Návrat z rodičovské dovolené do práce - hlášení úřadům

Alisa25
9.10.14 08:04

návrat z rodičovské dovolené do práce - hlášení úřadům

Ahoj prosím o info. Naše zaměstnankyně od 1.10. se vrátila z rodičovské dovolené do hlavního pracovního poměru. Už u nás pracuje při rodičovské dovolené od 1.3.2014 na dohodu o provedení práce.

Nyní k 1.10 se vrátila k hlavnímu pracovnímu poměru, který u nás vykonávala před odchodem na mateřskou (její dcerka má 2,5 roku chodí do jeslí).

Je potřeba hlásit sociálce a zdravotní pojišťovně?

U sociálky jsem četla, že se hlásit nemusí. U ZP se prý hlásí když skončí pobírání rodič, příspěvku. Paní jsem se ptala a rodičovský příspěvek na dcerku nikdy nepobírala.

Prosím o info jestli nějaké doklady budou tedy potřeba úřadům nahlásit.

Děkuji mockrát za spolupráci a přeji hezký den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3677
9.10.14 08:58
@Alisa25 píše:
Ahoj prosím o info. Naše zaměstnankyně od 1.10. se vrátila z rodičovské dovolené do hlavního pracovního poměru. Už u nás pracuje při rodičovské dovolené od 1.3.2014 na dohodu o provedení práce.

Nyní k 1.10 se vrátila k hlavnímu pracovnímu poměru, který u nás vykonávala před odchodem na mateřskou (její dcerka má 2,5 roku chodí do jeslí).

Je potřeba hlásit sociálce a zdravotní pojišťovně?

U sociálky jsem četla, že se hlásit nemusí. U ZP se prý hlásí když skončí pobírání rodič, příspěvku. Paní jsem se ptala a rodičovský příspěvek na dcerku nikdy nepobírala.

Prosím o info jestli nějaké doklady budou tedy potřeba úřadům nahlásit.

Děkuji mockrát za spolupráci a přeji hezký den

A co si takhle zavolat přímo ke zdroji??? ;) Tady se těžko dozvíš nějakou erudovanou odpověď, nebo se ty odpovědi tady budou motat a beztak si z toho nic nevezmeš, protože každý bude říkat něco jiného. Pokud jsi účetní, tak bych na příspěvky tady opravdu nedala a zavolala na tu zdravotní pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
9.10.14 09:36

Nikdy nepobírala rodičovský příspěvek??? To se jako nechala připravit o 220 tisíc na který má nárok každá mamina? Tak to si nemyslím… a ano vy jako zaměstnavatel to na tyto instituce hlásíte. Na sociálce nevím přesně jak to si tam zavolejte a na pojišťovnu se to hlásí pomocí formuláře hromadné oznámení zaměstnavatele. Kód je U - ukončení rodičosvké dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
9.10.14 10:08

Díky a ten rodičovský příspěvek = mateřská že ano. Už chápu trošku jsme se se zaměstnankyní zamotaly v pojmech.

• Citovat
  • Upravit
4009
9.10.14 10:53
@Alisa25 píše:
Díky a ten rodičovský příspěvek = mateřská že ano. Už chápu trošku jsme se se zaměstnankyní zamotaly v pojmech.

Materska se nerovna rodicovsky prispevek. Rodicovsky prispevek dostanou vsechny matky shodne 220 000,– bez ohledu na to jestli neco prispely do statni kasy. Materskou si s ni musela resit ty - procenta z platu po dobu 6 mesicu pred rp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat