Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ve FN tomu říkají IVF s minimální stimulací. Nejde stimulovat léky jako na klasické IVF, protože ty si pak musí pacientka hradit navíc sama.
Já jsem poprvé použila Clomhexal tabletky a dopichovala jsem asi 3× 125Gonalu, co mi zbylo doma po klasickém IVF. Měla jsem 5 vajíček, ale myslím jen 3 zralé. Při druhém pokusu jsem měla Clostilbegit a dopichovala jsem Fostimon, který hradila pojišťovna, měla jsem cca 8 vajíček, ale jen 2 oplodněné. A u těch vpichů, záleží na počtu vajíček. Pokud by jich bylo více, tak pak myslím se už musí něco doplácet.
Jak už jsem psala AH i narkoza byly v ceně. Pro tělo je to menší zátěž a já byla moc spokojená, protože na klasické IVF už jsem neměla nárok.
Ahoj, já už to psala
1 nativ - dvojčata
2 nativ - mimi se narodí do 2 týdnů
ahoj evelino, tak já taky dostala clostilbegyt a připíchávat fostimon, zatím na 5 dnů a pak kontrola, to si potom budu muset píchat ještě dál? a taky mě děsí, že v tom protokolu je zatím teda volná kolonka na orgalutran a pregnyl, kolik se toho píchá?
a co miminko? už se ti to krátí viď?
Babe007 píše:
A nebyla jste některá na nativu v Pronatalu nebo Motole? Dali vám narkozu při OPU?
ahojky, ja byla na nativu v pronatale a po novem roce se na nej chystam do motola
. OPU sem mela bez narkozy, punkce teda 1oocytu a narkoza je kvuli tomu fakt uplne zbytecna. ta bolest ja fakt sekundu. pak te teda boli bricho jako pri MS. ale tak to te pak boli i kdyz se proberes z narkozy. snad sem ti krapet pomohla ![]()
barce píše:Babe007 píše:ahojky, ja byla na nativu v pronatale a po novem roce se na nej chystam do motola
A nebyla jste některá na nativu v Pronatalu nebo Motole? Dali vám narkozu při OPU?. OPU sem mela bez narkozy, punkce teda 1oocytu a narkoza je kvuli tomu fakt uplne zbytecna. ta bolest ja fakt sekundu. pak te teda boli bricho jako pri MS. ale tak to te pak boli i kdyz se proberes z narkozy. snad sem ti krapet pomohla
Nika Shams píše:
Ahoj, můžu se zeptat, proč se 1. nativ nepovedl? A souhlasím, punkce se dá vydržet
barce píše:Babe007 píše:ahojky, ja byla na nativu v pronatale a po novem roce se na nej chystam do motola
A nebyla jste některá na nativu v Pronatalu nebo Motole? Dali vám narkozu při OPU?. OPU sem mela bez narkozy, punkce teda 1oocytu a narkoza je kvuli tomu fakt uplne zbytecna. ta bolest ja fakt sekundu. pak te teda boli bricho jako pri MS. ale tak to te pak boli i kdyz se proberes z narkozy. snad sem ti krapet pomohla
barce píše:
nika shams byl to nativ bez jakekoliv stimulace a nepodarilo se odebrat vajicko. bud byl oocyt prazdny nebo se nekam mohlo zatoulat, pry…. vzhledem k cenovkma jaky maj v pronatale, a ne jenom, odchazime do motola
Nika Shams píše:
Ahoj, můžu se zeptat, proč se 1. nativ nepovedl? A souhlasím, punkce se dá vydržet
nika ja v pronatale 6500,–...... za hodinu cekani v satne a 10min na sale… no coment. hlavne sme to vubec netusili ze se plati takovahle darda kdyz jako ti zadny vajickou neodeberou ![]()
barce píše:
nika ja v pronatale 6500,–...... za hodinu cekani v satne a 10min na sale… no coment. hlavne sme to vubec netusili ze se plati takovahle darda kdyz jako ti zadny vajickou neodeberou
![]()
přemýšlím nad nativem nebo minimálkou. Povíte mi pro a proti, kolik to vyjde a nějaké další info, prosím ![]()
jak se máte?
Můžu se zeptat,mám doma zbytek Gonalu, myslíte, že při nativu bez stimulace mi může malinko pomoct, když si třeba dva dny budu píchat?
Díky a prima den ![]()