Názor na náš rozpočet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5655
21.9.23 10:11
@KKK85 píše:
3300 na osobu na jídlo… 100kč na den a neomezujete se? A co tedy jíte…???

Normalni potraviny, jen nakupujeme s rozumem a do zasob :kytka:. A ne, fakt nemame stovku na den, omg, to jsou pocty, pro pana :mrgreen:.

Ted jsem cetla zbytek diskuzi, tak zadne obedy dotovane nemame. Proste co dva tydny zajdeme na vetsi nakup a pak se dokupuje behem tydne cerstve pecivo, sunka, syry, ovoce a zelenina. Vetsinou varim na cca dva dny, chlap jezdi z prace na obed bud domu nebo si vezme s sebou. Uplne v pohode se vlezes, kdyz chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7248
21.9.23 10:24
@Cullenova píše:
Normalni potraviny, jen nakupujeme s rozumem a do zasob :kytka:. A ne, fakt nemame stovku na den, omg, to jsou pocty, pro pana :mrgreen:.Ted jsem cetla zbytek diskuzi, tak zadne obedy dotovane nemame. Proste co dva tydny zajdeme na vetsi nakup a pak se dokupuje behem tydne cerstve pecivo, sunka, syry, ovoce a zelenina. Vetsinou varim na cca dva dny, chlap jezdi z prace na obed bud domu nebo si vezme s sebou. Uplne v pohode se vlezes, kdyz chces.

tak když se vlezeš ve třech lidech za 10tis na jídlo je to přesně 111Kč na osobu a den… a já si to neumím představit…snídani, svačinu, obědě, večeře, pití, káva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
21.9.23 10:36
@KKK85 píše:
tak když se vlezeš ve třech lidech za 10tis na jídlo je to přesně 111Kč na osobu a den… a já si to neumím představit…snídani, svačinu, obědě, večeře, pití, káva…

Dobre, tak jinak :mrgreen:.

Velky nakup nas vyjde na cca 3 tisice. Chodime na nej 2× do mesice, co druhy tyden. Behem toho se pak dokupuje pecivo, ovoce, zelenina, uzeniny, syry. Nakupujeme hodne veci, co jsou zrovna v akci, protoze napr. nebudu brat maslo za 60 Kc, kdyz je mozne ho koupit ve sleve i za 25 Kc. Jakmile je zlevneno, beru treba i 5 ks na mrazak. To stejne mleko - jakmile je za 9,90 Kc, beru celou krabici po 12 ks. Delam si zasoby jak do mrazaku, tak do spize. Takhle nejvic usetris :kytka:. My to nepotrebujeme, ale jsem tak zvykla jeste od rodicu a myslim si, ze to nicemu nevadi.

Na svacinu jogurt nebo udelam treba buchtu, ktera je pak i na snidani. Obedy varim na dva dny, na veceri si davame to, na co je chut. Michana vajicka, tortilla, domaci burgery (housky si delam sama). Fakt nezijeme jak socky a nemame stovku na den. A pokud to tak pocitas, tak mi to je lito, ja to nikdy tak neprepocitavala a ani nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7248
21.9.23 10:39
@Cullenova píše:
Dobre, tak jinak :mrgreen:.

Velky nakup nas vyjde na cca 3 tisice. Chodime na nej 2× do mesice, co druhy tyden. Behem toho se pak dokupuje pecivo, ovoce, zelenina, uzeniny, syry. Nakupujeme hodne veci, co jsou zrovna v akci, protoze napr. nebudu brat maslo za 60 Kc, kdyz je mozne ho koupit ve sleve i za 25 Kc. Jakmile je zlevneno, beru treba i 5 ks na mrazak. To stejne mleko - jakmile je za 9,90 Kc, beru celou krabici po 12 ks. Delam si zasoby jak do mrazaku, tak do spize. Takhle nejvic usetris :kytka:. My to nepotrebujeme, ale jsem tak zvykla jeste od rodicu a myslim si, ze to nicemu nevadi.

