Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sagina a jak to děláte s dětmi, které mají BRÝLE? To si je taky musí sundat nebo stačí přelepit? Brýle jsou určitě daleko nebezpečnější, než náušnice. Už jsi někdy viděla rozbité oko a v něm rozbité brýle? Myslím, že je to daleko horší pohled, než roztržený ušní lalůček.
Prosím, neděleme z toho hádku, jsou to jen „blbý“ náušnice. To už se můžeme začít hádat, jestli jsou u kluků náušnice OK nebo ne, a nevím co dalšího. (s tím měla zase jiná učitelka v první třídě problém).
@stinga
U nas skace pres kozu az druhy stupen. Splhat na tyci se uci od prvni tridy. Lano v telocvicne je, ale casto se nevytahuje, to maji velci. Kdyz se trenuje na turnaj ve splhu. Vic se trenuje na tycich. Jednou rocne je skolni turnaj trid a jede se i na turnaj skol.
Tv se rusit nebude. Byl navrh, ze budou tri misto dvou hodin.
Ale vic se hraji micove hry nebo jine hry nebo opici draha. To hodne decka bavi.
@stinga terien psala, že zlomené ruce se při tělocviku předcházet nemusí. napsala jsem jí, že se plete, že musí a uvedla příklady, které mě tak letmo napadly. jak jsi z toho dokázala vydedukovat, že jsem učitelka nebo že je mojí povinností znát či dávat dohromady kompletní bezpečnostní předpisy pro tělocvik, to mi fakt není jasné ![]()
@stinga píše:
@sagina a jak to děláte s dětmi, které mají BRÝLE? To si je taky musí sundat nebo stačí přelepit? Brýle jsou určitě daleko nebezpečnější, než náušnice. Už jsi někdy viděla rozbité oko a v něm rozbité brýle? Myslím, že je to daleko horší pohled, než roztržený ušní lalůček.
My jsme brýle museli odkládat. Brýle, hodinky, řetízky. Naušnice jen velké.
@Kelsey A nebo kdyby se školy nechovaly k rodičům a priori jako k nepřátelům, nebyli by i ti rodiče mnohem vstřícnější? ![]()
Vysvětli mi prosím jednu věc. Jak je možné, že u mého dítěte ve škole všechno jde bez těchto lejster (od začátku roku jsem podepisovala snad jen jeden papír - GDPR), bez všudypřítomného krytí se, zákazů všeho možného i nemožného? Jak si mám vysvětlit, že u nás vše funguje logicky a lidsky, když podle vás to nejde? Jak to, že u nás se nikdo chránit nepotřebuje?
@Kakachna protoze jestenemeli zkusenost s nejakym tim super rodicem .
@stinga píše:
Jasne ze se bryle musi odkladat. Uz ja jako student jsem je musela nechavat v satne.
Dostáváme se trochu jinam, než kam jsem na začátku směřovala
Takže… co z této diskuze nějak vyplynulo:
Vaše holky/kluci náušnice na prvním stupni musí/nemusí sundávat na tělocvik?
Mají vaše děti naušničky zamčené = ve škole nesundatelné? Máte s tím ve škole nějaké problémy?
Umějí si vaše děti na prvním stupni samy sundat a nandat náušnice?
Držme se, prosím, v tomto směru, zanadávat na školství si můžeme jinde ![]()
@Kakachna píše:
@vokishka A jakpak to, když je jich prý dnes tolik?
Pozna se to pri konkretnim problemu. Pokzd nemuseli resit uraz a s nim pridiciho rodice,tak tu zkusenost proste nemaji. Vseochno je ta na zaklade akce - reakce. Nas reditel se o kazde ptakovine radi s pravnikem, prave proto,ze uz narazil na par tevhto rodicu. Omlouvam se za chyby,ale zase nejdou opravy na tabletu. Dam kurzor na spravne misto a on mrska sam skoci na konec diskuze.
@Kakachna
My jsme podepsali GDPR a skolni rad, kde je tahle informace.
Mimo jine je to ve vestniku MSMT. Takze to neni, ze tvoje skola je lepsi a jine jsou spatne.
@Anonymní píše:
@tulipán Princip bude stejný hádámAle podle toho, jak se u toho dcera chechtala podruhé bych řekla, že to negativní zážitek nebyl
A kluk to obrečel, že nemohl taky
Delal to normalnima kombinackama, mackal mi ucho, takze do vecera hezky rude svitilo.
@Kelsey Je trochu smutný, že ani na téhle úrovni neumí napsat správně „piercing“. Ale opět se vracíme na začátek - naše děti mají obě náušnice zamčené. Rukou prostě sundat nejdou. Takže vlastně porušujeme věstník MŠMT my jako rodiče? Kluk nebyl za 7 let ani minutu bez náušnic, mám mu je tedy sundat a trénovat s ním nasazování? Holka to jednou obrečela, takže asi úplně komfortní u těchto dětských náušniček to sundávání a nandávání pro ty děcka taky nebude. Tak jí mám vysvětlit, že to musí zvládnout? Já už nevím kam se to teď dostáváme ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.