Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Terka2912 píše:
@Janli já an römer četla několik hodně špatných recenzi… Nejde mi o vzhled ale prostě ani tvar se mu nelíbí… Je pěkné jak víte že jsme se nevybouralito usuzujete podle čeho?
já tu nic takového nepsala.. Malému budou 3 roky.. Tuto sedačku má od svého půl roka kde jezdil do roka v protisměru a teď už normálně.. Neznám nikoho kdo vozi dítě do 4 let v protisměru.. Děkuji za názor a výběru nekdole v obchodě s prodavači..
Ja vzdy koukam jak sedacka dopadla v testech ADAC, konkretne nejvice v kategorii bezpecnost. Britax-Romer miva skvele hodnoceni.
@Tarena
Naprosto nejlepší jsou sedačky splňující Plus Test, oproti ADACu daleko přísnější a realistictejsi testování.
@Terka2912 tvar? Ty autosedačky od 9 kg jsou všechny tento typ
Máme Römer i Joie od 9 kg a jsou stejný jako ta na úvodní fotce ![]()
Jde o finance?
@NinaU. píše:
@Tarena
Naprosto nejlepší jsou sedačky splňující Plus Test, oproti ADACu daleko přísnější a realistictejsi testování.
Diky, podivam se. Muzes mi poslat prosim nejaky odkaz?
@Tarena
https://www.besafe.com/…est-swedish/
Můžeš mrknout třeba tady, nebo zkratka zadat Swedish Plus Test a je informaci plno. Je nastaveny tak přísně, ze ho plní jen ciste protismerne sedačky - takové ty otočné o 360 ho nemají, protože jdou dat i po směru. Ale pokud je třeba ta stejná, jen jde otočit akorát do dveří a protismeru, ta ho splnit muže.
@NinaU. píše:
@Tarena
https://www.besafe.com/…est-swedish/Můžeš mrknout třeba tady, nebo zkratka zadat Swedish Plus Test a je informaci plno. Je nastaveny tak přísně, ze ho plní jen ciste protismerne sedačky - takové ty otočné o 360 ho nemají, protože jdou dat i po směru. Ale pokud je třeba ta stejná, jen jde otočit akorát do dveří a protismeru, ta ho splnit muže.
Tak to jsem asi blba. Hledam Cybex Aton M i-size, Britax Baby safe 2-size nebo Maxi Cosi Pebble pro i-size a haze mne to jen do nejakych obchodu, kde tyhle nemaji nebo na Be-safe, ktere nehledam.
@Terka2912 píše:
@Janli ty se mi nelíbí a na römer jsem také slyšela hodně špatně recenze.. My měli od cca půl roka do teď tuto ( viz foto) a dobre.. Přemýšlím jestli tedy od nich nevzit tu větší..
To jsou šilené značky nania, kinderkraft… prostě šunt obyčejný. Pro jak velké dítě to máš od roka do cca 3,5-4 let velikost 9-18, pak ta 15-36kg. Romer jsou super kvalitní sedačky, pak cybex, joie. Co jsi slyšela špatného na romer a je v tom lepší nania? Bezpečnost to nebude určitě!!!
@Tarena
Myslím totiž, ze Plus testované jsou jen pokračovací, vajíčka ne.
Ale jestli hledat info o vajickach, mrkni na FB skupinu Děti proti směru.
Osobně kdybych teď kupovala vejce, jdu do Nuna Pipa Next - kromě bezpečnosti kvůli materiálu, váze, zpracování, dobrým novo vlozkam. A vydrží opravdu dlouho, je velké. Jedno z těch největších.
Z tvého predvyberu rozhodne Aton M. Römer má petibod (do toho se malé mimco muže blbě stelovat a nebudi to na mě dobrý dojem kvůli kyclim).
@NinaU. píše:
@Tarena
Myslím totiž, ze Plus testované jsou jen pokračovací, vajíčka ne.
Ale jestli hledat info o vajickach, mrkni na FB skupinu Děti proti směru.
Osobně kdybych teď kupovala vejce, jdu do Nuna Pipa Next - kromě bezpečnosti kvůli materiálu, váze, zpracování, dobrým novo vlozkam. A vydrží opravdu dlouho, je velké. Jedno z těch největších.
Z tvého predvyberu rozhodne Aton M. Römer má petibod (do toho se malé mimco muže blbě stelovat a nebudi to na mě dobrý dojem kvůli kyclim).
Jo takhle, tak aspon, ze nejsem blba. Diky moc, tak ta Nuna vypada dobre.
@Veru1987 píše:
To jsou šilené značky nania, kinderkraft… prostě šunt obyčejný. Pro jak velké dítě to máš od roka do cca 3,5-4 let velikost 9-18, pak ta 15-36kg. Romer jsou super kvalitní sedačky, pak cybex, joie. Co jsi slyšela špatného na romer a je v tom lepší nania? Bezpečnost to nebude určitě!!!
Hele, to je marný. Jí jde jen o to, jak koupit nejlevnější sedačku a tak hledá výmluvy, proč tuhle a tamtu neee. Já hledala recenzí na sedačky dost a upřímně, se špatnou recenzí na romery jsem se prakticky nesetkala…
@Janli
Po směru jsou určitě jedny z těch nejlepších (ne-li fakt nejlepší), takže taky moc nechapu. Taky jsem vybírala Römer, než jsem narazila na protismer.
@Janli píše:
Hele, to je marný. Jí jde jen o to, jak koupit nejlevnější sedačku a tak hledá výmluvy, proč tuhle a tamtu neee. Já hledala recenzí na sedačky dost a upřímně, se špatnou recenzí na romery jsem se prakticky nesetkala…
Je fakt, že já se řídila dost ADAC testama, takže jsem měla Römerku King plus, která vycházela moc dobře a teď už děti jezdí na Römer Kid II, která taky nevychází špatně. Ještě jsem se rozhodovala mezi Cybexem.
@PapeJ píše:
Je fakt, že já se řídila dost ADAC testama, takže jsem měla Römerku King plus, která vycházela moc dobře a teď už děti jezdí na Römer Kid II, která taky nevychází špatně. Ještě jsem se rozhodovala mezi Cybexem.
Já mám teď romera advansafixe a pak cybexy M-fix. Na cybexech je suprová naklápěcí opěrka hlavy, dítě se při spaní zalomí dozadu a nepřepadává mi… Před tím 2× romer first class plus a kinga
@Janli píše:
Já taky hodně četla. A rozhodovala jsme se mezi cybex a romer. Nakonec vyhrála romer z-fix. Pak už jsem řešila takové ty jakože lepší látka, a polohovaní na zádovou opěrku u cybex je super. Každopadně na romer jsem nenašla nějaké špatné recenze nikdy. No možná u ceny. Ale já chtěla pořádnou sedačku. Dcera v ní je od necelých 4 let a pár let posedí.