Názor na náš rozpočet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10629
20.9.23 14:59
@Anais Brno píše:
My jsme taky sociálně slabá rodina, auto nemáme žádné :mrgreen: ani to služební…

Tak to my jsme podle aut miliardáři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
20.9.23 15:01
@Anais Brno píše:
Jo bylo tu pár diskuzi, život bez auta a podobně a lidi na to reagují různě…
Kolegové v práci jsou že začátku zarazeni, ale po čase zjistí, že to není tím, že na to nemáme ;)
Já vyrostla v rodině, kde auto bylo a ve velkým městě mi nechybí. Proti taky bydlíme městě a ne na vesnicí…jsem nanic řidič, ty opravy a havarijní by mi dobře vydávaly kapsu, rozhodně mě vyjde levněji se v případě nouze svést taxi :mrgreen:

Já se přiznám bez mučení, že jsem si i udělala řidičák a prostě ne, neumím řídit. Snaha byla, ale mám takový strach za volantem, že nemůžu. Na dálnici bych v životě nemohla. Možná jen z vesnice do obchodu vedle a mám problém i když jede auto naproti v protějším pruhu, že do mě narazí :mrgreen: Každopádně u nás před domem zaparkovat podél tramvají je oříšek, takže ani druhé auto krom služebního by tam nešlo, což byl kdysi ten zádrhel v té koupi auta pro mě, že bych se furt učila a pracovala jsem u nás v ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 15:05
@nikitice píše:
Já se přiznám bez mučení, že jsem si i udělala řidičák a prostě ne, neumím řídit. Snaha byla, ale mám takový strach za volantem, že nemůžu. Na dálnici bych v životě nemohla. Možná jen z vesnice do obchodu vedle a mám problém i když jede auto naproti v protějším pruhu, že do mě narazí :mrgreen: Každopádně u nás před domem zaparkovat podél tramvají je oříšek, takže ani druhé auto krom služebního by tam nešlo, což byl kdysi ten zádrhel v té koupi auta pro mě, že bych se furt učila a pracovala jsem u nás v ulici.

No můj táta je automechanik, takže mě jako mladou jaksi donutil si ten řidičák udělat…ale pro mě peklo, parkování, hustý provoz, slepé úhly…s radostí se nechám vozit MHD…manžel nemůže mít řidičák že zdravotních důvodu a jsem ráda, že mě do řízení nenutí…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.9.23 15:07

Ale co se týká těch nákladů, tak myslím, že budete v pohodě ;)

• Citovat
  • Upravit
6169
20.9.23 15:09
@Anais Brno píše:
No můj táta je automechanik, takže mě jako mladou jaksi donutil si ten řidičák udělat…ale pro mě peklo, parkování, hustý provoz, slepé úhly…s radostí se nechám vozit MHD…manžel nemůže mít řidičák že zdravotních důvodu a jsem ráda, že mě do řízení nenutí…

jo slepé úhly :mrgreen: Já vím, že bych někoho přejela. Jsem zbrklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 15:13
@nikitice píše:
jo slepé úhly :mrgreen: Já vím, že bych někoho přejela. Jsem zbrklá.

Jednu dobu jsem fakt řídila, poslali nás na sluzebku do Prahy, měli jsme parkovat někde v centru, když jsem viděla to parkoviště, tak jsem si byla jistá, že to nedám. Normálně jsem vystoupila a chlapkovi, co parkoval vedle jsem na ferovku řekla, že určitě nechce mít odřené auto a určitě parkuje líp než já. No koukal jako blázen, ale zaparkoval :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6169
20.9.23 15:18
@Anais Brno píše:
Jednu dobu jsem fakt řídila, poslali nás na sluzebku do Prahy, měli jsme parkovat někde v centru, když jsem viděla to parkoviště, tak jsem si byla jistá, že to nedám. Normálně jsem vystoupila a chlapkovi, co parkoval vedle jsem na ferovku řekla, že určitě nechce mít odřené auto a určitě parkuje líp než já. No koukal jako blázen, ale zaparkoval :mrgreen:

