Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Leni,
tak co.....jak dneska??!!!Myslím na Tebe ![]()
V Gennetu je to 10 000kč za Nativ(pokud ho stopnou před OPU-zaplatíš 2 500kč,pokud se koná OPU-zaplatíš tedy 6 000kč a v případě ET doplatíš zbytek),bohužel je to bez Icsi-to stojí myslím 7 000 kč ![]()
Jinak kultivace u 1-2 embryjek se stejně nedělá-zavádějí je buď po 48 nebo 72 hodinách,žádný katetr nedoplácíš.
Jinak co vím,tak nejlevněji vyjde Nativ v Podolí,ale v poslední době se jim tam nahrnul mrak pacientek právě kvůli Nativu…takže nějak nechtějí slyšet o pacientkách ,co k nim jdou jen na Nativ(myslím,že ten Nativ u nich stojí jen 4 000-6 000kč včetně Icsi,což je bomba cena.
jedině tam přejít a podstoupit IVF.....do budoucna by člověk vlastnil takovou psychickou berličku…jinak si holky chválí reprofit v Brně,ale to je z ruky že
![]()
Tak se opatruj a určitě napiš,držím palce!!!!
Ahoj Míša
Ahoj Ají,
u nás je nativ za 13tis + ICSI + katetr 1700 a event. prodl. kultivace. - no prostě skum prdum to vyjde na víc než 20tis. což mi přijde. dost vzhledem k úspěšnosti. Takže vyčkáváme a uvidíme jak to dopadne.
Teď jsme měli na UTZ 3 folíky, tak má člověk aspoň klid na duši že se třebas stal zázrak a povedlo se to samo. Ale to už by fakt existovala jen nějaká nadpřirozená moc. Máme v poslední době víc smůly než štěstí, tak to je nepravděpodobné. Navíc nám moc šancí na přir. opl. nedávají. Prý když se vajíčka neoplodnila v rámci IVF a tedy ideálního prostředí, je šance na přirozené oplodnění nebo úspěšnost IUI minimální. ![]()
Ahoj Leni ![]()
Předem Tě zdravím.Musíš stále věřit,atávají se i takové zázraky,že třeba chlap nemá vůbec dobré spermio a i přesto se to povede.Ber to tak,že to byla vajíčka,která uzrála ne zrovna přirozeně…a opravdu nikdo nemůže vědět,jaké kvality máš vajíčka v přirozeném cyklu!!Takže určitě neházej flintu do žita ![]()
Hlavně po IVF je tělo dost nabuzené a právě v té době se to nejčastěji povede.Nejste rozhodně odepsaný případ!!Pokud se to nepovede doma,tak Ti dají příště jen jiné injekce a ta vajíčka už budou OK!!uvidíš,že mi ádš zapravdu jednou:-))
Ted si nevzpomínám,jestli máte hotové to imunologické vyšetření…možná by stálo za to ho udělat… ![]()
jdu se juknout zpátky radši…cos mi psala.
Aha,tak koukám že si mi neodpověděla minule.....takže máte imunologické vyšetření???Tam by asi mohl být problém,že se to neoplodnilo.....ale pokud ho máte a je OK,tak být Tebou budu věřit,že šlo jen o náhodu a příště to bude super!!!
Imunol. vyšetření? Jak se dělá a v jaké fázi? Nikdo nám o něm zatím nic neříkal, krev ale brali i mě i partnerovi, ale na co, to nevím. Takže asi nemáme
. Jsme objednaní na červen na II IVF.
Leni,tak si ho vyžádej!!!!
Nedělá se běžně v CARu,my byli v Podolí a nedávno i v Plzni,kvůli opakovanému biochem.těhotenství.
Musíš mít ale doporučení od dr.
Může se stát,že jsi alergická na manžela spermijky…nebo na plod vůbec…nebo něco podobného.To by mohlo naznačovat to neoplodnění tolika vajíček(ale nemusí) pak se to léčí útlumem imunity,gumysexem…ale je lepší tohle vyšetření mít a vědět,že jste OK..než podstupovat veškeré nervy a plácat si pokusy!!!!Většinou je to na min.měsíční objednání a pak se čeká okolo měsíce na výsledky,ale šla bych do toho být Tebou.
Jde o jeden pohovor s lékařem,oba dva dáte krev+manžel spermio.
Tady máš odkaz,trošku si to pročti:
http://www.upmd.cz/?…
Na zvýšení děložní sliznice je Utrogestan, který předepisuje lékař. Bere se 2 ráno a 2 večer ode dne odběru vajíčka.
Janynko-děkujeme,ale utrogestan není na zvýšení děl.sliznice.Na to je estrofem(případně estrimax…) a po OPU už děložní sliznice neroste,ale tzv.zraje…takže co nevyroste do OPU-tak už nikdy
bohužel,letité zkušenosti po CARech dávají člověku i takovéhle zkušenosti.Utrogestan je na podporu žlutého tělíska(kdo má méně progesteronu,je to to samé co Duphaston).Po ETu se dává běžně.I dávkování může být různé…1-1-1…nebo 2-2-2…nebo jak píšeš Ty.
Tak hodně štěstí i Tobě ![]()
ahojky, chci se zeptat, kolikrát se jde na ultrazvuk než se vajíčka odebírají?
Anavi píše:
Ahoj Lenkal,
uz som o tom raz pisala,ja som otehotnela po nativnom IVF,stalo nas to aj s liekmi cca 20 000 Sk/pred 3 rokmi/, Dr. nam tvrdil,ze uspesnost je 10-12 percent. Mali sme 3 vajicka, 2 embryja a jedno dievcatko:o) Podarilo sa nam to na prvykrat v native. Predtym som bola na 3 IVF normal a nic:o( Vzdy sme mali ICSI. Ak ta este nieco zaujima,v pohode sa spytaj,ak budem vediet,odpoviem!
Vela stastia!
Ivana
ahoj ANAVI, prosím omlouvám se, že vám lezu do diskuse ale pochopila jsem dobře, že si byla na třech IVF se stimulací, t.j. s injekcema a to ICSI a nic a otěhotněla si až při nativním IVF?
holky a můžete mi prosím napsat, jak probíhá ten nativní IVF cyklus? jako klasickej, taky odběr vajíček oplodnění a vrácení zpět?
ahoj, chci se tě zeptat, na to IUI musíš mít hotovou laparoskopii? A nebyla jste tady některá na nativu v Pronatalu Praha nebo v Motole, prosím?
Valtři já myslím, že je to uplně stejný, až na to, že ti odsávají tvé vlastní vajíčko a ne ty z hormonální stimulace..