Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj Kubi, díky moc za zprávu, jsem ráda, že jsi spokojená! ![]()
Milčík - o conecu nic nevím
bohužel.. ale ten co má Kubi se mi zdá dost praktický..
jojo spokojenost,jasně že to není terenák,ale splnuje tu skladnost,to sem hlavně chtěla,ted už neváhám jet na nákup jak dřív,protože udělám cvak a kočár je v autě
a o to hlavně mě šlo,doma zatím spíš drandím velkym sportákem,ale ten terén by zvlád taky
nechávám ho na lepší počo,ale je fakt pohodlnej,záda vypoložený,tak ahoj ![]()
Nat vše nejlepší k svátku,hodně štěstí a zdraví,lásky,spokojenosti a úspěchů,ať se ti splní každý sen,Vojta a všichni ať ti dělají jen samou radost
![]()
Ahoj Natašo,
tak po dlouhém vybírání jsem rozhodnutá pro jané solo. Ještě jsem ho neviděla na živo, tak doufám, že pak nebudu zklamaná. Nikde jsem se o něm moc nedočetla. Bojím se, abych nekopala do zadních koleček, ale s tím snad mají problém jen vyšší maminy. ![]()
Enny - děkuju přání ![]()
cisarko - doufám, že budeš spokojená, myslím, že kočárek je to kvalitní. s kopáním to posoudit nedokážu, nikdy jsem ho nevozila ![]()
ahoj!
Natašo, můžu tě taky poprosit o radu? já ráda vše dopředu připravené, tak už si teď vybírám golfky.
hluboký kočár budu mít roan maritu, takže pak z ní i bytelný sporťák. a k tomu právě bych chtěla nějaké golfky, aby se s maritou dobře doplňovaly.
docela se mi líbí peg perego pliko p3 classico ![]()
díky moc!
ahoj zuzko,
těžká kritéria…
hlavně ta lehkost a otočná sedačka k sobě asi moc nejdou..
pliko mě upřímně napadlo hnedka, existuje samozřejmě i varianta s otočnou sedačkou, ale je zase těžší.. Pliko jako takové má asi 8kg, což nevím, zda je pro tebe lehké/těžké..
variantou k tomu je zippy od inglesiny, opět i s otočnou variantou, váhově poměrně srovnatelné..
všechno jsou to dobré kočárky, prostorné pro dítě, pohodlné a určit vhodné od miminka. je to prostě taková klasika.
dobré vlastnosti, bez té otočné sedačky, mají i cybexy, cybex callisto nebo topaz. nejdou do úplného lehu,ale celkem slušného (více než můj sporťák ![]()
cybex callisto má spojenou rukojeť, ale skládá se do deštníku. váha je také kolem těch 8kg, je tu na něj dlouhá diskuze, vesměs velká spokojenost,..
s otočnou sedačkou je zase naopak třeba ještě bebeconfort loola nebo streety. tam je ale zase výrazně vyšší hmotnost, ale jistě jsou vhodné od narození.
další možností by bylo nepochybrně i nové Jané, solo reverse 2010. otočná sedačka, měla by jít do lehu, na tohle nové ale ještě nejsou příliš odezvy.
dalším v řadě musí být bumbleride flyer. spojená rukojť, přehazovací, poloh do lehu. ale recenze zatím nejsou příliš dobré
oproti sporťákům..
polohování mají všechny kočárky. držík na pití je co vím PP a Ing., cybex nemá, flyer asi možnost dokoupit. ale dá se koupit extra universální.
velikost - prostor pro dítě je dostatečný, asi v cybexech relativně méně, než u PP/ingl., u flyera se názr y liší.
košík asi neuspokojí u žádných golfek..
