Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Takco asi ano rada chodim pesky. Jinak vsechny obchody i drogerie mam kolem 300 metru kolem sebe. Takze to myslim zvladnu.
Na vylety opet vemu auto od rodicu, kteri se sami nabizi, ze ho tolik nevyuzivaji. Maji auta 3 😁
@roba18 píše:
Já se musím smát, jak se tady každý otáčí na autě. Jo v Česku jak nemáš auto tak jsi totální outsiderAle k tématu, po zaplacení všech nutných výdajů vám zbyde 7tis. To je na zábavu atd. Takže záleží, jak moc nároční jste. Výlety o víkendu jdou dělat opravdu low cost, jen za benzín nebo jízdenku. Dítě do 6 let často v ČR v hromadné dopravě cestuje zdarma. Ale co když klekne pračka, lednice? Nebo bude potřeba nějaký lékařský zákrok? Jestli máte nějakou rezervu, tak si dovedu, po dobu rodičovské, s tím rozpočtem žít docela v pohodě. Ale nesmí se stát nic nenadálého. Ale na to zas máte (?) Nějakou tu rezervu. Takže záleží spíš na vás jak moc dokážete být v klidu s tímhle malým příjmem. V Česku se teď počítá, cca 80tis na rodinu,že je nějaký jakože průměrný příjem.
What?
![]()
Já myslím, že v pohodě. Logicky tak žije naprostá většina žen na rodičáku. průměrná hrubá mzda je přes 40, mediánová ještě menší, tak většina českých domácností s matkou doma do tří let dítěte musí mít do 50 tisíc. Takže jo, zvládnete to, ten rozpočet mi prijde ok, výdaje za dítě imho zbytečně vysoký, do toho se toho schová dost. Rezervu máte. Akorát bych zkontrolovala tu pojistku, k těm hypotékám to nebývá zas taková sláva a jde tam především o doplacení úvěru. Ale máte tam pojištěné i dlouhodobé pobyty v nemocnici, úrazy, rakoviny atp.? Blbost?
@Bytsamsebou píše:
What?![]()
Však loni rodina s čistým příjmem 80tis. byla brana jako sociálně slabá. Takže předpokládám, že většina rodin má větší rozpočty.
@Tralala736 píše:
@Takco asi ano rada chodim pesky. Jinak vsechny obchody i drogerie mam kolem 300 metru kolem sebe. Takze to myslim zvladnu.
Na vylety opet vemu auto od rodicu, kteri se sami nabizi, ze ho tolik nevyuzivaji. Maji auta 3 😁
Zas tu řádí šotek? ![]()
Příspěvek upraven 09.09.23 v 10:18
@roba18 píše:
Však loni rodina s čistým příjmem 80tis. byla brana jako sociálně slabá. Takže předpokládám, že většina rodin má větší rozpočty.
To říkali na TV Hov.na? Tak to je asi 80 procent Čechů sociálně slabých ![]()
@roba18 píše:
Já se musím smát, jak se tady každý otáčí na autě. Jo v Česku jak nemáš auto tak jsi totální outsiderAle k tématu, po zaplacení všech nutných výdajů vám zbyde 7tis. To je na zábavu atd. Takže záleží, jak moc nároční jste. Výlety o víkendu jdou dělat opravdu low cost, jen za benzín nebo jízdenku. Dítě do 6 let často v ČR v hromadné dopravě cestuje zdarma. Ale co když klekne pračka, lednice? Nebo bude potřeba nějaký lékařský zákrok? Jestli máte nějakou rezervu, tak si dovedu, po dobu rodičovské, s tím rozpočtem žít docela v pohodě. Ale nesmí se stát nic nenadálého. Ale na to zas máte (?) Nějakou tu rezervu. Takže záleží spíš na vás jak moc dokážete být v klidu s tímhle malým příjmem. V Česku se teď počítá, cca 80tis na rodinu, že je nějaký jakože průměrný příjem.
@Tralala736 píše:
Prosimtě z absence auta si nic nedělej. Máme jen jedno a lidi v okolí na nás koukají skrz prsty, že máme jen jedno auto.
v Praze se dá krásně fungovat bez auta. Jasný třeba na pohotovost je lepší jet autem, ale nejezdí se tam denně a také stále existuje taxi.
Mě fascinuje, jak se tu všichni fixují na tom autě
To už jsme jako národ tak zlenivělí? Já žila v krajském městě mnoho let a fungovali jsme jen pěšky, mhd výjimečně, když bylo hnusně. Může pořídit kolo z druhé ruky se sedačkou a má to naprosto na pohodu a bude mnohde rychleji než v městském provozu.
@roba18 píše:
Těžko. Podívej se na mediany mezd, u žen je to obecně ještě níž, takže opravdu většina nemůže mít větší příjmy. Tak možná na emiminu.
@Bytsamsebou píše:Říkal to loni traktorista, profesor i elektrikář, kteří loni rozdávali dávky potřebným rodinám s čistým příjem do 80tis. Jen si vzpomeňte a nedělejte tady ze sebe osliky.
To říkali na TV Hov.na? Tak to je asi 80 procent Čechů sociálně slabých
To je tak individualni. Znamy uzivil 3 cleny s dvaceti tisici. Byli chudi, ale davali to. Nekdo povazuje za standard 100 tisic, nekomu staci 50 tis…
@Villanelle jo pojistky na takovy veci nemame, tak to poresim. Za dite jsem to radsi nadsadila, vim ze se tu casto pise, ze minimalne 10tisic na miminko pritom nas ted nestoji skoro nic. Ackoli zijem na zapade tak mesicne utracime za provoz domacnosti asi 1000euro a to nechodim po ochode a nepocitam nic. Ale zda se, ze v CR to sotva staci na nakej prumernej zivot, coz me trochu desi…
@Villanelle píše:Říkám loni se rozdávali soc dávky rodinám s čistým příjmem do 80 tis. Prý jsou takové rodiny sociálně potřebné…
Těžko. Podívej se na mediany mezd, u žen je to obecně ještě níž, takže opravdu většina nemůže mít větší příjmy. Tak možná na emiminu.
@roba18 píše: Říkal to loni traktorista, profesor i elektrikář,kteří loni rozdávali dávky potřebným rodinám s čistým příjem do 80tis. Jen si vzpomeňte a nedělejte tady ze sebe osliky.
A nebyl to náhodou Čech, Slovák a Američan?
prosím tě, sundej růžové brýle a slez z barevné duhy zpět na rozbitou zem ![]()