Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Hoa Mai píše:
To samozrejme, ale porad mi to prijde lepsi, nez koupit nejaky sunt z Tesca nebo ten bobek.
No, nez bouranou, to radeji levnou novou.
@Veru1987 píše:
Cože co?? Uvažovala jsem že koupíme bazarovou sedačku do 1000Kč. Ona v ní pojede max. 2-3 za měsíc 3-4km. Já do své dcery investují dost. Máme cybex z-fix za 6500, evolvu za 3500. Spousta lidí vozí jen na bobku od 3-4 let. Znám takové. Na bobku dcera zatím nejela. Vím že je bobek špatně. A hold ne každý má statisíce na účtu. Jsme normální rodina s běžnýma příjmama.
Mám děti 6 a 3 a na bobku taky nikdy nejely a v okruhu mých známých to tak mají všichni. To není o statisících, jako o prioritách. Jestli tě to uklidní, tak my ty sedačky máme čtyři, je to investice, ale na tomto se opravdu nevyplácí šetřit…
@Keyllah píše:čtyři sedačky pro jedno dítě?
Mám děti 6 a 3 a na bobku taky nikdy nejely a v okruhu mých známých to tak mají všichni. To není o statisících, jako o prioritách. Jestli tě to uklidní, tak my ty sedačky máme čtyři, je to investice, ale na tomto se opravdu nevyplácí šetřit…
@Veru1987 píše: čtyři sedačky pro jedno dítě?
děti máme dvě, sedačky zatím čtyři, ale potřeba by jich bylo tak šest
dvě ke mě do auta, dvě tchánovcům a dvě mojí mamce…
@Keyllah píše:
děti máme dvě, sedačky zatím čtyři, ale potřeba by jich bylo tak šestdvě ke mě do auta, dvě tchánovcům a dvě mojí mamce…
Noo my máme dvě sedačky pro jedno dítě. A prostě jen jsem chtěla názor jeslti by kdo to jak řešil, když to bude asi 3× za měsíc cca 3-4km zda by kupoval sedačku, či bobek, či novou, či starou. Jen jsem chtěla slyšet názor. A už se tu do mě pustilo, že nechci investovat do dcery… a že ten má čtyři autosedačky…
@Veru1987 No, nekdo by je proste mezi auty prehodil… Ale pokud to delat nechces, tak mi prijde logicke koupit treti.
@Veru1987 píše:
Noo my máme dvě sedačky pro jedno dítě. A prostě jen jsem chtěla názor jeslti by kdo to jak řešil, když to bude asi 3× za měsíc cca 3-4km zda by kupoval sedačku, či bobek, či novou, či starou. Jen jsem chtěla slyšet názor. A už se tu do mě pustilo, že nechci investovat do dcery… a že ten má čtyři autosedačky…
však jsi se ptala. Takže ano, já bych další sedačku koupila, a vím to, protože jsem to už udělala. Občas mi vyzvedne ze školky maminka nebo tchýně a taky to nemáme daleko, ale náhoda je blbec a tak jsem jim pro jistotu další sedačky koupila. U tebe jde jen o jednu sedačku navíc, já u dvou dětí ty sedačky navíc musím mít min. dvě. Jasně že je to výdaj a investice, ale zrovna do tohoto se opravdu vyplatí investovat…
Zkus se poptat po známých -) u nás kamarádi zrovna kupovali synovi větší, tak jsem měla od nich nebouranou zánovní Romerku. A kamarády znám, tak vím, že nebourali a jak se o to starali. Zkus se poptat v okolí ![]()
Autosedaček máme 5. Poněvadž máme 2 děti. Do firemního auta, do našeho auta a k rodičům. Budeme pořizovat šestou. A za chvíli na novo, protože mladší roste a má autosedačku, která je po vajíčku a brzy bude potřebovat větší. Není to o tisících, je to o prioritách. Další babičku s dědou nemáme, ale pokud by měli auto a naše děti vozili, tak koupíme autosedačky i tam. Mně to přijde naprosto automatické ![]()
@Aliik píše:
Já bych koupila levnou novou, bazarové se skoro nevyplatí. Když vypadá hezky, stojí tisícovku, navíc poštaTřeba základní Romer vyjde na 1690, pošta zdarma: https://www.pinkorblue.cz/…a267736.html?…
přesně tak
já jsem šla také touhle cestou, koupila jsem romerku tohoto typu za 2390,–-, původně jsem chtěla tuto, co uvádíš - je to nové, čisté, nebourané ![]()
No tak, je hezky kolik máte všichni sedaček. Zaklatelka asi stejně koupi to co je v jejich možnostech. Mě to vždycky pobaví jak se všichni zaštiťují tím, kolik dali do sedačky, jestli je s pultikem nebo s isofixem a ani metr bez autosedačky…to jako nikdo z Vás nejezdí MHD? Víte jak jezdí mmch školka na plavání, na výlet? O tom, že nemáte ponětí o tom, jak zodpovědný člověk je v tu chvíli za volantem. Zakladatelko, pokud už máš dvě sedačky doma a děda nebude vozit často, popřemýšlej jestli se to nedá nějak zorganizovat, třeba sedačku přehodit, nechat ve školce… Další věc je, aby byl děda schopen sedačku správně připevnit do auta…
@Kunikula Strhana tak místo řešení, jak děda připevní sedačku, bude opravdu jednodušší tam tu sedačku mít připevněnou na furt, já jsem samoživitelka a nová romerka za 2400,–- jako druhá sedačka mně fakt nezruinuje
ale jinak mi je to jedno, její dítě její volba ![]()
@stinga tak otázka je, jestli děda taky nevozí někoho jiného a bude ochoten ji tam vozit nonstop. Nás děda ji dával pryč. Ale ze školky nevyzvedaval, takže jsem ji tam vždy dala, nebo aspoň zkoukla. Osobně bych kvůli jednou za měsíc tolik neutratila, radši bych to nějak zorganizovala s předáním. Zvlášť když už dvě má…
@Kunikula Strhana píše:
@stinga tak otázka je, jestli děda taky nevozí někoho jiného a bude ochoten ji tam vozit nonstop. Nás děda ji dával pryč. Ale ze školky nevyzvedaval, takže jsem ji tam vždy dala, nebo aspoň zkoukla. Osobně bych kvůli jednou za měsíc tolik neutratila, radši bych to nějak zorganizovala s předáním. Zvlášť když už dvě má…
Nakonec než došlo k nákupu dcera byla v únoru nemocná a pak se zavřeli školky. A celkově chodila málo. A teď to řešíme že sedačky přehazujeme, zatím to funguje, přehodila se asi jednou nebo dvakrát na podzim myslím. Sledujeme jaké bude ráno počasí. Vezou ji autem jen když prší. Jinak chodí pěšky. A odpol už vyzvedávám já ze školky. Na bobku nejezdí!!!
@Veru1987 tak super, až píšeš o tom únoru, tak jsem si všimla, že diskuse je už rok stará
![]()
@stinga píše:
@Veru1987 tak super, až píšeš o tom únoru, tak jsem si všimla, že diskuse je už rok stará![]()
jj už je to rok, co jsem to řešila. Nakonec i korona to vyřešila, pak jsme byli rádi že se nekupovalo, bylo by to zbytečné. Ale vím že na bobek dceru dávat určitě nebudu.