Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den prosím vás chci se zeptat mám dluh u jedné společnosti bohužel převzala to De Vries justitia a teď mi vyhrožují návštěvou inspektora Hekera volala jsem jim řekla jsem že jsem přišla o práci a mám teď brigádu zálohy si můžu brát týdně že v pátek to pošlu ale i tak to daly tomu inspektorovi máte někdo s panem Hekerou zkušenost dá se s ním nějak domluvit na splátky? Teď se zrovna k tomu stěhuju nevím co teď vůbec bude ![]()
Bych řekl, že je to jen strašení. Každopádně dluhy se mají platit a když už na to kašlete do takové míry, že to to má nějaká vymahačská společnost, tak si za to můžete sama.
Ano to já netvrdím je to mojí chybou ale jen proto protože jsem se dostala do těžké finanční situace přišla jsem o práci a kvůli operaci jsem nebyla schopna ani brigadne pracovat až teď jsem si našla takovou kterou jsem schopná vykonávat snažila jsem se všelijakými prostředky shánět peníze bohužel to došlo až k téhle společnosti netvrdím že to není mojí vinou je a tady se jen ptám jak to chodí nikdy jsem se v takove situaci neocitla
Posilejte co muzete, hlavne ted to posilejte spravne, novemu veriteli. A taky muzete oznacit co splacite, do poznamky napsat splatka jistiny nebo oznacit tu nejstarsi cast dluhu, at se snizuje urok a urok z prodleni.
To je dvousečné. Nějakého inšpektora Halekala hostit nemusíš. Nemá žádnou pravomoc. Na druhou stranu je ale zřejmě prokazatelné, že máš nezaplacený dluh. Když se nedohodnete na vzájemně přijatelných podmínkách, čeká tě žaloba, soud a následné vymáhání exekutorem. Není asi potřeba zdůrazňovat, že se tím pohledávka výrazně zvýší a že by bylo dobré se tomu všemi možnými způsoby vyhnout.
@Nemnem píše:
Dobrý den prosím vás chci se zeptat mám dluh u jedné společnosti bohužel převzala to De Vries justitia a teď mi vyhrožují návštěvou inspektora Hekera volala jsem jim řekla jsem že jsem přišla o práci a mám teď brigádu zálohy si můžu brát týdně že v pátek to pošlu ale i tak to daly tomu inspektorovi máte někdo s panem Hekerou zkušenost dá se s ním nějak domluvit na splátky? Teď se zrovna k tomu stěhuju nevím co teď vůbec bude
at prijde, nemusis s nim vubec nic resit, ani otevrit nic, kdyz bude delat dusno zavolej PCR…
Tak zatím to vypadá dobře dokonce přistoupil i na podmínky které by mi nikdo jiný nejspíš nedal spád mi upřímně kámen ze srdce není to velký dluh cca 10.000,–