Na svacinu jogurt nebo udelam treba buchtu, ktera je pak i na snidani. Obedy varim na dva dny, na veceri si davame to, na co je chut. Michana vajicka, tortilla, domaci burgery (housky si delam sama). Fakt nezijeme jak socky a nemame stovku na den. A pokud to tak pocitas, tak mi to je lito, ja to nikdy tak neprepocitavala a ani nebudu.

Já taky nakupují v akci..dokonce do PL jezdím nakupovat 2-3× za měsíc.. ale neumím to tak jako ty asi… ve třech se prostě do 10tis nevlezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
21.9.23 10:43
@KKK85 píše:
Já taky nakupují v akci..dokonce do PL jezdím nakupovat 2-3× za měsíc.. ale neumím to tak jako ty asi… ve třech se prostě do 10tis nevlezu…

Taky obcas jezdime do PL, hlavne na maso. Syn ma 2 roky, takze toho nesni tolik jako treba pubertak, ale i tak se to do vydaju uz promitne. Napr. krabice mlika nam vydrzi tak na 2-3 dny max. Chlap se synem snidaji i veceri mleko nebo kakao takrka denne.

Příspěvek upraven 21.09.23 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7248
21.9.23 10:45
@Cullenova píše:
Taky obcas jezdime do PL, hlavne na maso. Syn ma 2 roky, takze toho nesni tolik jako treba pubertak, ale i tak se to do vydaju uz promitne.

dcera má 7, na víkendy jezdí dva pubertáci… a projíme cca 17-18tis i s drogerií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
21.9.23 10:48
@KKK85 píše:
dcera má 7, na víkendy jezdí dva pubertáci… a projíme cca 17-18tis i s drogerií

Verim, ze se zvysujicim se vekem a poctem deti rostu logicky i vydaje za jidlo. Ja reagovala na zakladatelcinu situaci, kdy jsou v domacnosti taky jen dva dospeli a male dite jako my a my utratime skoro o polovinu mene. To nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
21.9.23 20:04
@Cullenova píše:
Taky obcas jezdime do PL, hlavne na maso. Syn ma 2 roky, takze toho nesni tolik jako treba pubertak, ale i tak se to do vydaju uz promitne. Napr. krabice mlika nam vydrzi tak na 2-3 dny max. Chlap se synem snidaji i veceri mleko nebo kakao takrka denne.Příspěvek upraven 21.09.23 v 10:45

Jestli máte dítě 2 roky staré, tak věřím, že při vaření doma se do 10k vejít dá. Ty jsi předpokládám na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
21.9.23 20:06
@Cullenova píše:
Verim, ze se zvysujicim se vekem a poctem deti rostu logicky i vydaje za jidlo. Ja reagovala na zakladatelcinu situaci, kdy jsou v domacnosti taky jen dva dospeli a male dite jako my a my utratime skoro o polovinu mene. To nechapu.

Třeba počítá, že bude chodit na kafíčka, občas nebude vařit atd. Když byl covid a byli jsme všichni doma, děti malé, tak jsme taky za jídlo doma utratili podstatně méně než teď, když skoro nejsme doma a jíme všude možně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
21.9.23 20:41

@Tralala736 Ahoj, z toho co ctu to vypada, ze jste na tom dost podobne jako my. :) Pred 5ti lety jsme se prestehovali z ciziny zpet do Cech a taky pocitili ten platovy sesup dolu. Tehdy to byla dost sila ten penezni rozdil a ja byla tehotna. Dokonce jsme tu nemeli ani zadny byt nebo praci. :lol: Takze ti muzu rict, ze to date zcela urcite a myslim si, ze se nebudete muset ani moc uskromnovat. Samozrejme bude to jine nez v zahranici, hlavne ta zivotni uroven a rozhled, proste kdyz zijes jinde a zazijes tu jinou mentalitu, tak ten navrat do CR muze byt krizovka.
My ted mame zhruba jako vy, taky lehce pres 50tis a kdyz spocitam vsechny vydaje jako je hypo, energie, pojistky, penzijka, skolne, stravne, telefony, internety, tak jsme na 24tis.
Zbytek jako nafta, jidlo, drogerie - to se vejdem do 15000, ale musim to hlidat.
Pak zbytek vylety, restaurace, dalsi nakupy potrebnych veci to se ruzni kazdy mesic. Ale kazdopadne usetrime nekolik tisic kazdy mesic a neprijde mi, ze bychom zivorili.
Tak se toho neboj, budete urcite uplne v pohode. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
22.9.23 10:06
@KKK85 píše:

jj také nakupujeme i v akcích a máme to za 5 každý týden, do toho pomalu obden něco. Jako jsme tři. Syn si včera koupil třeba domů tři dorty u Hájka :mrgreen: Pro každého „neomezujeme se“ znamená asi něco jiného. Chápu akce v obchodech i pěstování vlastní zeleniny, pečení všeho možného. Neomezujeme se je třeba, že jdu do kina a 2× nachos s pitím 700,– Kč :roll: - to bylo o víkendu, včera s kamarádkou v kavárně litr zmizel jako nic. Jinak žiju zdravěji, takže to ovoce, zelenina i v akcích něco stojí. Máme furt velké saláty k večeři s ruznými sýry - feta, haloumi apod. a to je i tak porce kilo na jednoho. V práci jdu na oběd kam chci no- jednou je za stovku, jindy třeba tři. Jím očima a chci si dopřát. Ono i ve veganské dnes stojí jídlo dvě kila. Pokud nechci nějakou kejdu z nějaké české nebo fast foodu, tak to tak je a není to každý den, dnes mám jídlo s sebou třeba. Maso jíme méně, miluji ta veganská jídla, ale když dělám, tak do toho dám vše. Teď třeba karbanátky - půl kila kuřecího mletého, půl hovězího mletého, pul kila mleté mozzarelly, kilo brambor, sušená zelenina a koření a jak do toho nedávám mouku, strouhanku, tak toho bylo docela málo asi 20 kusu a k tomu salát - rajčata, rukola, paprika a okurka. A co si budem povídat o třeba ceně hovězího, pokud se člověk neomezuje, tak opravdu nejí jen zadní, kupuji špičku, falešnou svíčkovou, steaky. Nebo oleje- máme doma dýňovy, ostropestřecový, olivové 3 druhy. Další je kafe to jsem teď kupovala nemleté, mleté i kapsle a vybírám lepší no. Boršč mě vyšel snad na litr hrnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7248
22.9.23 10:17
@nikitice píše:
jj také nakupujeme i v akcích a máme to za 5 každý týden, do toho pomalu obden něco. Jako jsme tři. Syn si včera koupil třeba domů tři dorty u Hájka :mrgreen: Pro každého „neomezujeme se“ znamená asi něco jiného. Chápu akce v obchodech i pěstování vlastní zeleniny, pečení všeho možného. Neomezujeme se je třeba, že jdu do kina a 2× nachos s pitím 700,– Kč :roll: - to bylo o víkendu, včera s kamarádkou v kavárně litr zmizel jako nic. Jinak žiju zdravěji, takže to ovoce, zelenina i v akcích něco stojí. Máme furt velké saláty k večeři s ruznými sýry - feta, haloumi apod. a to je i tak porce kilo na jednoho. V práci jdu na oběd kam chci no- jednou je za stovku, jindy třeba tři. Jím očima a chci si dopřát. Ono i ve veganské dnes stojí jídlo dvě kila. Pokud nechci nějakou kejdu z nějaké české nebo fast foodu, tak to tak je a není to každý den, dnes mám jídlo s sebou třeba. Maso jíme méně, miluji ta veganská jídla, ale když dělám, tak do toho dám vše. Teď třeba karbanátky - půl kila kuřecího mletého, půl hovězího mletého, pul kila mleté mozzarelly, kilo brambor, sušená zelenina a koření a jak do toho nedávám mouku, strouhanku, tak toho bylo docela málo asi 20 kusu a k tomu salát - rajčata, rukola, paprika a okurka. A co si budem povídat o třeba ceně hovězího, pokud se člověk neomezuje, tak opravdu nejí jen zadní, kupuji špičku, falešnou svíčkovou, steaky. Nebo oleje- máme doma dýňovy, ostropestřecový, olivové 3 druhy. Další je kafe to jsem teď kupovala nemleté, mleté i kapsle a vybírám lepší no. Boršč mě vyšel snad na litr hrnec.

tak zase 20tis za měsíc ve třech za jídlo je už taky darda… ale to co píšeš dražší sýry atd..no něco to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
22.9.23 10:33
@KKK85 píše:
tak zase 20tis za měsíc ve třech za jídlo je už taky darda… ale to co píšeš dražší sýry atd..no něco to stojí

Ale tohle mi příjde „neomezovat se“. Když jsme byli mladší, měli větší výdaje, stavbu atd., tak jsme se omezovali i dost a nevycházeli někdy nebo pak to bylo takové, že bych měla chuť na něco, ale rozpočet je nižší, tak si prostě místo pasírovaných rajčat koupím protlak a třeba to pak chutná jinak, ne tak dobře, dražší sýr nahradím levnějším, ale to je prostě to omezování. Čím jsem starší, tím si i prostě dopřeju. mamince je 75 a když jede za mnou do Prahy, tak si také dá salát za 250,– a k tomu vínko, kafe a jsme na té tisícovce ve dvou. Syn má i své peníze z brigád i odkládá si je, takže už to není o tom, že bychom mu vše museli kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55916
22.9.23 10:57

My se ve třech vejdeme i pod 10. Je pravda, že u nás ve městě moc lákadel není. Hodně nakupuju v Německu, Polsku. Velký kluk jí přes den v menze, já když jsem v kanceláři, tak nám vše platí firma… dnes mám k obědu krůtí s fazolkami ( fazolky cca 40, krůtí 100 za kilo ), děti si to odpo a večer dají s tortillou. Ovozel máme stále vlastní, na víkend upeču cheesecake. Pijeme hlavně vodu, menší dítě jede ve velkém v řeckých jogurtech, naposledy 4 za 1,1€. Teď v září jsme střídavě nebyli týden doma já a menší dítě, teď odjelo na 5 dní velké.. je to hodně o lakadlech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
22.9.23 11:08
@jkra píše:
My se ve třech vejdeme i pod 10. Je pravda, že u nás ve městě moc lákadel není. Hodně nakupuju v Německu, Polsku. Velký kluk jí přes den v menze, já když jsem v kanceláři, tak nám vše platí firma… dnes mám k obědu krůtí s fazolkami ( fazolky cca 40, krůtí 100 za kilo ), děti si to odpo a večer dají s tortillou. Ovozel máme stále vlastní, na víkend upeču cheesecake. Pijeme hlavně vodu, menší dítě jede ve velkém v řeckých jogurtech, naposledy 4 za 1,1€. Teď v září jsme střídavě nebyli týden doma já a menší dítě, teď odjelo na 5 dní velké.. je to hodně o lakadlech…

To máš pravdu. Maminka se odstěhovala na vesnici, kde není nic, ani pošta. Takže jednou týdně ty nákupy a ovoce v létě nekupují. Pak když jede do Prahy, tak to lítá. Koupí si v pekárně nějaké sladké, slané pečivo a všude něco asi jako když my byli teď v Bulharsku. Člověk chce ochutnat vše. Já teda i kdybych bydlela tam kde oni, tak v tom nějakém hypermarketu stejně zabrousím do těch cizích kuchyní. My milujeme ty saláty, takže různá pesta, oleje, octy, manžel kapary různé. Ono se to koupí teď všude. Nebo objednávám přes net. Teď chci zrovna sušenou zeleninu, v obchodech to není a vlastní nemám a samozřejmě pak nakoupím vše co mají zajímavého, abych ušetřila na poštovném. Já pracuji v obchodním centru. Lákadla všude. Miluji Ugo :srdce: Jinak pijeme taky jen vodu a teda víno a to taky koukám na lepší. Já dnes ráno si k snídani koupila mango, avocado a kaši probio v globusu, oběd mám z domova a večeře padne tady, takže stejně to bude Ugo - prostě kuře s arašídovou omáčkou je závislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný