Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
tak clona:
je několik typů:
teutonia, safety 1st, sunshine kids, kiddopotamus,.. a určitě mnohem víc…
sunshine kids je taková universální, dá se dát i na autosedačku, a kamarádka ji měla na slalomovi staré kolekce, na který jiná nešla, protože na boudičce měla tu obruč..
sama mám teutonia clonu (tehdy se vlastně nic jiného neprodávalo, krátce co jsem jí koupila se objevila safety 1st, po kjteré jsem pak toužila, ale bylo mi to blbé.. )
já mám ještě takovou průhlednou, teď už se dělají jen neprůhledné, třeba tu
emitex taky dělá clonu, je to vlastně typově zkopírovaná teutonia (ehm, emitex jsou prostě kopie..).. cenově příznivé,..
no a tady jsem našla dost vychytávek i na jiné kočárky
clonu mají taky (ten typ emitex/teutonia)
můj sen je teďka safety 1st clona
bohužel, je o hodně dražší, takže asi spíš pro přehled. ale má daleko větší zastínění dítka než ty předchozí varianty,.. a při mém speedim s otevřenou boudičkou… - aha, teď koukám na cenu jako puk, že bych si ji koupila do zásoby
než zase zdraží??
protože za 500 jsem kupovala teutonii a tahle stála pak skoro 800!! chjo, ty ceny ale klesly - teda vlatsně hurá ![]()
no a kiddopotamus clona tady
bohužel, nejde skoro najít jinak než na mmb
ale jednou jsem jí viděla v ikea.. takže oipravdu spíše pro přehled..
a ještě jeden typ ohledně sluneční clony - dá se s výhodou používat i jako clona proti sněhu. totiž, když byl vloni přes zimu vojta ještě v kočá´ře a trochu sněžilo, místo abych vyndávala pláštěnku, udělala mu zatuchlo v kočáře, jen jśem hodila clonu, aby mu nesněžilo do obličeje, ale dáchal čerstvý vzduch = dlouho spal
a fusak mám nepromokavý.. v zimě jsem pláštěnku nepoužila ani jednou (teda pokud nepršelo.. ![]()
Nataso,
klobuk dole, trefne vzkazy a cenne rady, myslim, ze som nasla svoj kocarik s clonou
…
Este pre nazor, co tak Maclaren?
tý jo tak to je super že něco takovýho je
díky.
ale doufám že zas nebudu dobu vybírat clonu
jako kočár
![]()
koupim asi nějakou obyč asi zakrejou před sluníčkem všechny né,předpokládám když už to sou clony?
nebo která se bude hodit na aveo?
já nevim jestly má kde jakou obruč
ženský já sem fakt na odstřel co?
jinak Natašo opět moc děkuji za vyčerpávající odpověd si vážně zlatíčko
![]()
Holky pozor, ta clona Safety 1st je prusvitna, uplne propousti. Ja si vybirala clonu pred 14dny, byla jsem s ni i venku pred kramem, i s prodavackou, a i ona uznala, ze je na dve veci (pripada mi,ze ta na obrazku je jina nez ta, co mi vyndali ze sacku, ale to je asi blbost). Je mi jasny, ze nemuze byt uplne kryjici, kdyz je pres cely dite, ale tato byla opravdu uplne naprd. Clonila min nez ty clony na okna do auta. Malej si zakryval oci a chrul se ze strany na stranu stejne, jako kdyz tam zadnou do te doby nemel!
Takze jsem odesla s Teutonii. No - jako lepsi nez nic, ale nic moc to taky neni, uz mi 2× upadla … Vite, ze vzhledem ke slunicku skoro vzpominam s vdecnosti na zimu?
Takhle furt resim, kdy mu tam odkud zacne svitit, stahnout boudu, vytahnout boudu, upravit clonu .....
no já asi koupim tu clonu lilinka jak tady někde nechávala Nataša odkaz. jeví se mě nejlepší a i cenově dobrá,četla sem na ní chválu.tak uvidíme těším se na květen bude novej kočárek nová cloná.jůůů to si udělám radost
![]()
tak to jsi mě nepotěšila.. už jsem si na ní brousila zuby…
jj, s clonama je potíž, to jo, první léto jsem nakonec skončila s plínou přes kočár
je to ošklivé, ale neměla jsem na výběr.. byly děsný vedra (přes 30 °C), speedi je blbě chráněný proti sluníčku a když dítě usnulo, měla jsem strach aby z něj nebyl škvarek… plínu jsem dávala přes clonu, ta ji jako nadzvedla..
no a vloni mi zase clonu sundaval..
jenže jemu sluníčko neva, děti, co jim vadí, jí asi nebodou sundávat..
tak jsem si slibovala, že tahle by mohla být lepší…
jinak já mám tu teutonii průhlednou a dobrý.. naopak, přijde mi že lépe drží tvar..
myslím, že „obruč“ na boudičce byste poznaly.. myslím tohle: http://deti.bazos.cz/…alom-pro.php (ta tyčka kolem boudičky..)
speedi má poměrně tlustý okraj, ale clony na něj pasují snad všechny…
jayjay - mclaren - tak ty zmáklý nemám
![]()
vím, že je xtypů(volo, techno, quest..), převážně se liší váhou a velikostí koleček. jednou jsem si jeden techno prohlížela, překvapil mě dlouhým lůžkem, spoustou různých vychytávek..to ano. ale cenově mi přišel trochu neadekvátní tomu, že působil jako normální golfáč, bez madla, malý košík, těžiště vzadu… (i vzhledem k tomu, že se prodával oholený bez doplňků za dost.., kdyby byly v ceně ty doplňky..) asi je jeho síla v kvalitě, jenže tu v obchodě nepoznám.. pravda,že teď šly obecně ceny dolů..
byly s nimi problémy v USA, stahovali je, ale to bylo protože US matky zřejmě nechávají své děti kočáry skládat (možnost skřípnutí prstů při skládání), takže tam bych moc nekoukala..
jo, ještě vím, že kupují maminky, co jsou vyšší postavy (180 a víc)
Ahojky,tak ted sem se zarazila,ono je Aveo vydeko a aveo coletto.to sem vůbec nevěděla že to vydeko existuje?vypadaj uplně stejně
ale coletto ma podstatně delší lůžko poloh nohou a odpružená kola takže je určo lepší ale já koukám jak blázen
![]()
ale na boudiččce má to vydeko napsáno coletto tak já sem blázenm jak to teda je
![]()
Příspěvek upraven 01.04.10 v 09:33
Ahoj, právě jsem šla hledat Ntašiné příspěvky, a to hlavně kvůli té cloně. Jdu objednávat zmenšovací vložku, tak že bych zrovna objednala i clonu.
Natašo: a byla jsi s tou teutonii spokojená a nemáš náhodou nějaké foto, jak speedy s ní vypadá? Díky moc.
Tak jsem napsala dotaz na prodejce ohledně kombinace speedy a safety1st a nedoporučuje, prý ze speedyho občas odskakuje, tak nevím, ta teutonie se mi mos nelíbí, musela bych to vidět. Asi skončíme u slunečníku.
![]()
Kubi - no, vydeko myslím vyrábí značku Coletto. alespoň na for kids bylo colleto ve stánku vydeka, bylo tam napsáno coletto aveo a měli i jiné výrobky coletto.
Zari - právě že jsem slyšela že ta clona pasuje.. že by odskakovala je pro mne nepříjemným překvapením ![]()
fotka - no, snad je to vidět…
http://nattasa.rajce.idnes.cz/kocarky_spol/#…
http://img5.rajce.idnes.cz/…PICT3214.JPG
Jee Nat výš co jsem podle fotky zjistila???No že jsem tě v úterý viděla v ZOO praha- je to možné????
Ty si teda hubená a vysoká- úplná modelka ![]()
no to je asi možný,ale co ty rozměry to nechapu tam kde maj napsaný coletto aveo je 85 plocha lůžka a tam kde maj aveo vydeko tak maj jen 70.a taky je o něco levnější tak já nevim no nic radši koupim kde maj psaný těch 85.ikdyž to je třeba stejný
nebo si sebou vezmu metr
nevim nějak to vymyslim děkuji
jinak hezký fotky ![]()
enny - jo, v úterý jsem byla v zoo praha.. díky za pochvalu
ale teda, jestli jsem jako modelka, to nevím
ale vysoká jsem a asi nevážím úplně moc
díky ![]()
a pravděpodobně jsi mě viděla při úprku kamsi za dítětem nebo řevu Vojtóoo ![]()