Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobře, a teď jsme zpátky u toho, co s dětmi, co mají náušnice, které prostě sundat na místě nejde? Počítám, že taky cvičí… Sundávají si i naušničky co se zapínají zepředu?
v mé třídě sundávají vše, co sundat jde. Jsou to prvňáci a celkem už to zvládají. Zamčené samozřejmě nechávají, ale mají malé. U velkých bych trvala na přelepení.
@neumisa Tady máme malé a zamčené, tak to bysme u tebe byli v poho
Ale teda, přestože jsme sháněli tehdy „co největší“ aby vydržely, tak ty se zapínáním zepředu se snad nějak velké ani nedělají, je to prostě „dětské“. A s jiným zavíráním už jsou většinou normálně sundavací… jenže mě na to oba přijdou ještě nějak malí ![]()
@neumisa píše:
já osobně jsem protržený lalůček viděla. Ne v mé třídě, ale viděla. Nic hezkého.
Já taky, ale ne u kluka a ne z náušnice. A i kdyby, tak to máme jedno ucho na kolik dětí? Když se stane jiný úraz tak se taky ten cvik nepřestane dělat nebo cvičební pomůcky nepřestanou používat a nikomu to nevadí.
@Anonymní píše:
@neumisa Tady máme malé a zamčené, tak to bysme u tebe byli v pohoAle teda, přestože jsme sháněli tehdy „co největší“ aby vydržely, tak ty se zapínáním zepředu se snad nějak velké ani nedělají, je to prostě „dětské“. A s jiným zavíráním už jsou většinou normálně sundavací… jenže mě na to oba přijdou ještě nějak malí
je i důležité, aby se ta náušnice nedala zachytit, nějaké výstupky a tak … fakt to není nic příjemného a škole se nedivím, že se pojišťuje.
@Anonymní píše:
@Kelsey Dobře, a teď jsme zpátky u toho, co s dětmi, co mají náušnice, které prostě sundat na místě nejde? Počítám, že taky cvičí… Sundávají si i naušničky co se zapínají zepředu?
Prelepit. Nebo poridit nausnice, ktere se daji lehce sundat a nasadit. Druhou variantu maji moje dcery.
Pochop, ze skola se tim chrani. Rodice jsou ruzni. Kdyz se neco stane, tak nekdo reaguje normalne, dalsi bude delat sceny a delat afery.
Pokud ty nesouhlasis, tak napis ucitelce, ze tve dite bude cely sk. rok nosit na TV nausnice, kdyz se neco stane, tak beres odpovednost na sebe. Podepis a je.
@terien píše:
Já taky, ale ne u kluka a ne z náušnice. A i kdyby, tak to máme jedno ucho na kolik dětí? Když se stane jiný úraz tak se taky ten cvik nepřestane dělat nebo cvičební pomůcky nepřestanou používat a nikomu to nevadí.
to je jedno, kolik je to uší na kolik dětí. Důležité je, že ta možnost existuje a dá se tomu relativně snadno vyhnout. Tobě by to možná bylo jedno, ale já jako učitelka fakt nechci rodičům předávat dítě s roztrženým uchem, byť by to byla jejich chyba.
@neumisa píše:
to je jedno, kolik je to uší na kolik dětí. Důležité je, že ta možnost existuje a dá se tomu relativně snadno vyhnout. Tobě by to možná bylo jedno, ale já jako učitelka fakt nechci rodičům předávat dítě s roztrženým uchem, byť by to byla jejich chyba.
Jedno to není, já žádné dítě třeba neznám. Za celou ZŠ, SŠ ani z doslechu, takže pro mě je takový úraz prakticky vyloučeny. Narozdíl od zlomené nohy nebo ruky která byla ve škole každou chvíli. To by ty náušnice nemohly nosit vůbec, o přestávce taky dělají psí kusy, tam už to nevadí?
@neumisa Já si samozřejmě opatrnosti vážím. Jen mi přijde, že se překročila určitá mez, kdy ještě chráníme děti, a kdy už nějak chráníme, abysme chránili…Já vím, že „náhoda je blbec“, ale když si vezmu, že kluk má náušnice nějakých 7 let, holka s nimi odcházela ještě z porodnice, takže něco přes 6, dělají s nima všechno možné od prolézání keřů u babičky, přes plavání, po lítání na ulici s dětma, fakt mě nenapadá, co rizikovějšího by se mělo udat v hodině tělocviku ve škole, pokud jde o tyto malé naušnice. Pokud jde o nějaké větší, neříkám ani slovo.
@terien píše:
Jedno to není, já žádné dítě třeba neznám. Za celou ZŠ, SŠ ani z doslechu, takže pro mě je takový úraz prakticky vyloučeny. Narozdíl od zlomené nohy nebo ruky která byla ve škole každou chvíli. To by ty náušnice nemohly nosit vůbec, o přestávce taky dělají psí kusy, tam už to nevadí?
samozřejmě že vadí. jenže když se to stane v tělocviku, smlsne si inspekce na tom, že děcko mělo nebezpečné náušnice a učitel nedohlédl na bezpečnost.
To, že ty žádné dítě neznáš, je irelevantní. Nejde o tebe. Jde o prevenci. Ta situace nastat může a třeba jí předcházet.
Malá chodí i na atletiku a nic nesundava, ani nelepí. A to je trenérka dost vysazena na vlasy, neexistuje jít na trénink bez gumicky. Věřim, že kdyby měl někdo velké kruhy nebo oringle, tak taky řekne, že s tím na trénink nesmí, ale malé kroužky na uchu nikdy neřešila.
@Anonymní píše:
@neumisa Já si samozřejmě opatrnosti vážím. Jen mi přijde, že se překročila určitá mez, kdy ještě chráníme děti, a kdy už nějak chráníme, abysme chránili…Já vím, že „náhoda je blbec“, ale když si vezmu, že kluk má náušnice nějakých 7 let, holka s nimi odcházela ještě z porodnice, takže něco přes 6, dělají s nima všechno možné od prolézání keřů u babičky, přes plavání, po lítání na ulici s dětma, fakt mě nenapadá, co rizikovějšího by se mělo udat v hodině tělocviku ve škole, pokud jde o tyto malé naušnice. Pokud jde o nějaké větší, neříkám ani slovo.
opatrnost ve školách je tak velká, jak velká hrozí represe ze strany rodičů.
@neumisa píše:
samozřejmě že vadí. jenže když se to stane v tělocviku, smlsne si inspekce na tom, že děcko mělo nebezpečné náušnice a učitel nedohlédl na bezpečnost.To, že ty žádné dítě neznáš, je irelevantní. Nejde o tebe. Jde o prevenci. Ta situace nastat může a třeba jí předcházet.
Aha
takže zlomené ruce kterou má x děti do roka se předcházet nemusí a protrženemu uchu které má jedno dítě za X let jo
a předejdeme tomu tak, že to ucho natrhneme až budeme ty náušnice dolovat ven
chápu to v případě větších náušnic, ale malé dětské? Zbytečná buzerace.
Ale nedělejme z toho prosím hádku, o to vůbec nešlo - spíš mě zajímalo, jakou máte zkušenost z jiných škol, a jsem ráda, že tu k tomu řekly něco i paní učitelky - přestože si neumím představit, jak dvaceti holkám, případně klukům ve třídě pomáhají s řetížkama a náušnicema před a po TV apod., ale asi to nějak jde. Každopaádně díky všem za diskuzi ![]()
@terien píše:
Ahatakže zlomené ruce kterou má x děti do roka se předcházet nemusí a protrženemu uchu které má jedno dítě za X let jo
a předejdeme tomu tak, že to ucho natrhneme až budeme ty náušnice dolovat ven
chápu to v případě větších náušnic, ale malé dětské? Zbytečná buzerace.
končím debatu, toto nemá smysl.
@Anonymní píše:
Ale nedělejme z toho prosím hádku, o to vůbec nešlo - spíš mě zajímalo, jakou máte zkušenost z jiných škol, a jsem ráda, že tu k tomu řekly něco i paní učitelky - přestože si neumím představit, jak dvaceti holkám, případně klukům ve třídě pomáhají s řetížkama a náušnicema před a po TV apod., ale asi to nějak jde. Každopaádně díky všem za diskuzi
já jim pomáhám maximálně zapínat (nasazovat krytky), do uší si to sází sami
a řetízky nezapínám vůbec. Oni si jsou schopni poradit, jen potřebují příležitost.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.