. ale to je i u přirozeného těhotenství… neboj určitě se dočkáš…
@Kriplice odkud jste holky? z okolí Plzně?
@Adenka84 já zaváděla jedn a budu zase zavádět jen jedno. Jinak jsem ležela s pacientkou, která byla z Německa a šla asi už na posedmé a chtěla 3 EM, a Dr. jí rezolutně řekl, že nedá.
@popina máš sztrach z dvojčáteK nebo jaký důvod máš k zavádění jendoho embria? nepřijde tě, že tím přicházíš o šanci otěhotnět? to je jen můj názor.. nechci tě tím nějak pobouřit.. rozumíš mě viď? no já ty 3 embria řešila ještě před OPU… v době kdy jsem chodila na kontrolní UTZ… a tak jsme se také domluvili… jen o tom neinformovali v čas embrioložku… také se jí to nezdálo… naštěstí to nikdo neslyšel na pokoji jsem tenkrát byla úplně sama..
@Adenka84 chci mít v zásobě víc pokusů a hlavně s mojí výškou by ta dvojčata asi nebyla úplně dobrá. Taky by to nemuselo vůbec dopadnout dobře. Takže asi proto. A při prvním IVF stejnak zbylo z 20 vajec jen jedno embryo :-/
@popina jak jsi veliká? já měřím 153 cm… těhotenství až na malé problémy bylo v pořádku a dokonce jsem po IVF ještě 8 dní přenášela… rodila jsem, ale sekcí..
svým způsobem tě chápu, ale s vým způsobem se šidíš…dobrovolně přicházíš a o větší pravděpodobnost, že s elaespoń 1 embrio uchytí… ale jasně chápu je to vaše rozhodnutí.. ty nejlíp musíš vědět co děláš…
přijde mě ejn škoda toho nevyužít mít 4 pokusy je sice hezké, ale ta pravděpodobnost, že se uchytí 1 embrio není tak vyliká jako u 2 embrií.. ![]()
Ahoj holky, tak já jsem dneska 1. DC. IUI teda nic. Tak nějak nevím zda zkoušet ještě další nebo jít hnedka zase do IVF.
@popina to mě mrzí… já bych už nejspíš raději šla do IVF… větší šance na úspěch.. ale ej to především na tvém rozhodnutí
@Adenka84 taky si myslí, ale znáš. Furt mě to hlodá jestli by nááhodou nevyšlo další IUI. Ale spíš se mi to zdá dost nereálné ![]()
@popina člověk v tomhle nikdy enví.. s tím těžko poradím. a co na to v natu, neženou tě do IVF.. u mě zkusili 3× IUi a pak už řekli, že by bylo lepé jít do IVF.. nenutili jen doporučovali..
@popina super… neboj určitě to brzy vyjde.. pro co jsi se rozhodla?