Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se mi moc, ale nedala bych ho, protože je na můj vkus příliš dlouhé.
@terien Zajímavé, že Jana - Honzu už jaksi nekomentuješ. Možná proto, že tam ten rozdíl také trošičku je, což? ![]()
Ale to je jedno. Já se tu nechci hádat.
Sama jsem Květoslavou, ve své rodině jich znám dost, tak asi i znám vícero oslovení pro takové jméno, než někdo, kdo s ním tolik zkušeností nemá, a tak si logicky řekne asi jen Květoslava? Aha Tak Květa, Květuška. ![]()
Jen jsem chtěla znát názory na takové staročeské jméno, když bych se jí potencionálně rozhodla dát dítěti. ![]()
Líbí se mi zkrácenina Květa, ty příšerné patvary Kiki a Kytina (to slyším poprvé) vůbec. Taky nejsem zastáncem dědění jmen po rodičích. Když se ti to líbí, klidně to jméno dejte ![]()
Nelibi, ze srandy jsme se tak jako pubosky s holkama predstavovaly (jeste teda jako Blazena, Zofie - to se mi jedine libi)
![]()
@Marcam Když mně se právě líbí to Květoslava. Květu bych nedala určitě. ![]()
@Anonymní píše:
@Marcam Když mně se právě líbí to Květoslava. Květu bych nedala určitě.
Tak jí dej
Je to neobvyklé a krásné. ![]()
@Marcam Jojo. Já popravdě znám i jednu Květuši, ale to už je tedy starší paní.
Ale je to taky zajímavé, Květuše. To mi popravdě přijde i o dost tvrdší než třeba Libuše. ![]()
Jednu znám a to jméno s ní mám spojené a vzhledem k tomu, že je to děsně nepříjemná osoba, tak jsem proti tomu jménu zaujatá.
@Anonymní píše:
@Seren Květuš mi říkal pouze jeden učitel na vejšce, což mi přišlo spíš roztomilý, a „Květo“ mi opravdu neříká nikdo.![]()
A je to tím, že se mi to nelíbí, nejsem na to ani zvyklá. Říkají mi tak maximálně lidé na nějaké společenské akci nebo lidé, ke kterým nemám nijak zvláštní vztah. Jinak jsem zvyklá na „Kiki“, „Kytina“, „Kytinka“
A Květuškou jsem pouze pro svého tatínka.
No tvrdíš, že se ti jméno Květoslava líbí a přitom se ti nelíbí, když ti tak někdo říká a nebo jeho zkrácenou verzí. A to, že ti někdo říká Kiki, mi nepřijde s tím jménem nic společného (krom prvního písmena).
@jary1 Nikdy jsem neřekla, že se mi nelíbí, když mi tak někdo říká. Jen to prostě není zas tak obvyklé nazývat Květoslava Květoslavou.
@Anonymní píše:
@terien Zajímavé, že Jana - Honzu už jaksi nekomentuješ. Možná proto, že tam ten rozdíl také trošičku je, což?
Ale to je jedno. Já se tu nechci hádat.Sama jsem Květoslavou, ve své rodině jich znám dost, tak asi i znám vícero oslovení pro takové jméno, než někdo, kdo s ním tolik zkušeností nemá, a tak si logicky řekne asi jen Květoslava? Aha Tak Květa, Květuška.
Jen jsem chtěla znát názory na takové staročeské jméno, když bych se jí potencionálně rozhodla dát dítěti.
A co mám komentovat na Honzovi?
tvoje oslovení jsou normální patvary, to je celý. A když chceš znát názory, tak se nauč přijímat i ty, co se ti nelíbí ![]()
@jary1 A vůbec, již zmíněným Janům se také neříká Jane, někdy Jendo, dobře, ale upřímně znám také milion Janů, kterým se líbí pouze Honza. A za Jana by dokonce zabíjeli. ![]()
Asi taky záleží na příjmení?
Setkala jsem se totiž třeba s Květoslavou Holičovou, tatínek byl Květoslav..
Kombinace jména a příjmení přímo vražedná ![]()