Názor na náš rozpočet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3457
20.9.23 12:07
@Anais Brno píše:
Tak jsem schválně kvůli tobě dohledala rozpis záloh ten je 2800, plus když vezmu reálné náklady na energie, tak zálohy máme vyšší, vraceli za El a plyn dohromady cca 5000. Takže ty náklady jsou opravdu v rozmezí 4500-5000…
Barák je zateplený, vymalované chodby, nové vchodové dveře, letos se natíraly ve všech bytech okna…
V ostatních bytech co máme, se ty náklady pohybují velmi podobně, když přepočtu lidí a M2… takže nechápu jak za být platíte víc jak 10 měsíčně…

Ještě jsi neodpověděla, co přesně je v těch 2800,–?
A samozřejmě, že někdo může platit přes 10. Vždy záleží co v platbách je, jak dům hospodaří, jaké mají v plánu investice, jaké mají za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 12:18
@roba18 píše:
Ještě jsi neodpověděla, co přesně je v těch 2800,–?
A samozřejmě, že někdo může platit přes 10. Vždy záleží co v platbách je, jak dům hospodaří, jaké mají v plánu investice, jaké mají za sebou.

Fond oprav 900, daň z nemovitosti, domovník, elektřina spol prostory ( nemáme výtah), pojištění, příspěvek na činnost SVJ 300, správa objektu 171, údržba komunikací, údržba objektu, údržba zeleně, úklid mytí oken ( 2× týdně úklid, okna nevím) 290, vodné a stočné 750.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.9.23 12:19

Investice jsem psala, barák je postavený 20 let zpět, je zateplený, opravená střecha. Nové vchodové dveře, vymalované chodby, letos se brousily a natíraly okna v celém baráku. Výtah v domě není…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.9.23 12:24

V centru byt 45m2, náklady 3000 včetně vodného a vytápění. 2osoby.
Fond oprav 450 ( celý dům kompletně rekonstrukce v roce 2021), výtah, společná elektřina, pojištění, teplo 1000 ( vytápí je teplárny), voda teplá plus vodné stočné 1110, odměna výboru, správa cca 350 dohromady, údržba, revize 200…
Zálohy na elektřinu 1000…
Fajt nechápu, co v těch částkách plus 10 platíte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13948
20.9.23 13:11

@Anais Brno Presne. My obyčejný panelak (zatepleny a nic okna) 3+1, 4 lidi, ja do teď s dětmi doma a platíme 6500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
20.9.23 13:39
@Anais Brno píše:
V centru byt 45m2, náklady 3000 včetně vodného a vytápění. 2osoby.
Fond oprav 450 ( celý dům kompletně rekonstrukce v roce 2021), výtah, společná elektřina, pojištění, teplo 1000 ( vytápí je teplárny), voda teplá plus vodné stočné 1110, odměna výboru, správa cca 350 dohromady, údržba, revize 200…
Zálohy na elektřinu 1000…
Fajt nechápu, co v těch částkách plus 10 platíte :nevim:

Mají třeba úvěr na reko. Jen výtah stojí několik mio. Nebo do nákladů na bydlení započítávají vše např internet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 13:48
@roba18 píše:
Mají třeba úvěr na reko. Jen výtah stojí několik mio. Nebo do nákladů na bydlení započítávají vše např internet atd.

Tak internet snad platí každý sám za sebe a nejsou to náklady na bydlení :nevim:
Když si drahého času vzpomenu na to, když jsme platili část zateplení úvěrem, rok 2012 tak to v celé částce vycházelo cca 70 000 na byt, v zálohách to bylo 500 Kč měsíčně… takže fakt nevím, kde bereš ty tisícové částky navíc :nevim:
Vloni jsme dopláceli zbytek cca 22000…končila fixace, nechtely se nám platit zbytečne vysoké úroky

• Citovat
  • Upravit
6166
20.9.23 14:11
@roba18 píše:
Prosimtě z absence auta si nic nedělej. Máme jen jedno a lidi v okolí na nás koukají skrz prsty, že máme jen jedno auto. :lol: v Praze se dá krásně fungovat bez auta. Jasný třeba na pohotovost je lepší jet autem, ale nejezdí se tam denně a také stále existuje taxi.

Já neměla auto nikdy a nikdy mi to nechybělo. Manžel má služební.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
20.9.23 14:18
@Anais Brno píše:
Tak internet snad platí každý sám za sebe a nejsou to náklady na bydlení :nevim:
Když si drahého času vzpomenu na to, když jsme platili část zateplení úvěrem, rok 2012 tak to v celé částce vycházelo cca 70 000 na byt, v zálohách to bylo 500 Kč měsíčně… takže fakt nevím, kde bereš ty tisícové částky navíc :nevim:
Vloni jsme dopláceli zbytek cca 22000…končila fixace, nechtely se nám platit zbytečne vysoké úroky

Já žádné částky navíc neberu. V bytech platím podobně, jako ty. Ty částky tu zminoval někdo jiný. Jen si dovedu představit, že každý zahrnuje do plateb za bydlení něco jiného a každé svj hospodaří jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
20.9.23 14:21
@nikitice píše:
Já neměla auto nikdy a nikdy mi to nechybělo. Manžel má služební.

Však jo. Jen tady v diskusích vidíš, že jak nemáš auto, jsi lůza :lol: ale to, že většina aut v ČR je na hraně životnosti se už raději neříká. Ale hlavně, že JÁ MÁM AUTO ;) Žili jsme nějakou dobu v zahraničí a tam jsme auto prakticky nepotřebovali. A nikdo žádné připomínky neměl. Jo a na výlety jsme běžně jezdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
20.9.23 14:26
@roba18 píše:
Však jo. Jen tady v diskusích vidíš, že jak nemáš auto, jsi lůza :lol: ale to, že většina aut v ČR je na hraně životnosti se už raději neříká. Ale hlavně, že JÁ MÁM AUTO ;) Žili jsme nějakou dobu v zahraničí a tam jsme auto prakticky nepotřebovali. A nikdo žádné připomínky neměl. Jo a na výlety jsme běžně jezdili.

Jak jsem auto nikdy neměla, tak mi samozřejmě nechybí. Na letiště jedu boltem nebo když někde neplánovaně nakoupím víc, než se mi chce do tramvaje. Jinak jsem vždy byla všude dříve, než s manželem autem. Samozřejmě všude jezdím s manželem na výlety atd. a služební má k dispozici nonstop. Já si cestou do práce přečtu za měsíc jednu knihu, učím se angličtinu nebo kouknu i na emimino :-) A miluji jezdit vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
20.9.23 14:30
@roba18 píše:
Já žádné částky navíc neberu. V bytech platím podobně, jako ty. Ty částky tu zminoval někdo jiný. Jen si dovedu představit, že každý zahrnuje do plateb za bydlení něco jiného a každé svj hospodaří jinak.

My třeba máme teď náklady na bydlení jen elektřinu a vodu, ale platila se společná hypotéka. Brala se na opravu domu- pavlačí kolem 2 mil. a pak 1,5 střecha, tak jsme platili docela dost. Je nás 11 družstevníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
20.9.23 14:31
@nikitice píše:
My třeba máme teď náklady na bydlení jen elektřinu a vodu, ale platila se společná hypotéka. Brala se na opravu domu- pavlačí kolem 2 mil. a pak 1,5 střecha, tak jsme platili docela dost. Je nás 11 družstevníků.

A to si uklizite a opravujete veci v dome sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 14:32
@roba18 píše:
Já žádné částky navíc neberu. V bytech platím podobně, jako ty. Ty částky tu zminoval někdo jiný. Jen si dovedu představit, že každý zahrnuje do plateb za bydlení něco jiného a každé svj hospodaří jinak.

Vždyť jsi se hrozně vydivoval, že je to málo :nevim:
Tak náklady spojené s bydlením jsou jasné, zálohy energie, voda, poplatky spojené s užíváním nemovitosti, fond oprav, pojistky a případná hypotéka…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.9.23 14:34
@nikitice píše:
Jak jsem auto nikdy neměla, tak mi samozřejmě nechybí. Na letiště jedu boltem nebo když někde neplánovaně nakoupím víc, než se mi chce do tramvaje. Jinak jsem vždy byla všude dříve, než s manželem autem. Samozřejmě všude jezdím s manželem na výlety atd. a služební má k dispozici nonstop. Já si cestou do práce přečtu za měsíc jednu knihu, učím se angličtinu nebo kouknu i na emimino :-) A miluji jezdit vlakem.

My jsme taky sociálně slabá rodina, auto nemáme žádné :mrgreen: ani to služební…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný