Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
anibasko…neměli jste styk s partnerem ? že by jsi byla podrážděná?
nebo by to mohl být zánět…šmaruj k mudr. ať se na to podívá..ať se to nerozleze kam nemá a ať nemáš větší problémy…Tohle bych neriskovala..
Jj,souhlasím se Sifou,může to být křečová žíla,dost žen to mělo i na takovém místě,vše je hrozně prokrvené.
Mně se to stalo, ale až při porodu a taky mi rupl. Pak se to asi 6 týdnů zatahovalo.
Ahojky, ja mela natekle oba dva, po podrobnejsim prozkoumani
jsem zjistila ze jsou to krecaky a na tom jednom byla teda uplne vystoupla- zaciala v polovine stehna a koncila zakroucena az „tam“. Od te doby to bylo jen a jen horsi, na konci tehu jsem se uz nemohla ani posadit- hrozne to jakoby tahlo…TTak se tam dolu zkus kuknout a uvidis. Jo a ted jsem si vzpomnela, po styku jsem to mela fakt natekle…Kdyz to bude ono, klidne pisni zpravu. ![]()
Je to křečová žíla. měla jsem to taky, jen už si nepamatuju v jakém týdnu se to objevilo u mě. Po porodu to zase zmizí. U mě byla výhoda, že mě to nebolelo, jen to vypadá nevzhledně. Pokud s tím máš problém, šla bych asi na gyndu, třeba se to dá nějak řešit. ![]()
Po pohl. styku to nebylo. Ale byl vcera a tak nevim jestli je to bolestive po styku protoze normalne ze zacatku to nebolelo. Neni to zadna boule spis natekle ani to neni zarudle nebo neco. Je to na dotek mekke a jedine co tam nahmatam je takova zdurela jakoby zila kterou na druhe strane nemam.
Tak to bude asi ten křečák. Taky to mám. Zvlášt když dlouho stojím nebo si moc neodpočinu. Když zalehnu hned to zmízí. Nech si napsat Detralex nebo něco na žíly. Je to potom lepší i když to zmizne asi až po porodu. U prvního jsem to neměla tak hrozny aspon ne pocitově a po porodu se dr. divila že mě to neprasklo. Měla jsem je i uvnitř
Takže se ted porodu docela děsím.
Pardon, příspěvek byl poslaný 2×
Příspěvek upraven 26.09.12 v 11:24
Ahoj, obnovuji téma… Před 2 dny mi otekl celý spodek, ale žádná žíla, křečák, nic. Ani pupínky, svědění, že by to byl zánět. Nemáte nějaká ještě tip, co by to mohlo být? Odpoledne jdu na gyndu, ale můj dr. má volno a je tam nějaká nová dr. na záskok, mladá a nepříjemná, tak s ní to asi moc neproberu
Nemůžu se ani pořádně utřít po wc a mám pocit, že mi snad rupne šití z prvního porodu ![]()
@ygreen uff, možná ses trefila - mám antibiotika, minulý týden jsem dostala angínu.. Nějaký Ospen. Díky moc za tip. Ale že si ta alergie umí vybrat místo, což?
Ospen je myslím penicilin a docela slabé ATB ale gyndař mi dal zyrtek a bylo to za chvilku fuč
@ygreen můžu zyrtek? protože atb jsem už dnes nebrala, zlepšení zatím žádný…
Ahoj holky, potřebuji poradit. Od čtvrtka mi natekl pravý stydký pysk až jako do pochvy, nejprve to ani nebolelo, vůbec nic jsem necítila, ale od včerejška to začalo i bolet když si třeba sedám. Jsem těhotná v 18+5 a právě se bojím aby to nebylo nic závažného. Stalo se vám to některé?