Názor na jméno Květoslava?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
2.6.18 12:05

A není hezčí zkrácené Květa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
2.6.18 12:06

Líbí se mi moc, ale nedala bych ho, protože je na můj vkus příliš dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.18 12:06

@terien Zajímavé, že Jana - Honzu už jaksi nekomentuješ. Možná proto, že tam ten rozdíl také trošičku je, což? ;)
Ale to je jedno. Já se tu nechci hádat. :) Sama jsem Květoslavou, ve své rodině jich znám dost, tak asi i znám vícero oslovení pro takové jméno, než někdo, kdo s ním tolik zkušeností nemá, a tak si logicky řekne asi jen Květoslava? Aha Tak Květa, Květuška. 8)

Jen jsem chtěla znát názory na takové staročeské jméno, když bych se jí potencionálně rozhodla dát dítěti. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2202
2.6.18 12:07

Líbí se mi zkrácenina Květa, ty příšerné patvary Kiki a Kytina (to slyším poprvé) vůbec. Taky nejsem zastáncem dědění jmen po rodičích. Když se ti to líbí, klidně to jméno dejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.6.18 12:08

Nelibi, ze srandy jsme se tak jako pubosky s holkama predstavovaly (jeste teda jako Blazena, Zofie - to se mi jedine libi) :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.18 12:08

@Marcam Když mně se právě líbí to Květoslava. Květu bych nedala určitě. :)

• Citovat
  • Upravit
5100
2.6.18 12:09

Znám jednu, říká se jí Květuško ;) Ale má to zkrácené na Květu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
2.6.18 12:10
@Anonymní píše:
@Marcam Když mně se právě líbí to Květoslava. Květu bych nedala určitě. :)

Tak jí dej :kytka: Je to neobvyklé a krásné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.18 12:14

@Marcam Jojo. Já popravdě znám i jednu Květuši, ale to už je tedy starší paní.
Ale je to taky zajímavé, Květuše. To mi popravdě přijde i o dost tvrdší než třeba Libuše. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12963
2.6.18 12:18

Jednu znám a to jméno s ní mám spojené a vzhledem k tomu, že je to děsně nepříjemná osoba, tak jsem proti tomu jménu zaujatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
2.6.18 12:18
@Anonymní píše:
@Seren Květuš mi říkal pouze jeden učitel na vejšce, což mi přišlo spíš roztomilý, a „Květo“ mi opravdu neříká nikdo. :mrgreen: :mrgreen: A je to tím, že se mi to nelíbí, nejsem na to ani zvyklá. Říkají mi tak maximálně lidé na nějaké společenské akci nebo lidé, ke kterým nemám nijak zvláštní vztah. Jinak jsem zvyklá na „Kiki“, „Kytina“, „Kytinka“
A Květuškou jsem pouze pro svého tatínka. :P

No tvrdíš, že se ti jméno Květoslava líbí a přitom se ti nelíbí, když ti tak někdo říká a nebo jeho zkrácenou verzí. A to, že ti někdo říká Kiki, mi nepřijde s tím jménem nic společného (krom prvního písmena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.18 12:21

@jary1 Nikdy jsem neřekla, že se mi nelíbí, když mi tak někdo říká. Jen to prostě není zas tak obvyklé nazývat Květoslava Květoslavou.

• Citovat
  • Upravit
34473
2.6.18 12:22
@Anonymní píše:
@terien Zajímavé, že Jana - Honzu už jaksi nekomentuješ. Možná proto, že tam ten rozdíl také trošičku je, což? ;)
Ale to je jedno. Já se tu nechci hádat. :) Sama jsem Květoslavou, ve své rodině jich znám dost, tak asi i znám vícero oslovení pro takové jméno, než někdo, kdo s ním tolik zkušeností nemá, a tak si logicky řekne asi jen Květoslava? Aha Tak Květa, Květuška. 8)Jen jsem chtěla znát názory na takové staročeské jméno, když bych se jí potencionálně rozhodla dát dítěti. :mavam:

A co mám komentovat na Honzovi? :mrgreen: tvoje oslovení jsou normální patvary, to je celý. A když chceš znát názory, tak se nauč přijímat i ty, co se ti nelíbí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.18 12:23

@jary1 A vůbec, již zmíněným Janům se také neříká Jane, někdy Jendo, dobře, ale upřímně znám také milion Janů, kterým se líbí pouze Honza. A za Jana by dokonce zabíjeli. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.18 12:23

Asi taky záleží na příjmení? :) Setkala jsem se totiž třeba s Květoslavou Holičovou, tatínek byl Květoslav.. :lol: :lol: :lol: Kombinace jména a příjmení přímo vražedná :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence