Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dzanii no záleží hlavně na tvém těle… nejdříve musíte podstouopit potřebná vyšetření… tzn manžel půjde na spermiogram… a oba an náběr krve.. ty až budeš 12 -13 den cyklu.. když nebudeš mít v den první návštěvy menses tak ti udělají stěr z pochvy…(cytologie, a kultivaci) no a až budou výsledky spermiogramu, krve a i stěrů tě nasadí léky potřebné na IUI…takže počítej an 100% s IUI až další měsíc… určitě to nestihnete.. @popina jo je to tak platíš 500 kč za IUI + doplatek za potřebné léky…
@Adenka84 já měla všechny vyšetření už od svého gynekologa. Takže nám rovnou udělali IUI. Ale také dělali i znova HP atd…
@popina no mě to bylo hned jasné, že by jsi tak rychle v Natu IUI nepodstoupila…jiné je to při dalším IUI.. to už se pak čeká jen na přirozenou menses a mlůžese ject dál..
kdy jdeš do Natu ty?
Holky prozradíte mi co nás čeká na první návštěvě? Jsme objednaný na pondělí zatím na spermiogram a pak na další 1. návštěvu.
@kapyka píše:
Holky prozradíte mi co nás čeká na první návštěvě? Jsme objednaný na pondělí zatím na spermiogram a pak na další 1. návštěvu.
já si to už přesně nepamatuju. Ale určo nám oboum brali krev a pak myslím UTZ
@kapyka první návštěva je spíše konzultační… budou se vás na vše možné vyptávat. na váš zdravotní stav, jaké léky berete na co, jaké nemoci jste prodělali.. všechna tvá gynekologická operace, jak dlouho se o miminko pokoušíte, co jste pro to vše udělali.. jaké léky na to používali, pak vám vezmou krev respktive manželovi, ty půjdeš na krev až dostaneš menses.. krví vyšetří hormonální profil, + pohlavní enmoce jako je AIDS sifilis a podobně… tebe čeká kultivace z pochvy, je to běžné gynekologické vyšetření.. jen se to nedělá vatovou tyčinkou, ale maličkým kartáčkem.. nic nepříjemného neucítíš.. no a pak tě čeká ještě vnitřní UTZ.. toť vše.. domluvíte se na další návštěvě, kde vám zdělí výsledky a určí postup léčby.. první konzultace bývá zpravidla delší.. jako první vás zdrží na recepci, kde vypíšete formulář, jména, bydliště, tel čísla, rodná čísla… zaměstnání… pak půjdet do čekrány a tam si pro vás přijde jeden z lékařů a odvede do ordinace..
jo amanžel půjde ještě na spermiogram, ale to až při další návštěvě.. musíte jen dodržovat před odběrem spermatu 3 dny pohlavní abstinenci.. manžel nesmí kouřit..a ani pít tvrdý alkohol..
[Diky moc za vycerpavajici info jsem na to zvedvacitace] @Adenka84 píše:
@kapyka první návštěva je spíše konzultační… budou se vás na vše možné vyptávat. na váš zdravotní stav, jaké léky berete na co, jaké nemoci jste prodělali.. všechna tvá gynekologická operace, jak dlouho se o miminko pokoušíte, co jste pro to vše udělali.. jaké léky na to používali, pak vám vezmou krev respktive manželovi, ty půjdeš na krev až dostaneš menses.. krví vyšetří hormonální profil, + pohlavní enmoce jako je AIDS sifilis a podobně… tebe čeká kultivace z pochvy, je to běžné gynekologické vyšetření.. jen se to nedělá vatovou tyčinkou, ale maličkým kartáčkem.. nic nepříjemného neucítíš.. no a pak tě čeká ještě vnitřní UTZ.. toť vše.. domluvíte se na další návštěvě, kde vám zdělí výsledky a určí postup léčby.. první konzultace bývá zpravidla delší.. jako první vás zdrží na recepci, kde vypíšete formulář, jména, bydliště, tel čísla, rodná čísla… zaměstnání… pak půjdet do čekrány a tam si pro vás přijde jeden z lékařů a odvede do ordinace..
@kapyka ničeho s eneboj.. budeš tam určiě spokojená.. přeji hodně šěttsí… nás čeká první návštěva po 3 letech 30. září.. jdeme do dalšího kola…
A tobe už tam kdysi pomohli k mimi?
@kapyka ano pomohli… v únoru 2011 jsem otěhotněla..po po dvou nezdařených IVF a jednom nezdařeném KETU… dceruška se nám podařila na 3 pokus IVF.. zaváděli jsme si tři embira nejsilnější byla právě ona a udržela se až do konce.. nyní v říjnu ji budou 2 roky a rádi bychom pro ní sourozence o ketrého se marně pokoušíme už 15. měsíců..nezbývá, než se opět obrátit na jejich o pomoc..
@a84 píše:
@kapyka ano pomohli… v únoru 2011 jsem otěhotněla..po po dvou nezdařených IVF a jednom nezdařeném KETU… dceruška se nám podařila na 3 pokus IVF.. zaváděli jsme si tři embira nejsilnější byla právě ona a udržela se až do konce.. nyní v říjnu ji budou 2 roky a rádi bychom pro ní sourozence o ketrého se marně pokoušíme už 15. měsíců..nezbývá, než se opět obrátit na jejich o pomoc..
Je tak to j hezke. Tak to držím palce. A o je toto KETU? A co jste i priplceli všechno?
@Dzanii já šla hned ten cyklus. Takže asi za 14 dní.