Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien píše:
Ahatakže zlomené ruce kterou má x děti do roka se předcházet nemusí
ale tak ono se i zlomené ruce nebo noze předchází
třeba tím, že je předepsaná cvičební obuv a necvičí se třeba v pantoflích. nebo tím, že při tělocviku nesmí být na ruce náramky či prstýnky. nebo třeba tím, že se bez dozoru nesmí lézt na cvičební pomůcky. že se musí poslouchat pokynů vyučujícího. a tak podobně ![]()
@Anonymní píše:
@neumisa Já si samozřejmě opatrnosti vážím. Jen mi přijde, že se překročila určitá mez, kdy ještě chráníme děti, a kdy už nějak chráníme, abysme chránili…Já vím, že „náhoda je blbec“, ale když si vezmu, že kluk má náušnice nějakých 7 let, holka s nimi odcházela ještě z porodnice, takže něco přes 6, dělají s nima všechno možné od prolézání keřů u babičky, přes plavání, po lítání na ulici s dětma, fakt mě nenapadá, co rizikovějšího by se mělo udat v hodině tělocviku ve škole, pokud jde o tyto malé naušnice. Pokud jde o nějaké větší, neříkám ani slovo.
Přesně, já je měla 17 let a nikdy se mi nic nestalo, taky jsem dováděla, škola to zbytečně hrotí.
@sagina píše:
ale tak ono se i zlomené ruce nebo noze předcházítřeba tím, že je předepsaná cvičební obuv a necvičí se třeba v pantoflích. nebo tím, že při tělocviku nesmí být na ruce náramky či prstýnky. nebo třeba tím, že se bez dozoru nesmí lézt na cvičební pomůcky. že se musí poslouchat pokynů vyučujícího. a tak podobně
A přesto se to stane…
U mého dítěte ve škole nic sundavat nemusí. Tedy alespoň ti drobečkové ne. Ale chodí do dobré školy, kde nepoužívají lejstro místo mozku.
@terien píše:
A přesto se to stane…
ano, a přesto se to stane. kdyby se tomu nepředcházelo, stávalo by se to častěji. jenom prostě nemáš pravdu v tom, že se ostatním úrazům předcházet nemusí. musí.
Mimochodem i Ronaldo si musí před zápasem vyndavat briliant z ucha ![]()
@sagina píše:
ano, a přesto se to stane. kdyby se tomu nepředcházelo, stávalo by se to častěji. jenom prostě nemáš pravdu v tom, že se ostatním úrazům předcházet nemusí. musí.
Tak samozřejmě že jo, ale snad i v tý škole někdo myslí hlavou. Když si někdo poreze oko o rozbitý brýle tak je zakazeme nosit? Protože co kdyby? Tohle je prostě padlý na hlavu.
Mám děti ve dvou různých základních školách a ani v jedné sundání běžně velkých náušnic na tv nevyžadují. Ani v plavání. Ale u větších kruhů, nebo náušnic s různými cingrlátky to beru, tam je opravdu nebezpečí zachycení.
@ivašot. píše:
Mimochodem i Ronaldo si musí před zápasem vyndavat briliant z ucha
Tojo ale tam jsou úrazy na úplně jiné úrovni než v hodině tělocviku u prvňáčků
a nemá ho zamčený na pevno…
@Kakachna píše:
U mého dítěte ve škole nic sundavat nemusí. Tedy alespoň ti drobečkové ne. Ale chodí do dobré školy, kde nepoužívají lejstro místo mozku.
Kdyby nebylo neprijemnych rodicu, kteri se pri problemu ohani zakony, vyhrozuji, tak se nebudou delat papirova opatreni.
To je opravdu tezke pochopit a je nepripustne, ze skola ma pravidlo, ze se chrani, ze chrani sve zamestnance? Dnesni decka rodice vychovavaji, ze smi vse, ze pro ne pravidla vubec neplati, protoze vse je spatne a pod jejich uroven, oni nic nemusi dodrzovat, kdyz se neco stane, tak rodic zapomene, uplne obrati a svolava hromy, blesky a neda se domluvit (vsichni nejsou takovi, ale pribyva jich dost). Je to mimo telocvicnu, ale zazila jsem rodice, ktery se ohanel kamaradem na ministersvu a duvod byl, ze dite nesmi pouzit mobil pri pisemce a pozadavek znel jasne. Telefon polozis na katedru. Takze rodic si branil ditko, vytahoval vyhruzky, ale diteti to proslo, ze bylo drze, ze bylo sproste, ze odmlouvalo, ze si otevrelo pusu na ucitelku. Takovych rodicu je vic a vic. I to je duvod, ze skoly delaji papirove opatreni.
@Kakachna píše:
@Kelsey Ale tak, toto přece snad nebudeme srovnávat s požadavkem na sundávání dětských náušniček u osmiletého kluka a šestileté holky… Nikdo nikomu nevyhrožuje, jen se ptám na zkušenosti z jiných škol a přemýšlím nad řešením, kdy bychom rádi, aby náušnice měli dál zamčené, nehrozila ztráta, zničení atp.
@sagina a pořád se ještě skáče přes kozu v TV, nebo už se jen cvičí prostná? Na základce, na účňáku ani na střední nikdo nikdy u nás žádné náušnice neřešil a nikdy se nic nestalo. Ale při skoku přes kozu na základce si zlomil nohu spolužák a na střední zas spolužačka ruku, náušnicemi to fakt nebylo - toho kluka učitelka tahala na kozu na sílu, protože to vůbec nezvládal, tak to je jako v pořádku, nebo už jste veškeré tělocvičné nářadí v rámci bezpečnosti zrušili? ještě si spolužačka popálila nohy při šplhu na laně, tak doufám, že lana už jsou také minulostí, a vůbec nejlepší by bylo TV zrušit úplně, je to tak moc nebezpečné
@Anonymní píše:
@Kelsey Ale tak, toto přece snad nebudeme srovnávat s požadavkem na sundávání dětských náušniček u osmiletého kluka a šestileté holky… Nikdo nikomu nevyhrožuje, jen se ptám na zkušenosti z jiných škol a přemýšlím nad řešením, kdy bychom rádi, aby náušnice měli dál zamčené, nehrozila ztráta, zničení atp.
To byl priklad, ze rodice umi hezke veci, kdyz umetaji cesticku.
Uz jsem ti to psala. Vadi ti, ze maji pravidlo, tak proste napis papir (mozna bude mit reditel i ofic. formular
), ze nesouhlasis, odpovednost za nasledky nebo skody beres na sebe, kdyz se neco stane diteti na uchu nebo se rozbije nausnice. A je po problemu. Skola to vic resit nebude. A ty nebudes sundavat a ani lepit nausnice.
@stinga hele, a už se ve městech nemusí dodržovat maximálně nejvyšší povolená rychlost, když se nehody stávají i při nižších rychlostech? a už jsou zrušené semafory, přechody, podchody a nadchody pro chodce, když stejně i tak chodci umírají při přecházení silnice? a taky doufám, že už zdravotní pojišťovny přestaly mrhat penězi na proplácení preventivních prohlídek, když lidi onemocní, i přesto že na ně chodí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.