Já nejezdila nikdy, jen fakt chvilku po tom řidičáku jsme si s manželem vyměnili místo, když jsme někam jeli, ale právě někde ve vesnici a neparkovala jsem nikdy jen v té autoškole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10629
20.9.23 15:23

Když člověk jezdí autem jen jednou za čas, je jasné, že se bojí a má strach, neumí to.
Já najezdím něco kolem 10000 km ročně a ovládám každé auto, do kterého sednu, jezdím automaticky, přirozeně,… věnuji se jen silnici a předvídám, jak by se mohli zachovat druzí řidiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 15:48
@Bytsamsebou píše:
Když člověk jezdí autem jen jednou za čas, je jasné, že se bojí a má strach, neumí to.
Já najezdím něco kolem 10000 km ročně a ovládám každé auto, do kterého sednu, jezdím automaticky, přirozeně,… věnuji se jen silnici a předvídám, jak by se mohli zachovat druzí řidiči.

Věř, ne každý má pro řízení vlohy :mrgreen: jezdila jsem 2 x až 3× měsíčně Brno směr sever Moravy…to ještě dobrý, ale řídit ve městě, parkovat, to je faktem peklo. Auto jsem měla pár let, nejvíc se mi ulevilo, když jsem auto prodala

• Citovat
  • Upravit
10629
20.9.23 15:56
@Anais Brno píše:
Věř, ne každý má pro řízení vlohy :mrgreen: jezdila jsem 2 x až 3× měsíčně Brno směr sever Moravy…to ještě dobrý, ale řídit ve městě, parkovat, to je faktem peklo. Auto jsem měla pár let, nejvíc se mi ulevilo, když jsem auto prodala

Všechno se dá naučit! Já řídit neuměla, bála se, na města jsem si netroufla vůbec… ale tím, že jezdím opravdu denně, troufnu si podle navigace všude, s prstem v nose. Parkovat jsem se musela učit, furt dokola, abych to měla úplně v ruce. Člověk se neustále zdokonaluje. Je to jak s během třeba. Ze začátku to nikomu nejde, po čase se zlepšuje a zlepšuje, až je pak pro něj půlmaraton úplně hračka :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7256
20.9.23 15:57
@Cullenova píše:
17 tisic mesicne za jidlo? To delate jak? My jsme tri, v jidle se neomezujeme a mesicne se vlezu do castky okolo 10 tisic. Jinak 51 tisic mi prijde docela v pohode, my meli uz i min a vyzili jsme. Otazkou je, jakou mate zivnotni uroven a standardy.

3300 na osobu na jídlo… 100kč na den a neomezujete se? A co tedy jíte…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7256
20.9.23 15:59
@Tralala736 píše:
@Takco protoze se snazim pocitat a spadnem prijmove hodne dolu s prijmy az se vratime do CR, to same praci take budu muset opustit. Tak proto :)

Jaké máte ty finanční rezervy? Nejde tam zůstat ještě rok dva… když tam ty příjmy máte tak vysoké a necestovat tedy ale přišetřit ještě více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 16:13
@Bytsamsebou píše:
Všechno se dá naučit! Já řídit neuměla, bála se, na města jsem si netroufla vůbec… ale tím, že jezdím opravdu denně, troufnu si podle navigace všude, s prstem v nose. Parkovat jsem se musela učit, furt dokola, abych to měla úplně v ruce. Člověk se neustále zdokonaluje. Je to jak s během třeba. Ze začátku to nikomu nejde, po čase se zlepšuje a zlepšuje, až je pak pro něj půlmaraton úplně hračka :nevim:.

Hele, kdybys mě viděla ta volantem, tak znenis názor, nemám prostorové vidění ;)

• Citovat
  • Upravit
10629
20.9.23 16:20
@Anais Brno píše:
Hele, kdybys mě viděla ta volantem, tak znenis názor, nemám prostorové vidění ;)

To jsem taky neměla a naučila se to! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.9.23 16:29
@Bytsamsebou píše:
To jsem taky neměla a naučila se to! ;)

Prostorové vidění se opravdu naučit nedá…to mi věř

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek