Náušnice a tělocvik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.12.18 19:29

@terien Asi něco nechápu, nebo s @Jeanny21 nechápeme :-) Nevím jestli víš, jak se zamykají náušnice, prostě se vepředu ten zobáček ohne nahoru, rukou to prostě neotevřeš.

Ale mimo to ty dětské náušničky vůbec nejsou dělané na denní sundávání, to není jak kruhy, co zacvakneš a rozcvakneš 3× za den a vydrží rok…

• Citovat
  • Upravit
543
29.12.18 19:29

@terien ne, u nás je to jedno, ale jak jsem psala, v baletu po mně učitelka chtěla, abych je přelepila náplastí, tak jsem je 2× týdně přelepovala, nijak mně to nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16411
29.12.18 19:30

Chapu, ze je to opruz, ale svuj duvod to ma, byz zraneni je nepravdepodobne, spis poskozeni drahe veci. Nausnice na sroubek nebo na puzetku se dennim sundavanim neochodi, jsou na to delane. Bohuzel je to neprijemne. Me osobne omezovali i v jedne praci, kde vyzadovali business look :zed:, tak jsem si kruhy a podobne vubec nemohla vzit. Myslim, ze na cestne prohlaseni o vlastni zodpovednosti skola nepristoupi, v dobe vyucovani zodpovida za dodrzovani pravidel skola. Jedinna cesta je nerespektovat pozadavek, ale za cenu nejakych neprijemnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.12.18 19:30
@Anonymní píše:
@terien Asi něco nechápu, nebo s @Jeanny21 nechápeme :-) Nevím jestli víš, jak se zamykají náušnice, prostě se vepředu ten zobáček ohne nahoru, rukou to prostě neotevřeš.Ale mimo to ty dětské náušničky vůbec nejsou dělané na denní sundávání, to není jak kruhy, co zacvakneš a rozcvakneš 3× za den a vydrží rok…

Jak byli zamčené vím. Nedávno jsem je byla sundat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:31

@Petula306 Tak naše děcka mají náušnice klasicky píchlé, tam se tyhle „dětské“ dávají pokud vím skoro vždycky, jehlou se píchne zepředu, náušnice se protáhne zezadu a zapne (a pak ve zlatnictví případně zamkne). Proto, aby se do toho píchlého ucha nemuselo znovu „vrtat“ zepředu.

• Citovat
  • Upravit
34473
29.12.18 19:31
@Petula306 píše:
To já nevím jak se zamykají náušnice u zlatníka. Takže do toho asi mluvit nemohu. Mě se u miminek náušnice nelíbí a pro staršíh bych koupila třeba nějaké pěkné stříbrné a spoléhala, že je neztratí a když tak se nezblázním. Ale asi je to tím, že mě se ty dětské náušnice nelíbí, tak bych je pro své dítě nekoupila.

Jenže je spousta dětí, které v uších nic jiného než zlato nesnesou. Já byla jedním z nich, moje sestra též, její dcera také, takže moje dcera dostala velmi kvalitní (a velmi drahé) náušnice z bílého zlata. Ty bych v žádném případě 2× týdně z uší nevyndavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.12.18 19:33
@Anonymní píše:
@Petula306 Tak naše děcka mají náušnice klasicky píchlé, tam se tyhle „dětské“ dávají pokud vím skoro vždycky, jehlou se píchne zepředu, náušnice se protáhne zezadu a zapne (a pak ve zlatnictví případně zamkne). Proto, aby se do toho píchlého ucha nemuselo znovu „vrtat“ zepředu.

Ano, přesně takto jsem to měla.
Byly takové starožitné, dědičné, 70 let staré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
29.12.18 19:33

Nám taky řekli už v první třídě, že náušnice na tělocvik ne a na můj dotaz, jestli musím teda 2× týdne sundávat náušnice, tak prý nemají mít velké a dlouhé náušnice, co se můžou někam zaháknout. Malé můžou mít :nevim: . Takže dcera je pořád nosí a zatím žádná stížnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.12.18 19:34
@Anonymní píše:
@terien Asi něco nechápu, nebo s @Jeanny21 nechápeme :-) Nevím jestli víš, jak se zamykají náušnice, prostě se vepředu ten zobáček ohne nahoru, rukou to prostě neotevřeš.Ale mimo to ty dětské náušničky vůbec nejsou dělané na denní sundávání, to není jak kruhy, co zacvakneš a rozcvakneš 3× za den a vydrží rok…

Já to chápu velice dobře, proto ti celou dobu píšu, že bych je nesundala. Moje dcera má navíc zapínání vzadu a to nerozepnes už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:34

Já si to ani neumím představit, jak tyhle náušnice 2× týdně vyndavat… co jsme to dělali u holky po té nemocnici, tak to byl fakt adrenalin, o slzách nemluvě… dělat toto 2× týdně s dvěma dětma? No, uvidíme, zkusíme to prohlášení, pak už leda přelepovat, uvidíme co na to ostatní rodiče. Každopádně díky všem :-) Zajímalo mě hlavně, jak to je jinde.

• Citovat
  • Upravit
16411
29.12.18 19:36
@Anonymní píše:
Já si to ani neumím představit, jak tyhle náušnice 2× týdně vyndavat… co jsme to dělali u holky po té nemocnici, tak to byl fakt adrenalin, o slzách nemluvě… dělat toto 2× týdně s dvěma dětma? No, uvidíme, zkusíme to prohlášení, pak už leda přelepovat, uvidíme co na to ostatní rodiče. Každopádně díky všem :-) Zajímalo mě hlavně, jak to je jinde.

Ja si pamatuju jako decko, kdyz mi tata nausnice zamykal kombinackama :lol: , byl to zazitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:39

@tulipán Princip bude stejný hádám :-) Ale podle toho, jak se u toho dcera chechtala podruhé bych řekla, že to negativní zážitek nebyl :-) A kluk to obrečel, že nemohl taky :-D

• Citovat
  • Upravit
3155
29.12.18 19:39
@Anonymní píše:

Teď už to nechápu vůbec, jsem asi natvrdlá :oops: já myslela, že když se píchá, vezme se jehla a propíchne skrz :nevim: mě teda nastřelovali když jsem byla malá a pak jsem si píchala třetí a to prostě propíchla jehlou a dala tam nějakou náušnici. To je věda teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.12.18 19:42
@Kriss Tina píše:
Já bych je nechala pokud jsou malé. Osobně nosím na sporty taky náušnice, nikdy mi nenapadlo je sundavat, mám jenom takové malinké zacvakávací kroužky, nedovedu si představit že by mi za to někdo chytil, u velkých kruhů v pubertě se mi občas stalo že sem za to zavadila i sama a vyškubla si je, ale u nějakých drobných nebo peciček sem to nezažila ani i nikoho k okolí :nevim: osobně se mi třeba uši podebírají když s náušnicemi často manipuluji, takže radši risknu si ty malé nechat :) kdyžtak jim napiš nějaký papír, že si děti mohou náušnice nechat na tvojí odpovědnost :think: pokud je mají napevno ze zlatnictví tak stejně ta škola nic nenadělá, uši jim snad neuříznou ne? :lol:

no to nevím, co by dělaly s jednou holčičkou, měla čerstvě nastřelené naušnice, v průběhu školy, a sundat to opravdu po nějaké měsíce nejde, to nevím, co by paní ředitelka dělala, asi by se to musela zalepit náplastí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:42

@Petula306 Já u toho byla jen u kluka, u holky ne, ale počítám, že to dělali stejně. Prostě se vydezinfikovaly uši, naušničky se přinesly namočené v lihu, ucho se celé skrz propíchlo zepředu, zezadu se do jehly provlíkla náušnice a vytáhla s jehlou ven. A zepředu zapnula.

A pokud byl lékař šikovný, tak to bylo na minutu s pár slzama, žádné drama… Nastřelení funguje na jiném principu, tam prostě ta náušnice je místo jehly a rovnou tam zůstane…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin