Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Komediantka 1 no je fakt, že takový pláč jsem u ní pak už nikdy nezažila a to už jsou jí skoro dva roky. Ona tehdy byla už unavená, tak se tím pláčem prořvala k spánku, pak se vzbudila a byla už ok, ale jak jsme to nečekali (všude jsme četli, že je to naprosto ok a nebolí to), tak jsme byli dost vyděšení.
@Moise píše:
@Komediantka 1 no je fakt, že takový pláč jsem u ní pak už nikdy nezažila a to už jsou jí skoro dva roky. Ona tehdy byla už unavená, tak se tím pláčem prořvala k spánku, pak se vzbudila a byla už ok, ale jak jsme to nečekali (všude jsme četli, že je to naprosto ok a nebolí to), tak jsme byli dost vyděšení.
Mala taky vrestela. Takovy plac sem u ni nezazila ani u ockovani
My jsme naší dceři dali nastřelit naušničky až v 8.měsíci. Proběhlo to v ordinaci naší dětské lékařky. Natálka to nesla velmi dobře ani neplakala. Spíš se lekla zvuku té pistole.Pak když bylo po všem začala se zase smát
Ale pokud bude druhé ditko taky holčička tak jí nechám dát naušničky už dříve a to jen z toho důvodu že když jsou ty děti starší tak pak nechtěj držet a pořád se točí. Měli jsem co dělat aby jsme ji udrželi na místě, ale vše dopadlo v pořádku a naušnice jí moc slušej.
Držím palce a ať u vás nastřelení naušnic dopadne co nejlépe ![]()
@Kofolová píše:
Mala taky vrestela. Takovy plac sem u ni nezazila ani u ockovani
to já taky ne, u očkování zaplakala chvilinku než se dostala ke mě. Naposledy ani nemukla
My jsme byli na nastreleni kolem 9.mesice, stalo to 500kc i s nausnickama, jenze jedno ousko Natalce zacalo hnisat a cca do tydne tam mela boulicku plnou hnisu, takze musela na chirurgii na rezani, no uzila jsem si, malem jsem se tam slozila, musela jsem ji drzet a doktor rezal, museli jsme cekat az se to zhoji, nastesti je to uz dobry, doktor rikal, ze ji trefila zilku a ta se ji zanitila
@LuckaPap Bolí to, sama jsem si nechala jednu nastřelit. My dávali později - u prví v 6 měsících, u druhé až po roce. Dávali jsme až po hexe tuším…
Ale máme tu výhodu, že to nastřeluje naše doktorka.
Je mi jasný že uplne bez bolesti to nebude ale věřím, že lepší než píchnutí. Spíš mi jde o to aby to pro ni nebyla moc velká zátěž náušničky a pak jeste očkování.
Nastřelování skutečně nebolí, maximálně štípne a trvá to ani ne vteřinu, sama jich pár mám a i nahoře v chrupavce a ani tam to nebolí!!! Děti se spíše vyděsí toho zvuku, který je skutečně nepřijemný! Ale moje zkušenost s miminky je, že řvou tak dvě tři minuty a je klid! Horší jsou děti třeba 3-4 leté, ale i ty to dost často zvládají s úsměvem, až na pár histerických výjjímek, ale tam to myslím není o bolesti…
Nechala jsem dcerce nastřelit náušničky v půl roce, bylo podmínkou dokončené očkování hexy tzn. 3 dávky. Malá u toho trochu brečela, ale opravdu jen chvilku a to jen proto, že jsem jí musela pevně držet a jí se to nelíbilo a pak se asi lekla, jak ta pistole cvakla, ale jak bylo hotovo byl klid, smála se a o ničem nevěděla, takže za mě nastřelení doporučuji, je to rychlé, neteče krev a podle mě daleko přijatelnější než nechat ouška píchat, jednou jsem slyšela jak jedna maminka nechala své dceři píchat uši u dr. ten řev byl otřesný, ta matka naprosto mimo a to ještě ani nebyla s dítětem uvnitř, dr. jí poslala radši ven - což se prý dělá běžně, takže za mě náušničky 100% nastřelit.
Moc děkuji za reakce, už jsem byla přesvědčená že nastřelení rušit nebudu nicméně dnes znova teploty a další zub na cestě…Tak snad do svátků ![]()
Mám dvou letou dceru,zvažuji nastřelení naušnic, je tu nějaká maminka, která nechala nastřelit naušnice v tomto věku, popřípadě jaká byla reakce jak to zvládli.děkuji