Návrat do školy po MD

2
16.2.11 13:56

návrat do školy po MD

Ahojky,chtěla bych se zeptat jestli se někdo letos nechystá studovat voš pionýrská,obor ekonomicko-právní činnost.Mám dvouletou dcerku a jsem ze školy deset let.Tak snad tahle škola pro mě nebude příliš těžšká.Nemáte prosím někdo zkušenosti s touhle školou popř.mohl by mi někdo doporučit nějakou jinou školu.Chtěla bych si prohloubit vzdělání.Mnohokrát děkuji za odpověď. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
16.2.11 14:06

já jdu po ročním odklabu v září va VŠ v Českých Budějovicích a mám 2 holčičky. PO druhém porodu jsem si udělala roční pauzu a už mně jen příští ok čeká bakalářka, ale i tak mám celkem strach. Jezdím 1×14dnů a holky mi bude hlídat babička. Studuji učitelství v MŠ a moc mne to baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
16.2.11 14:49

Ahoj holky, já mám 20měsíční dcerku, před 3mi lety jsem udělala maturu a chystám se na vejšku, bydlím teda v Praze a chtěla bych určitě obor psychologie, ještě pořád se poohlížím, uričtě chci státní a dálkově, do práce se nepoženu, jelikož máme vlastní podnik, je to music bar, takže funguje přes večer.. No a s malou bude buď manžel nebo babičky, popřípadě moje teta :-)) Myslím, že zvládnout se to dá v pohodě, akorát jde o přijímačky, tak na ty se asi budeš musit naučit, toho se taky bojím :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
16.2.11 14:57

Terrezko tady záleží na tom, na jaké škole by jsi chtěla studovat, každá má přijímačky jiný, ale od kamarádek ví, že je psychologie celkem dosti náročná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.11 18:27
Terrezka píše:
Ahoj holky, já mám 20měsíční dcerku, před 3mi lety jsem udělala maturu a chystám se na vejšku, bydlím teda v Praze a chtěla bych určitě obor psychologie, ještě pořád se poohlížím, uričtě chci státní a dálkově, do práce se nepoženu, jelikož máme vlastní podnik, je to music bar, takže funguje přes večer.. No a s malou bude buď manžel nebo babičky, popřípadě moje teta :-)) Myslím, že zvládnout se to dá v pohodě, akorát jde o přijímačky, tak na ty se asi budeš musit naučit, toho se taky bojím :-))

Zvládnout se to dá V POHODĚ???? S dítětem??? A zrovna psychologie??? Hmmmm, tak na to bych si počkala…

• Citovat
  • Upravit
195
17.2.11 13:45
Anonymní píše:
Terrezka píše:
Ahoj holky, já mám 20měsíční dcerku, před 3mi lety jsem udělala maturu a chystám se na vejšku, bydlím teda v Praze a chtěla bych určitě obor psychologie, ještě pořád se poohlížím, uričtě chci státní a dálkově, do práce se nepoženu, jelikož máme vlastní podnik, je to music bar, takže funguje přes večer.. No a s malou bude buď manžel nebo babičky, popřípadě moje teta :-)) Myslím, že zvládnout se to dá v pohodě, akorát jde o přijímačky, tak na ty se asi budeš musit naučit, toho se taky bojím :-))
Zvládnout se to dá V POHODĚ???? S dítětem??? A zrovna psychologie??? Hmmmm, tak na to bych si počkala…

Ahoj Anonymko, promiň, ale myslím, že tahle diskuse byla založená pro někoho, kdo studovat CHCE a tím pádem k tomu má asi nějaké předpoklady… Dálková forma studia není zase až tak časově náročná a pokud se člověk umí učit a NĚCO ho baví, tak se to učí s radostí, promiň ale beru to podle sebe! Jestli jsi to studovala a nevyšlo to, tak to je mi líto, ale nesuď druhý, když je neznáš a nevíš co vůbec za školu chtějí studovat! Nic ve zlém, ale jsme tady proto, abysme si pokecaly, jestli se Ti něco nelíbí, tak to neřeš :-) Jinak se měj fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 17:12
Terrezka píše:
Anonymní píše:
Terrezka píše:
Ahoj Anonymko, promiň, ale myslím, že tahle diskuse byla založená pro někoho, kdo studovat CHCE a tím pádem k tomu má asi nějaké předpoklady… Dálková forma studia není zase až tak časově náročná a pokud se člověk umí učit a NĚCO ho baví, tak se to učí s radostí, promiň ale beru to podle sebe! Jestli jsi to studovala a nevyšlo to, tak to je mi líto, ale nesuď druhý, když je neznáš a nevíš co vůbec za školu chtějí studovat! Nic ve zlém, ale jsme tady proto, abysme si pokecaly, jestli se Ti něco nelíbí, tak to neřeš :-) Jinak se měj fajn..

