Názor mamky na pohlavní styk v 17 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5144
14.5.25 22:09
@Heduš Homolková píše: Více

Presne tak. Najit kondomy, reknes si, no aspon se chrani. Ale najit tehotensky test, to asi cloveka rozhodi dost u 17. lete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
14.5.25 22:11
@Anonymní píše: Více

A proc jste to vedouci rikali? To je logicke ze vam to nepovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5029
14.5.25 22:13
@Cizinka 999 píše: Více

Reagovala jsem snad svou odpovědí na tebe? Se podívej o čem se psalo a na co jsem reagovala. Jestli jsi si nevšilma, tak o náboženství se tady v diskuzi psalo. :roll:

Uzavřít sňatek v 17 letech ne, ale v 18ti není problém.
Jinak se dá (i když nevím jak jsou k tomu nakloněni faráři v ČR) uzavřít sňatek před Bohem třeba v těch 17ti letech a pak v 18ti oficiální uzavření civilního sňatku. Záleží samozřejmě, co chce zakladatelka. Tohle je její věc a život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
14.5.25 22:23
@hani28 píše: Více

Me by to rozhodilo v tom smyslu, ze tak málo vím o své dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wof
48
21.5.25 12:51

A to říká kdo? Ty holky? :mrgreen:
Chtěl bych vidět jestli je to vážně pravda. Mám kamarády kteří jsou v církvi bratrské, je to volnější systém jak římskokatolický. Vztah před svatbou trvá zpravidla 2 roky, ale úplně se mi nechce věřit, že nikdo z nich neměl s partnerkou intimnosti už před svatbou. Jsme chlapi a tomu chtíči se prostě ubránit nedá, kor když s tou partnerkou trávíš volný čas. Za mě je to jen tabu a realitu si ty starý generace prostě nepřipustí a ty holky to odpřisáhnou pod obrazem svých rodičů, jen aby měly klid.

S tou Itálií co řešíš? Budeš na pokoji s někým jiným, stejnak se tam jen vyspíš, takže bych asi moc neřešil s kým tam budu a čas s přítelem si najdeš o to se bát nemusíš. Já jsme tohle kdysi řešil se svou manželkou ( najdeš tu i vlákna které jsem přidával kdysi) když ji bylo čerstvě 19 takže vlastně ještě starší jak ty, její máma sice nebyla věřící, ale hrozně to hrotila a co myslíš, že jsme dělali? Správně, nezabránila tomu a tahali jsme se různě po polních cestách, lesích a loukách :lol: :lol:. Takže jak říkám, kde je vůle, je i cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 17:39

@Wof no jenze pritel uz rekl vedouci ze budem spolu takze nevim co ted… bud jim to dam podepsat jaj budou podnapili na nejake akci a nebudou vninat nebo nevim jestli to jde jeste nejak zmenit.. myslim ze moc ne

• Citovat
  • Upravit
5098
2.6.25 19:33

Tak rvat na tebe mama nemela. Ja bych teda taky byla v soku najit u holky v druhaku tehotensky testy. Jakoze se mozna polekala, ze si tehotna? A chranite se aspon poradne? Pokud ano, asi bys neplasila s tehotenskym testem…nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 19:35

@Zmatka chranime se( pesar caya- pouzivama ho uz asi pul roku+pharmatex gel, vetsinou i s prerusovanou soulozi) jde o to ze mam nekdy hrozne dlouhe cykly a mivam strasne stresy. Tak si koupim test at vim ze muzu byt klidna

• Citovat
  • Upravit
1099
5.6.25 13:45

Udělala jsi chybu, že jsi začala řešit společný pokoj s přítelem předem, protože bylo jasné, že s tím budou potíže. Navíc další chybu udělal přítel, když to řekl vedoucí, a tím na sebe upozornil. Neměli jste na sebe předem upozorňovat, ale dohodnout se tajně s některým dalším účastníkem o nenápadné záměně. Teď to bude těžko realizovatelné. Musíš teď pracnějším způsobem hledat příležitost, abys mohla být spolu s přítelem sama. – V každém případě se musíš pečlivě chránit, abys nepotřebovala potrat. V žádném případě Tě nesmí přítel překvapit nepřipravenou bez zavedeného pesaru. Pesar musíš být na svém místě co nejdéle, i když ho nevyužiješ. Přerušovaná soulož by měla být samozřejmostí a v období ovulace by kondom také byl velmi užitečný. Nauč se milovat během menstruace, kdy je otěhotnění velmi nepravděpodobné. Uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska, to nemusíš před nikým skrývat a nikdo se o něm nedozví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ake
30.6.25 11:03

Víra

Se omlouvám, že to vlákno pravidelně nesleduju a neumím vyhledat, nevím jak se to dělá, jestli na mě reagovala tazatelka, když jsem psal a ptal jsem se ji na tu víru… Koukám ted z posledních odpovědí, že se tu řeší něco o víře a vedoucích. A nestihl jsem postihnout z jaké je církve. Myslím, že jsem varoval před tím legalismem nebo fundamentalismem. Některé církve, jsou strašně, ale strašně legalistické, je to tím, že razí myšlenku, jen Písmo a nic než Písmo (bible) - ale tím odmítají veškerou užitečnou literaturu jako světskou jako výchovnou, sociologii, psychologii. Ale je to velký paradox, a často si protiřečí, protože když posuzujeme která z nich je sekta nebo ne - dělaj to odborníci jako Zdeněk Vojtíšek a ty měřítka pro posuzování sekt to vychází právě ze světské literatury a světských standardů. Pokud to tazatelko čteš a reagovala si na mě, a napsala si něco co jsem už nečetl, tak prosím dej mi odkaz, ať mohu zodpovědět tyto tvé záležitosti. Takže posuzujeme škodlivost nejen na základě toho rámce jako autoritářské nastavení církve, manipulace, zneužívání autority, aj. ale taky podle toho jak škodlivé účinky to má na psychiku a jak vyhrocené je vidění světa toho věřícího nebo těch lidí v té církvi. A právě u těch fundamentalistů, kteří nečtou nic jiného než bibli nebo než tu křesťanskou literaturu je typické, že nejsou ochotni vidět škodlivost a destruktivitu svých přístupů - i v oblasti výchovy.

• Citovat
  • Upravit
ake
30.6.25 11:15
@Alušáček píše: Více

Co jsem tak pochytl v náboženské komunitě (obkoukal), tak to chodí tak, že ti vedoucí se snaží vychovávat děti a dorost nějakým předem daným směrem. Myslím, že jsem psal o legalismu (pokud si to nepletu s jinou diskusí nebo jiným forem?), takže oni mají určitou literaturu kterou čtou a tu razí a to jim cpou do hlavy na společných víkendovkách, na chatách apod. Tzn. je to omezeno náboženským rámcem, který vyznávají. Například hnutí svatosti nebo americké hnutí Kultura čistoty, jejichž vliv se do ČR dostal v 90tých-a mileniálních letech populární knihou jinocha Joshua Harrise, který nevěděl nic o životě, ale učil prostě jen tomu, čemu ho naučili v těch jeho kruzích hnutí čistoty (či čistá srdce nebo jak se to jmenuje), které razí to „sex až po svatbě“. Takže je to kultura, která nosí prsteny čistoty a tím se poznají kdo jak moc je věrný Pánu, ale současně se tím pozná kdo jak moc byl zasažen tím bezbřehým fanatismem. Mladí jsou samozřejmě zmanipulováni rodiči a vedoucími, tam není rozvoj a prostor pro svobodnou vůli nebo názor, pravděpodobně čtou jen křesťanskou literaturu určitého směru, jak jsem zmínil Joshua Harrise, tak ten tuším někdy kolem 2018/2019 (?) odpadl od víry, když zjistil, že mu to v manželství neklape a taky začal rozšiřovat své obzory, mimo to co mu bylo vštípené v dětství na křesťanské domácí škole, takže se konečně začal zajímat kolika lidem uškodily jeho knihy. Když na to přišel jak masivní škodlivý účinek to byl, kolik zničených životů, tak prostě odpadl od víry a omlouval se. Samozřejmě hlavní je zajímat se i o to jak to vidí nekřesťanští odborníci a mít vlastní názor. Ale tohle v mládí oni moc nezažili, protože komunita by je odsuzovala nebo by to byl projev nevíry, nevěry nedostatku zbožnosti. Tak to jen taková odbočka, k tomu jak to chodí.

• Citovat
  • Upravit
ake
30.6.25 11:28

Ještě bych to chtěl ujasnit. Ta folklorní skupina je zároveň taky náboženská?
A chodíš ještě do nějaké další mládežnické komunity, kde na tebe působí náboženští vedoucí? Docela rozumím tomu stresu, když ze všech stran ti mohou servírovat, že to co děláš je pro tebe špatné. Ale ty potřebuješ svobodnou volbu a hlavně svobodný přístup k odborným informacím nenáboženského rázu. Jediná cesta jak se dostat k informacím které nemusí mít za cíl brainwashing.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML