Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
http://www.detskyraj.cz/…-sprint-2009
(viděla jsem ten modrozelený, barva 03,..)
Díky Natašo, já jsem taky ulítlá na zelenou. Od sprintu jsem naživo viděla ten šedozelený a byl moooooc krásný. Peg perego jsem chtěla hlavně kvůli té sklápěcí boudičce.Včera jsem viděla u jedné paní peg perego aria v hnědé barvě. A byl taky moc krásný. Jenže nemá polohovatelné nožičky. Ty u kočárku taky nemáš polohovatelné nožky, že? A vadí to moc? A jaký máš názor na ten ARIA? Moc děkuji, jsi vážně nejlepší.
![]()
Verulec
- mě to prostě baví ![]()
na Aria jsem už odpovídala.. ano, mám zappky, které mají nepolohovací vlastně všechno.
je ale trochu rozdíl mezi opěrkou na nohy a tím plastovým páskem, co má třeba aria.
o tu opěrku si i maldší dítko opře nohy a v pohodě. u těch s páskem je blbá doba, než mu dorostou nožičky tak, aby si je položil na ten plastový proužek.. to jak visí, musí být nepohodlné..
ale pak to asi není problém..
jj, PP mají všechny super ty boudičky a veliké koše.. Centro se mi zdá více golfky pro mladší dítko, Aria chápu trochu jako golfky pro starší, jen na popojížďky, i pro ta malá kolečka..
Koupili jsme coletto aveo quatro v červené barvě. Dneska jsme celý den jezdili, jak bylo hezky. No a první dojmy. Oproti kočárku s nafukovacíma kolečkama, který je hodně odpružený, je to samozřejmě změna, ale to je asi jasný. Taky jsem nebyla zvyklá na otočný kolečka, ale po chvíli ježdění jsem zjistila, že je to fakt pohodlný
. Má docela dost vysoko madlo, což je pro nás akorát, možná by mohlo být i níž, ale nějak mi to nevadí, ale pro nižší lidi to bude asi nepohodlný (mám 173 cm). Když se batůžek připne na madlo, tak nesmí být moc zatěžkaný, jinak nedrží (alespoň nám
. Nánožník jsme v akci neměli (máme slabší fusak, tak zatím používáme ten), ale přijde mi tak akorát, nevím, jak se do něj vejde větší dítě, ale v akci jsme ho neměli, tak je to možná jen můj dojem. No u koleček nás dost překvapilo, jak se do nich zarážejí kamínky, takže nevím, jak dlouho vydrží, ale nevím, třeba to u tihle druhů koleček bývá. Píšu jako první spíš ty negativní postřehy, protože ty jsou pro vás asi důležitější. Jinak je kočárek moc hezký, krásně se s ním jezdí a řekla bych, že je i dost pohodlný. Adélka v něm dneska 2× usnula a to už se mi dlouho nestalo
. Tu délku lůžka napíšu během dne, teď už na to nemám sílu
. Adélka to má na spinkání tak akorát, ale to už měla i ve sporťáku z hluboky korbičky. Teď mě ještě napadlo, co mě moc potěšilo je oproti Inglesině hrozně jednoduchý usazování Adélky do kočárku díky odnímatelnýmu madlu před Adélkou. Kdyby mě jěště něco napado, tak napíšu. Omlouvám se, že je to tak zmatený a hlavně s chybami, ale už je moc hodin a já jsem hrozně utahaná
![]()
Natašo, moc děkuji. Takže Aria taky padá!!! NO tak uvidíme, zítra jedu do Brna, tak se tam zkusím na něco kouknout. ![]()
no smahuli to si mě moc nepotěšila s těma kolečkama,ale někdo to tady už psal že se na to ty kamínky občas lepí,že je potřeba je setřást
aale že kolečka drží.nějaká mamina myslim že Saja1. to psala,že už ho má na druhé dítko a drží.tak snad to bude ok.možná je to proto že nemaj ten vzorek
každopádně mě to zatim neodradilo
a stále se na něj už těším.a je to hodně znát o proti nafukovacim kolum??neumim si to nějak představit abych z ní nevymlátila duši ![]()
a taky kolik máš holčině když řikáš že je to jen tak tak.tý jo tak aby to nebylo naší malé.to je zas prekérka.ale pořád je to můj favorit
![]()
verulec tak dej vědět jak to brno jaký byl BD sprint aveo atd…pořád mám ještě čas,ale já už sem rozhodnutá pro aveo to by opravdu mě muselo něco hoooodně překvapit a přesvědčit
![]()
smahulinko, myslím, že je to normální, kamínky se do tohoto typu koleček prstě zapíchaji, „naimpregnují“ je a pak je pokoj.. dělá to více typů… měla jsem chicco a dělalo to samé.. kolečka vypadala po měsíci jak u rok starého kočárku.. s přibývajícím časem se už ale stav nezhoršoval..
ať se dobře jezdí!
tak ted si mě Natašo zase trochu uklidnila s těma kolečkama,že je to u těchto typů běžný,tak doufám že až ho koupím nesjedou se za 14 dní,a nebude po ježdění
ale zase sem se utvrdila že je to správná volba,
je to ale zvláštní že to dělají
asi by to nemělo nebo proč myslíš že to tak je?to sou zase otázky,ty aby si si na to udělala školu,možná by se ti to vyplatilo
![]()
a třeba ty baby design-tiny,miny sprint to nedělají?maj ty dvojitý kolečka a se vzorkem tak asi ne?nebo to není tím.a ještě jeden debilní dotaz
který ty kolečka vydržej asi víc?ty hladký aveo nebo třeba sprint?já sem na odstřel ale neboj už z dotazama končím
snad ![]()
díky
![]()
nainpregnují je oni nebo to mám udělat já
, taky jsem hrozná
. Jinak po dnešním ježdění už to bylo dobrý. Je to hodně tím, jak je člověk zvyklej na nafukovací kolečka. Ani bych neřekla, že to nějak hodně drncá. Jasně, že to není jako s nafukovacíma, ale dneska jsme jeli po kostkách a docela v pohodě. Terén jsme zatím v pohodě projeli každej. Už ani batoh nám nepadá, líp jsme ho uchytili
. Překvapilo mě, kolik toho uveze košík. To lůžko ještě přeměřim, jsem hrozná, ale ještě jsem se k tomu nedostala
. Dneska jsme tam Adélku dali nějak líp a má asi tak 5 cm ještě rezervu(bude jí 10 měsíců, ale je docela dlouhá). A zase začala spát 3× denně
. Řekla bych, že je pro ní pohodlnej a dá se docela dobře řídit i jednou rukou. Zatím vůbec nelituju ![]()
jé, já se špatně vyjádřila asi. tím naimpregnují jsem myslela to, že prostě se ty kamínky do koelček zapíchají, při prvních jízdách a po pár jízdách vám přijdou ty kolečka hrozný a pak se to uklidní, a už se nic nezapichuje, i kamínky opadávají, je to tím asi, že kolečka byly příliš měkký a trochu se sjedou a proto se už nic nezapichuje.
není to že by výrobce něčím impregnoval ![]()
co se týká hladkých nebo vzorovaných, podle mého je to u tohoto materiálu jedno. měla jsem chicco multiway,a po jedné jízdě mírnýma kamínkama (čerstvě vysypaná zámková dlažba) kočár vypadal jak po 2. dítěti. (byl nový). po delším ježdění se to ojelo a pak kamínky vypadaly ![]()
prostě asi takhle. když si někdo kupuje kočárek s gumovýma kolečkama, holt je jasný, že se
a) sjedou b) zapíchá se do nich kde co.
ale ono to vlastně nakonec vůbec nevadí… krom toho, že nevypadají tak hezky.
(něco jiného jsou klasický plastovky, co má zapp třeba, tam se ani nemá co sjet! )
Natašo a je nějaký golfáč, nebo hodně lehký sporťák s nafukovacíma kolečkama? Moc děkuji
verulec, ano, jsou kočárky s malými nafukovacími koly. airbuggy mimi, red castle whizz..
bohužel, cenově jsou to ale sportovní kočárky
takže pálka.. ![]()
ale ten airbuggy měli tuhle někde asi za 4tis.. za tu cenu super§!!
http://www.babywelt.cz/…islusenstvi/
ještě callisto má kolečka odpružená měkká, podle prvních referencí super jízda.. diszuze v golfkách, callisto jako jediný kočárek od narození..
jinak bohužel nevím… protože obecně golfky = gumová kola. (a ono mnohdy i sporťáky..
)
jen dodám, že ten airbuggy je lehký (celkem, a10kg)ale neodpružený, a vejde se celý po složení do toyoty yaris..