Ahoj, já to nemyslím nijak zle, jen mám pocit, že se vznášíš na nějakém obláčku… Aktuálně studuji druhou vysokou školu - první při zaměstnání, za svobodna, dalo se, ale tahle druhá, když mám děti, do školy o víkendech, učit se jen po nocích do dvou do tří do rána, na zkoušky si sehnat hlídání, protože mrňata do školy brát nelze… fakt, věř mi, žádná legrace to není. A souhlasím s Emilka1, že zrovna psychologie není levou zadní… Takže asi tak. Držím ti palce :palec: a však sama uvidíš. Pokud projdeš přijímacím sítem…

• Citovat
  • Upravit
195
17.2.11 20:39
Anonymní píše:
Terrezka píše:
Anonymní píše:
Terrezka píše:
Ahoj Anonymko, promiň, ale myslím, že tahle diskuse byla založená pro někoho, kdo studovat CHCE a tím pádem k tomu má asi nějaké předpoklady… Dálková forma studia není zase až tak časově náročná a pokud se člověk umí učit a NĚCO ho baví, tak se to učí s radostí, promiň ale beru to podle sebe! Jestli jsi to studovala a nevyšlo to, tak to je mi líto, ale nesuď druhý, když je neznáš a nevíš co vůbec za školu chtějí studovat! Nic ve zlém, ale jsme tady proto, abysme si pokecaly, jestli se Ti něco nelíbí, tak to neřeš :-) Jinak se měj fajn..
Ahoj, já to nemyslím nijak zle, jen mám pocit, že se vznášíš na nějakém obláčku… Aktuálně studuji druhou vysokou školu - první při zaměstnání, za svobodna, dalo se, ale tahle druhá, když mám děti, do školy o víkendech, učit se jen po nocích do dvou do tří do rána, na zkoušky si sehnat hlídání, protože mrňata do školy brát nelze… fakt, věř mi, žádná legrace to není. A souhlasím s Emilka1, že zrovna psychologie není levou zadní… Takže asi tak. Držím ti palce :palec: a však sama uvidíš. Pokud projdeš přijímacím sítem…

Tak ještě jednou ahoj… Věřím, že jsi to nemyslela nijak zle, protože od toho tady ty profily nemáme :-) Ale vyznělo to dost divně… Jestli studuješ už druhou vejšku, tak je vidět, že jsi fakt dobrá :potlesk: a že to zvládáš, i s dětma, i když je to náročnější, než když jsi byla svobodná, to chápu a ani si nemyslím nic jiného… Já jsem chtěla jít hned po maturitě na kurz a za rok na VŠ, ale v té době jsme měli tehdy ještě s přítelem spoustu dalších věcí, stěhování, těhotenství, podnik, já tenkrát ještě práci a tak, takže jsem to odložila… Vzhledem k tomu, že teď 3 roky nestuduji, tak jsem toho dost zapomněla a tak se určitě hned nepohrnu na Karlovku :mrgreen: i když jsem to měla tenkrát ještě v plánu :lol: Ráda bych na Vošku sociální nebo pedagogickou, tady v Praze jich pár je a uvidím jak to půjde, pak možná přímo rovnou na Psychologii, pže tyto Vošky s UK spolupracují… Ráda bych další rok, což malé potáhne na 3 roky… Napsala jsem, že se to dá zvládnout v POHODĚ z toho důvodu, že když někdo chce studovat a baví ho to, tak asi na to má a musí přece vědět, jestli to bude stíhat, ne??? Jinak je to určitě dost náročné, ale já netvrdila opak :-D Zkoušky jsou určitě těžké a je třeba se na ně hodně dobře připravit!!! Pokud vše půjde, tak jak máme s manželem v plánu, tak si myslím, že pro mě bude opravdu problém jen to UČIT, UČIT, UČIT… :mrgreen: Sama jsem zvědavá, jak to všechno dopadne :-)) Jinak mám dcerku, kterou chci vychovávat plnohodnotně a vždycky pro mě bude na prvním místě… Tak Ti taky přeju ať i svou druhou vejšku doděláš s přehledem a třeba jednou půjdeš na třetí :-)) Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
18.2.11 20:19

Já tak nějak souhlasím s oběma. Ono když se totiž chce tak jde skoro vše, pokud se něco opravdu nezačne s… jak na povoru. Já mám VŠ 130km od domu a stalo se mi, když sjem měla termín zkoušky, tak mi malá onemocněla v práci, hlídání nebylo a na druhý termín jsem nemohla, jelikož jsme měli ve školce velkou chřipkovou epideii a ředitelka mne uprosila, že se tam beze mne celý den pomlátí ať to zkusím na poslední 3 pokus a ten mi profesorka dala až na září :pocitac: :pocitac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
18.2.11 23:02

Ahojky :-D tak to máš školu docela daleko, to si popravdě neumím představit, já bych asi byla líná někam dojíždět :oops: S dětma je to vždycky složitější něco dokázat, noooo, já jsem teda zatím s dítětem nestudovala, ale máš pravdu v tom, že pokud člověk něco chce a nezačne se ten život vyloženě s***, tak jde všechno 8-) Záleží asi taky na zázemí, jaké máš a celkové životní situaci… Takové situace jako Ty jsi měla s tou školkou a nebo nemocným dítkem, tak právě můžou nastat úplně kdykoliv a proto jsou ty dálky podle mě udělaný, prostě pro ty, který toho mají víc :roll: a myslím, že ti profesoři jsou celkem tolerantní co se týká dálkařů, do jisté míry samozřejmě :wink: No, uvidíme, je to asi běh na dlouhou trať, tak doufám, že jí uběhnu v co nejkratším možném termínu :mrgreen: A vám všem přeju to samé a hlavně zdravé a šťastné dětičky :huban: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.2.11 23:35

Ahoj holky, přispěju taky svou troškou do mlýna. Studuji 4. ročník VŠ, mám jedno dítě. Do školy dojíždím 250 km, víkendovky od nevidím do nevidím každý druhý týden. Zkoušky máme vždycky tak jednu o víkendu, zbytek s deňákama ve všední dny. Třeba večer, ale mě to nepomůže, když jedna cesta mi trvá 4,5 hodiny… Požadavky máme stejné jako deňáci, takže v tomto si dovoluji s Terrezkou nesouhlasit, žádná benevolence u dálkařů neexistuje (studovala jsem i Bc. dálkově, tak mám nějaká ta léta zkušeností) - protože „diplom máte všichni stejný“.
Studium je náročné i na koordinaci s rodinou - o víkendu mi hlídá manžel, když není doma (pracuje pro zahraniční firmu) jedu raději na delší dobu k rodičům, oni mi mrně pohlídají a od nich to mám „jen“ 150 km.
Podle mě to je s dítětem dost náročné (a u mě hraje roli i ta vzdálenost), a to si troufám tvrdit, že nejsem žádná blbka.
Mimochodem, k té diskusi se slečnou/paní Anonymní - Terrezko, ty jsi to 16.02.11 14:49 opravdu ale napsala trochu namyšleně (???, teď mě zrovna nenapadá lepší slovo, promiň). To že tě to baví je super (mě moje škola taky baví), ale ono to fakt většinou není o zábavě.
Ale my to co? Zvládneme!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
19.2.11 08:42

No já mám teď rok volno, jelikož jsem se chtěla věnovat našemu mimískovi, ale mám strach, abych to po roce vče dala do kupy, protože bude bělat bakatářku, no snad se zadaří. Už teď se snažím pročíst plno knížek abych toho potom neměla moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
19.2.11 14:53

Ahoj Gabčulko, 250 km do školy, tak to jsi podle mě frajerka, že to zvládáš :palec: Tohle je moje slabost, asi bych nikam nedojížděla… Každá z nás má jinou životní situaci, Tvůj manžel pracuje pro zahraniční firmu, tudíž předpokládám, že jezdí do ciziny a rodiče máš daleko, tak to máš o to složitější :roll: Já bydlím v Praze, manžel se mnou a v podstatě nikam necestuje, moje maminka bydlí též v Praze, manželovi rodiče kousek za Prahou, tudíž nemám problém s dojížděním. Školu samozřejmě plánuji také v Praze, takže pro mě o podstatnou starost méně.. Dcerku mám jen jednu a další mimi bychom chtěli až bude malá trochu samostatná, takže do té doby bych chtěla něco dokázat, ne jen maturu a pár let v práci :-? co se týká psychologie, tak je opravdu složitá a sama nevím, jak to zvládnu, ale již jsem se jí věnovala při SŠ s jednou skvělou profesorkou a ráda bych se jí věnovala dále s tím, že se samozřejmě ihned nepohrnu na VŠ, jak jsem již psala, to by mě asi kleplo z toho všeho :zed: Uznávám, že můj příspěvek mohl znít namyšleně, když to tak čtu :oops: Nicméně tak opavdu nebyl myšlený, napsala jsem jen v rychlosti co bych chtěla a co mám v plánu :-) Kdybych se měla rozepisovat, tak tady budu mít slohovku, což koukám už teď mám a to jsem přesně nechtěla 8-o Stejně tak mně přišel dost arogantní výrok anonymky, taky právě proto, že je to anonym, ale mylsím, že jsme si to vyříkaly :mrgreen: Co pro koho je nebo není dosažitelné bych nechala na něm :lol: Mám také spoustu kamarádů, kteří studují dálkově vysoké nebo vyšší školy a přístup k denním studentům a k dálkovým je opravdu trošku jiný, právě proto, že dálkaři mají většinou práci a rodinu, takže je jim poskytováno více času se připravit, jinak máš pravdu v tom, že se člověk musí naučit stejné věci ať studuje jakoukoliv formou. Ale záleží také asi na tom, jakou studuješ školu, třeba zrovna u vás je to jinak… Problém je v tom, že pomalu těch dálek začíná ubývat, zrovna co se té psychologie týče :pocitac: Opravdu si nejsem jistá, jestli to zvládnu, ale chci se o to pokusit a moje momentální životní situace mi k tomu dává prostor, ale sama nevím co mě nebo mojí rodině ještě život připraví, poslední dobou nebylo vše zrovna růžové, takže vše beru s rezervou :mrgreen: Jinak Emilko, držím palce, abys to zvládla i s ročním odkladem a užila si mimíska :huban: a vám ostatním taky, jak psala Gabčulka „my to zvládneme“ :mavam: papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
19.2.11 19:03

Terezzko děkuji mc za přání Já studuji VŠ JCU v Českých Budějovicích obor Učitelství v MŠ a moc mne to baví. Už jsem i 3/4 roku pracovala a už se moc těším, až zase budu s mrňouskama. Měla jsem děti ve věku 3-4 roky, ale spíš 3leté a měla jsem jich tak klem 15, ale nahlášených jich bylo 25, ale proto, že jich bylo málo by la jsem na ně sama do vycházky. A kvůli těhu a holčičce doma jsem pracovala na 3/4 úvazek. A od září chchi do práce do školya ještě chcheme stavět domeček, tak snad vš vyjde podle plánů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
21.2.11 13:09

Ahojky, týjo, koukám, že toho máš opavdu hodně :wink: My teď poslední dobou taky, všechno se na nás sesypalo, ale naštěstí nemusím do práce, resp. mohu hodně pracovat s domova a nebo pár hodin přes večer..ale také se teď stěhujeme, i když jen do bytu, ale stejně je to náročný, s tím že manžel má teď celkem dost práce :zed: Chtěla bych udělat tu školu než budeme chtít další mimčo, ale myslím, že ještě ten rok počkám, pze bych se z toho asi fakt zbláznila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze