Návrat do zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
S neschválením neplaceného volna neuděláš nic. O zkrácení pracovní doby nebo jinou vhodnou úpravu můžeš požádat ještě písemně a pokud to neschválí, tak požadovat písemné zdůvodnění. Podle zdůvodnění to pak případně řešit s právníkem. A jestli můžou nařídit směnnost a prodloužení pracovní doby, to záleží na tom, jestli to máš nějak upraveno v pracovní smlouvě. Pokud máš ve smlouvě pracovní dobu 7:30-16:00, tak bez dohody s tebou ji změnit nemůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lendeš mohla bys mi prosím ještě poradit. Rodičovská dovolená mi končí v sobotu. Se zaměstnavatelem jsme se dohodli na rozvázání pracovního poměru. Mám do dohody, že končím v neděli nebo v pondělí? V neděli se ve firmě nepracuje. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slivovicka Pokud chceš čerpat podporu v nezaměstnanosti počítanou z platu, tak je potřeba po RD odpracovat aspoň jeden den nebo za něj dostat náhradu mzdy, takže to by v dohodě mělo být ukončení v pondělí s tím, že v pondělí půjdeš do práce nebo se dohodneš se zaměstnavatelem, že tě v pondělí nechá doma na překážkách s náhradou mzdy. A aby to tak s podporou bylo, musela by ses registrovat na pracák do 3 dnů. Počítám teda, že dohodu budeš mít bez odstupného? Tzn. podporu bys mohla čerpat hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby ta podpora nebyla krácená, tak je potřeba do dohody uvést jako důvod ukončení některý z „vážných důvodů“, což je např. péče o dítě do 4 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podporu je možné brát současně s RP. Ale jestli na pracák nepůjdeš nebo až někdy později než do 3 dnů, tak je jedno k jakému dni ten pracovní poměr ukončíš, nemusíš se na den vracet do práce a nemusíš řešit ani důvod dohody, protože podpora by byla stejně jen nízká počítaná po náhradní době ne z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit