Náušnice a tělocvik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
29.12.18 19:42
@Petula306 píše:
Teď už to nechápu vůbec, jsem asi natvrdlá :oops: já myslela, že když se píchá, vezme se jehla a propíchne skrz :nevim: mě teda nastřelovali když jsem byla malá a pak jsem si píchala třetí a to prostě propíchla jehlou a dala tam nějakou náušnici. To je věda teda 8o

Jenže ty dětské mají takový zobáček, který tou dírkou musíš protáhnout a k tomu se používá dutá jehla. Nejde to úplně jednoduše, děti to samozřejmě bolí protože to musíš nastelovat abys to do té díry dostala a ten zobáček se pak „zamkne“ aby se náušnice nerozeply. Takže bych chtěla vidět jak takové náušnice 2× týdně vyndavas a nandavas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:44

@tumpach holka už nejednou škemrala, že chce druhé náušnice jako maminka, takže se to třeba ještě za pár let dozvíme, co by paní ředitelka dělala :-D Ale hádám asi, že nic…

• Citovat
  • Upravit
bibie
29.12.18 19:46

U nas ve skole to narizene neni, ale byli jsme pozadani, aby nausnice, retizky, atd…na Tv nemeli. Prispusobili jsme se tomu, proc delat potize…Mame ruzne druhy nausnic, holky stridaji vsechno mozne-od bizuterie(ze ktere rudnou dirky) az po zlate nausnice s diamanty. Vse mame lehce sundavaci a bezpecne proti ztrate. U nekterych by me ztrata netrapila… ale ty dva dny v tydnu je nenosi a hlidaji si to samy-1. a 4. trida…

• Citovat
  • Upravit
34473
29.12.18 19:50
@bibie píše:
U nas ve skole to narizene neni, ale byli jsme pozadani, aby nausnice, retizky, atd…na Tv nemeli. Prispusobili jsme se tomu, proc delat potize…Mame ruzne druhy nausnic, holky stridaji vsechno mozne-od bizuterie(ze ktere rudnou dirky) az po zlate nausnice s diamanty. Vse mame lehce sundavaci a bezpecne proti ztrate. U nekterych by me ztrata netrapila… ale ty dva dny v tydnu je nenosi a hlidaji si to samy-1. a 4. trida…

Ano, taky bych nedělala potíže pokud by to nedělalo potíže mě. Jako nebudu tupě z dítěte rvát náušnice, které nejdou sundat. Pokud by bez problémů šly, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 19:51

@terien Přesně. Co jsem koukala, velká část holek má náušnice zapínací zepředu, to podle mě samo dítě nemá šanci sundat a nandat. Kluk jen náš, ale to na situaci nic nemění :-)

• Citovat
  • Upravit
bibie
29.12.18 20:00

@terien ano ale daji se poridit nausnice, ktere umozni lehkou manipulaci. Proc trvat na tech se slozitym zaviranim a bojovat se skolou nekolik let, co tam dite bude chodit…

• Citovat
  • Upravit
34473
29.12.18 20:03
@bibie píše:
@terien ano ale daji se poridit nausnice, ktere umozni lehkou manipulaci. Proc trvat na tech se slozitym zaviranim a bojovat se skolou nekolik let, co tam dite bude chodit…

Třeba proto, že je dítě snese v uších bez hnisání a nechce se mi dávat dalších x tisíc za jiné, když už náušnice má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.12.18 20:04
@Anonymní píše:
Ahoj,
prosím raději anonymně, protože naše paní ředitelka a někteří rodiče mají oči (a zvědy :-) ) všude, a pak se dozvídáme, co kdo kde řekl, prostě drbárna…

Řešíme takovou „nepříjemnost“ v naší základní škole. Paní ředitelka ve školním řádě nařídila, že všechny děti „z důvodu bezpečnosti“ nesmí mít na tělocvik náušnice. Původně jsme si myslely, že se jedná o opatření někde pro „velké“ děti, které chodí do školy s obručemi až po ramena, ale paní ředitelka nás na třídní schůzce vyvedla z omylu, prý máme chápat že jde o bezpečnost našich dětí a rodiče mají sundat dětem náušnice ten den ráno. Nelíbilo se to teda nikomu z rodičů, poukazovali i na to, že ty dětské náušnice nejsou často ani dělané na to, aby se sundávaly a nandávaly dvakrát týdně a že je to tak o zničení nebo ztracení.

My máme ve škole dceru v první třídě a syna ve třetí třídě, náušnice mají oba (prosím vynechejme diskuzi o náušnicích u kluků apod., má je od malička, jsme řekněme jako rodina možná trochu alternativní na české poměry, ale rozhodně mu to nevadí a kdyby jen naznačil, že je nechce, tak je druhý den nemá, rozhodně to není z donucení rodičů), oba mají takové ty klasické dětské se zapínáním zepředu, a protože se jedny jak druhé rozepínaly, mají je ve zlatnictví zamčené. SUndávali jsme je jen jednou dceři na operaci, a bylo to s pláčem, nedovedu si vůbec představit, že to dělám dvakrát týdně x dvě děti.

Nemluvě o riziku, že se jim někde rozepnou, ztratí je, oboje byly poměrně drahé (a ty co má dcera jsou navíc po mě, takže určitá „rodinná, historická“ hodnota). Rodiče sepisují nějakou petici, což mi nedává moc smysl, a tak se chci prvně zeptat, jestli jsme fakt blázni my jako rodiče a dělá se to ve školách všude, nebo jaké jsou vaše zkušenosti?

Já teď navrhovala, ať děti teda nosí na tělocvik nějaké čelenky, ať mají uši zakryté, vlk se nažere a koza zůstane celá, uvidíme, co na to vedení školy po prázdninách. Jinak fakt nevíme, co s tím… :zed: Jinak je škola fajn a děti jinam určitě dávat nechceme, ale toto je pro mě nepochopitelné a z dětství nic takového nepamatuji.

Díky za názory :-)

Ano, mame zaneseno ve sk. rade. Bud nenosit nausnice nebo je prelepit.
Kdyz si dite natrhne ucho, tak to bude pro tebe prijatelnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela444
29.12.18 20:05

U našich děti to ke takhle - jakmile se do náušnice dá strčit Malíček, už se na tělocvik nosit nesmí. To mi přijde pochopitelně, zabrání se tím riziku zahalnuti… A to jsou má sportovní škole.. ale zakázat všechny? Nesmysl… Řešila bych to zalepenim nebo jak píšeš celenkou :)

• Citovat
  • Upravit
34473
29.12.18 20:06
@Kelsey píše:
Ano, mame zaneseno ve sk. rade. Bud nenosit nausnice nebo je prelepit.
Kdyz si dite natrhne ucho, tak to bude pro tebe prijatelnejsi?

A kolik dětí znáš co si na TV natrhli ucho kvůli náušnici? Já ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.12.18 20:07
@marcela444 píše:
U našich děti to ke takhle - jakmile se do náušnice dá strčit Malíček, už se na tělocvik nosit nesmí. To mi přijde pochopitelně, zabrání se tím riziku zahalnuti… A to jsou má sportovní škole.. ale zakázat všechny? Nesmysl… Řešila bych to zalepenim nebo jak píšeš celenkou :)

To mi přijde v pořádku a logické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 20:09

@marcela444 Ano, tak to se ani u jednoho z nich určitě nedá :-) Dítě, které by si na TV natrhlo ucho díky náušničkám opravdu neznám. Ani z vyprávění :-) A nějak si ani nepamatuji, že bych já, nebo děti, jako malí, někde zahákli náušničku při hraní venku… A že ten náš vleze do každýho keře kam vlést aspoň trochu jde :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
29.12.18 20:11

Mame holcicky, ktere stridaji nausnice. Jsou to nase :lol: paradnice, kdyz je TV, tak je nemaji nebo nechaji v pouzdre (trida se zamkne, kdyz se opousti). Pomuzeme nasadit nausnice i retizky, kdyz je po telocviku.
Ne v TV, ale v satne jsem letos odstrihavala nitku svetru, ktera se uveznila v nausnici, ale nesla uz ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.18 20:14

@Kelsey Dobře, a teď jsme zpátky u toho, co s dětmi, co mají náušnice, které prostě sundat na místě nejde? Počítám, že taky cvičí… Sundávají si i naušničky co se zapínají zepředu?

• Citovat
  • Upravit
26244
29.12.18 20:16
@terien píše:
A kolik dětí znáš co si na TV natrhli ucho kvůli náušnici? Já ani jedno.

já osobně jsem protržený lalůček viděla. Ne v mé třídě, ale viděla. Nic hezkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin