Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Neboj, nejsi sama blázen. Já taky řeším, jestli mám koupit obyčejné malé golfky nebo větší bytelné (a tím pádem i dražší) golfky.
![]()
Možná než se rozmyslím, tak Valča vyroste a nebudou golfky potřeba.
![]()
holky zdravím
![]()
já mam ted kombinaci v-cross.mám tam nasazenou tu sportovní část a ikdyž to není asi nejlepší kočár sem spokojená,ale na cestování to nejde rozkládá se na dvě části zabere moc místa
je to děs tak sem si chtěla koupit na léto nějakej menší kočárek.aby měla malá pohodlý a aby se dal dobře ovládat ten cross jde tak sem zvyklá na rychlou manipulaci.aby se vněm pohodlně vyspala ale přesto skladný atd…vždyt to znáte.no a po dlouhýý době sem se rozhodla pro aveo coletto.určitě je to dobrá volba a pokat budu volit menší sporták určitě vyberu ten,ale ted ouha
začla my zas šrotovat hlava jestly nekoupit fakt jen skladný golfáček nějaky kolem 3500.ale to by zas musel i dobře jezdit něco vydržet a být prostorný abych s ním mohla jezdit po vesnici a né jen ho mít zavřenej v kufru auta a čekat až někam pojedu a provětrám ho
co ted???? ![]()
Příspěvek upraven 11.04.10 v 14:05
jo a Enny spokojená sem až na to že je robusní jinak sním jezdim přes pole louky atd,kopce sněhu a drží,ale byl k hluboký korbě jako součást.jinak kdybych měla jen na začátku hlubokou korbu bez kombinace tak bych si jako hlavní sporták vybrala jiný ![]()
No já si myslím,že na pole,louky lesy atd. stejně jiný než tento nevyužiješ- nafukovací kola jsou určitě nejlepší ![]()
Ale do auta je to hrůza- já mám to samý- Mutsy 4 rider- do terénu,města super,ale skládat- on má děsný způsob skládání ke všemua zabere hoodně místa!Tak podle mě,pokud se ho nechceš zbavit,což asi nechceš,tak golfky- vždyť s nima nemusíš jen do auta,jasně,že když pojedeš vysloveně do terénu,tak vezmeš sporťák,ale když půjdeš jen po vesnici,tak to s golfkama zvládneš,myslím,na vesnici sice nebydlím,ale na malým městě,chodníky děsný a spousta kamarádek s golfkama přežila i zimu atd.,ale to ty budeš mít ten sporťák!
to si taky řikám,ale zas nevim jestly to je pro malou pohodlný bude jí rok a přeci jen nějakou chvíly tam ještě stráví a neumim si představit že bych sní drkotala,vždycky když vidím ty malý golfky příde mi to jak na panenky,ale to je možná jen pocit že sem zvyklá na velký,
chci to opravdu jen na léto na zimu nechám tento.jáí fakt nevím a taky má většina nespojenou rokojet klasický golfový hole a jednou rukou nemám šanci a já potřebuju jednu ruku volnou,většinou telefonuju zařizuju držim jiný dítě atd a kort až malá bude chodit třeba vedle
to sou právě všechny ty věci který ukazujou na menší sportáček,ale…zas ta skladnost rychlost v rozložení je asi v golfkách
hrozně se protiřečim nevim co chci nebo nevim jak to nazvat
achjooo ![]()
Nataša … díky, bylo třeba hodně vyslechnout, ale trpělivost růže přinesla
![]()
Jinak holky, co se týče toho dilema s golfkami či sporťáčkem, tak já mám to samé, nicméně po prvním dítěti mám na půdě klasické golfky - rukojeť nespojená, nechávám tedy kvůli dovolené letadlem, jinak měním původní kočár - sporťák kvůli tomu, že nemůže dítě spát do úplné roviny, což mi vadí, neboť se v tom cítí nepohodlně a tudíž ani mě ty procházky nebaví, když vidím to neštěstí v očích.
Já si myslím, že nejlepší varianta pro toho, kdo často cestuje autem a zároveň zase tolik nevjíždí do přílišného terénu, je sportovní kočárek složitelný na placku - právě z toho důvodu jsem si vybrala to Aveo. Je to prostě o kompromisech, ale myslím, že nejvíc využijeme stejně ten sporťáček. Taky mi to dlouho vrtalo hlavou, jestli je to potřeba, ale z důvodu pohodlí pro dítě není jiného zbytí. ![]()
PS: Jinak s tou nerozhodností si nedělejte starosti, to už k nám ženám tak nějak patří. ![]()
zelvoon,to máš pravdu o tom pohodlý dítěte
,ale zase ten muj sporták původní co mám doma má skoro 90ložnou plochu a do lehu jde uplně jako on splnuje všechno kromě té skladnosti,a velikosti.tak já nevim manžel řikal že to aveo je skoro stejně velký jako náš sporták o něco málo mín.tak zas si řikám abych to na to cestování měla co nejjednodužší.
hlavně máme třídveřák a tam nic kromě golfek nenarvu,ale budem brzo kupovat nový tak já nevim.aveo určitě na ježdění využiju ale jestly přece jen doma nejezdit tím co mám a na cesty koupit golfáček jde možná o jedno léto,příští léto ji bude skoro 2,5a to už asi nebude moc chtět jezdit
a přes zimu budu jezdit s velkym.tak jestly se na léto sporták vyplatí.
zas na druhou stranu mě nebaví pořád jezdit s timhe našim velkym chtěla sem něco menšího svěžího na léto a to je právě ono v jedný větě říkám to a v druhý to
potřebovala bych obojí ale to nejde.co ted
![]()
Velmi se mi líbí název diskuze, Natašo, opět pomoc…
Dnes jsem se snažila skompletovat sporťák a děs běs, návod jsem stratila, nakonec jsem to tam nějak naštelovala, ale nevím, jak tam dát boudu a pak, zdálo se mi to moc v sedu. Ty jsi někde psala, že jste to vychytali do úplného lehu, nešel by obrázek vychytávky?? A pak když jsem dala kočár do sedu, tak je normální, že ty boky se tak srolují?? Už jsem si psala prodejci o nový návod, myslím, že jsem to neměla ideálně sestavené. Moc díky…
no, nerozhodnost už k nám patří
navíc, je to tak trochu vášeň, ne? vybírat
aspoň pro mne jo ![]()
sporťáček vs. golfky. už se to rozebíralo mockrát. každé z nich má svoje výhody a nevýhody.
v případě velkého těžkého sporťáku není vůbec špatné mít nějaký uživatelsky příjemný, lehčí, byť se skládá do placky. to skládání je ale jednou rukou, nic se nesundavbá, a i když je vetší, pořád to není tak hrozné.
nebo je možnost pořídit pevné golfky s klasikcým golfkoidním skládáním. velkými koly, slušně pohodlný…
možností je celá řada. při cenovém limitu do 4000,– je možností samozřejmě už méně,ale vybrat se dá hezky!
viděla jem teď abc designy rookie a moving a mobile a přijdou mi opravdu hrozněmalé. ale třeba tohle je hezky prostorné..
http://www.detskydum.cz/…2009-107801/ ¨váhu skutečnou bohužel neznám, těch skoro 10kg semi zdá neuvěřitelných, a tajně doufám, že je to méně..
kubi - nelíbil by se ti teda topaz???
deštníkové skládání, fakt velká kola, prostorný jako callisto. na emimi jsou min dvě maminky o kterých vím, že ho mají.. teď zrovna mají v babystaru (výhradní dovozce btw) výprodeje starých kolekcí.. ale bohužel, nejsou k nalezení na netu.. byla jsem tam v pátek, a měli třeba i callisto 2009 za 4200,– ale jen s taškou za dalších 1800, i tak super cena! topaz by měli taky levnější jistě.
tady za 4230,–
za 4000
a zvláštní edice, za 4000
někomu se tu líbil hauck condor - cisarce? super cena! :
http://www.detskydum.cz/…2009-103501/
http://www.eshopbaby.cz/…hauck-p5035/?…
no a taky mají super cenu na PP pliko - kdyby se někomu líbil! http://www.detskydum.cz/…2009-342001/
zari, mrkni do diskuze quinny speedi. myslím, že je tam skoro všechno ![]()
jednak na BC: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
a jednak tady: https://www.emimino.cz/…peedi-20717/
sedačka se nandavá opravdu intuitivně, prostě položíš na kostrukci ten spodek. přichytíš opěrku nohou. a pak zachytíš pomocí suchých zipů ten první příchytný bod, jak se dává do očka..ze spodu ty dvě přezky a pozor, je tam ještě třetí úchyt, na který jsem přišla po 1/2 roce
.
ano, když posadíš sedačku, materiál se tam jakoby sroluje.
do úplného lehu to chce trochu kutit. do skoro úplného ne tolik - doporučuju spíš, z mojí zkušenosti vyplývá, že dítěti to nevadí.. (ani zrdavotně, mám muže dr.
)návod je v té diskuzi..
ještě hoodně doporučuju tu originální vložku. je sice dražší,a le stojí za to. my ji kouoili až ve vojtových 18m ale ani tak jsem nelitovala!!!!!!!!
navíc, ten leh to ještě zmírní, udělá z toho víc kolíbku..
mám na speediho návod v pdf, když mi pošleš do SZ maila, pošlu ti ho hnedka. ![]()
Ahojky Naty opět si nesklamala a děkuji že mě neproklínáš a podala si vyčerpávající odpověd ![]()
ceny toho plika a otatních sou hezké ale bohužel jen pro mě chlapoj nevysvětlim že je to dobrá cena.vidí malej kočár a
ta cena a blabla bla…
musim si to v tý hlavince asi pořádně srovnat a jet se konečně někam podívat a vzít malou mě ty golfky příjdou všechny jak na panenku naše má už 10.5kg 75 cm a je jí 10.5m takže jako dost nevim kam až to půjde
ten cybex je krásnej všechny sou i ruby,ale nemám ho kde vidět a při těch penězích mám strach ho objednat.mrkni na baby centrum pardubice.to je totiž jediný obchod kam já se dostanu
ceny příšerný ale můžu to tam jen okouknout a obj jinde,ale nevim jestly tam z toho něco je trošku kvalitni.libil se mi i hauck turbo,měl velkou ložnou plochu ale jek jezdí nevím.
musim letět k malý… ![]()
jo a co onyx ten je mě cenově bližšší
kdyby si věděla přesný rozměry a jak se s ním jezdí atd,kdyby si ho někde okoukla.to je o tisku mín to už by asi neřval.já když vidim ty rozhrkaný kolečka na krámech je to děs.jak tenhle má stejný jak calisto??ten si chválej.jediný co bych musela dokoupit madlo jestly ktomu nějaký jde??? ![]()
ale ten topaz je taky hezký je to vlastně to samý,jen má madlo a je za víc peněz,nebo já nevim.já se na stránku baby staru nemůžu dostat.a ty víš kolik tam sojí??jo a nikde nepíšou rozměry sedáků a délku lehu atd
píšu zmateně,sem zmatená ![]()
jo a to ABC design Amigo na to sem koukala(na netu,né osobně)se mě moc líbí sice ta rukojet no ale všehno mít prostě nemůžu to je jasný někde budu muset udělat komromis,a ty si ho viděla na vlastní oči???
taky mě pořád hlodá ten x-lander mě se prostě libí ale ani jeden nemaj nánožník,ale to už řešit nebudu
tak nevím ![]()
Jj, ten hauck je nádhernej, ale ta váha. Teď se snažím najít golfky, které jsou lehčí, budou se mi líbit a něco vydrží. Jsem zvědavá, co vyberu. ![]()