Natašo, díky moc. ono na té váze mi ani tak nezáleží. dívala jsem se na ty, cos mi poradila. spíš chci pěkné barvy. takže zatím mám dva favority: inglesinu zippy a jané solo (tu neotočnou).
co myslíš, který z nich by jsi brala spíš?
díky! ![]()
mezi nimi dvěma, já spíše zippy. jsou to více golfky, i když sporťák budeš mít hodně pořádný.. mají i trochu vysouvací rukojeti, josu pohodlné..
solo je taky pěkné, ale má spojenou rukojeť a skládá se do placky. a jako golfky si představuju něco skladnějšího.. zippy navíc složíš jednou rukou.
moje kamarádka měla ingl. magnum a k tomu zippy, od narození, a byla hodně spokojená.
plus nevím, jakou budeš mít autosedačku, ale mně osobně se osvědčilo vybírat autosedačku spíše ke golfkám než ke sporťáku. já je měla kompatibilní oba, ale na sporťák jsem od chvíle vlastnictví zappek už sedačku nenasadila..
no, ale hlavně autosedačku vybírat určitě s ohledem na crashtesty, nezávislé, třeba ADAC.
ne všechny co jsou na trhu jsou pro miminko bezpečné, bohužel
EU se hrne do regulace všeho, ale tohle jí nějak uniká ![]()
Natašo ,koukám že jsi velká odbornice tak taky prosím o názor na tyto golfky
http://inzerat.i-bazar.cz/…quick-smart/
Nechci je jako sporťák ale jen jako nouzovku do mhd
Dobrý den, mohla bych taky poprosit o radu? Chci si pořídít kočárek jen na bruslení, jinak máme britax b agile. A já nevím který? Koukala jsem že máte quinny speedi a baby jogger summit xc, který myslíte že je lepší na brusle? Bruslím tak 3× týdně 2 hodiny.Pak jsem koukala na baby jogger fit, summit x3 a nebo třeba x lander x run děkuji moc za radu
Anet,
Quinny speedi je suprový, hodně stabilní, má dobrou brzdu, na brusle se určitě hodí.
Babyjogger summit má výhodu bezpečnostního pásku na ruku, brzda je stejně dobrá, jako u speediho. verze XC úplně stačí, X3 je novější a vymakanější.
FIT má fixní kolo, na brsule to je ideální, na druhou stranu, už pak není tak ideální na ostatní aktivity.
XRun nedoporučuju, brzda není ono. navíc kvalita se nedá s BJ srovnávat
max. ještě TFK, joggster X2 nebo podobný, nejsou špatné. nebo joggster III tuším, velká kola, přímo na brusle.
osobně bych teď volila Babyjogger summit, XC nebo X3, kvůli váze (lehčí než speedi), skladnosti (lehčí a jednodušší skládání než QS), na brusle tomu pásku a i sluneční stříšce, protže směr cesty si moc nevybíráte, a to mi na QS vadilo, musela jsem si nechat našít clonu. plus další věc je že v obchodech nový je už jen tzv. speedi pack, který nemá ruční brzdu, a to je blbé.(má tmavou konstrukci)
Děkuji moc za radu, mám tedy vyřešené dilema a bude to jeden z těch baby jogger. Já jsem právě chtěla kvůli brzdě nový kočárek, aby to fakt bylo v pořádku. Taky jestli xc nebo x3 už je asi jedno ne?
@anet007 píše:
Děkuji moc za radu, mám tedy vyřešené dilema a bude to jeden z těch baby jogger. Já jsem právě chtěla kvůli brzdě nový kočárek, aby to fakt bylo v pořádku. Taky jestli xc nebo x3 už je asi jedno ne?
no, záleží, jak máš staré dítě a jak moc ti vadí neúplný leh ![]()
X3 a XC se v pár věcech liší.
X3 - novější - má větší a lépe přístupný košík, větší opěrku nohou, líp řešenou, aretaci předního kola a rukojeti, a úplný leh do placky.
XC - starší verze - má košík dostatečný (narvala jsem tam toho už mraky, aretaci předního kola poněkud nešťastně na něm, a moje trochu přerostlé dítě mi to aretuje za jízdy. na bruslích je ale řádně poutlé 5bodovým pásem a nemá šanci. polohování je tak nějak jako u speediho, tak 150°m, ale mi to stačí, dítě stejně nespí nikdy naplacku a na brusle je to jedno, tam leh spíše škodí..
spíš bych řekla, že to záleží na tom, jaký seženeš, a za jaké peníze ![]()
já jsem spokojená s XC, vyhovuje mi, ale X3 je podle mého soudu a podmínek a požadavků nejlepší kočár který splňuje všechno, co já od kočáru chci.