Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Takco jo to jo, ale do rekonstrukce davam nekolik milionu. Tak mi prislo zbytecne porizovat neco jineho, kdyz to mame v rodine. Auto jsme poridit chteli, ale sami nam rekli, ze je to zbytecny kor na vyuziti 1× za tyden. Ale ani pomoc je od nich velka, to samozrejme, nerikam nic ![]()
@ZuzaM píše:
Podle některých místních dam jsou sociálové všichni, co nemají měsíční příjem aspoň 90 tisíc.:-)
Tady jsou všechny hrdinky, až když nechceš druhé dítě kvůli financím. To najednou se dá úplně v pohodě bydlet v 2kk, auto nepotřebujete a dítěti stačí klaciky, šišky a dovolená pod stanem ![]()
@liggy píše:
Roční 3650,– / os.
Je to nejvýhodnější cena.
Ale jen na Prahu. Psala, že do Prahy je to 30 minut. Já jsem ze 4.pásma, roční stojí i s Prahou necelých 15000,– pro jednoho.
@Bytsamsebou píše:
To říkali na TV Hov.na? Tak to je asi 80 procent Čechů sociálně slabých
Vzdyt ma Roba18 pravdu. Vlada určila rocni prijem 1 milion jako hranici pro vyplatu jednorazove davky 5000.
Byla tu uplna hysterie jak co nejrychleji zadat, zda uz to prislo.
Mne ta hranice taky prisla prilist vysoka, ale holt vlada vidi socialni pripady jinak.
@Tarena píše:
Vzdyt ma Roba18 pravdu. Vlada určila rocni prijem 1 milion jako hranici pro vyplatu jednorazove davky 5000.
Mne ta hranice taky prisla prilist vysoka, ale holt vlada vidi socialni pripady jinak.
No, však říkám, že 80 procent Čechů je sociálně slabých
! Z toho vyplývá, že milionářů v České republice moc není
. My jsme třeba na ty jednorázové dávky málem zapomněli
.
@Tarena píše:
Nemá pravdu! Tvrdí tady, že to byl čistý příjem, ale jednalo se o HRUBÝ příjem, a 80tis. hrubého a čistého je docela dost velký rozdíl. Za mě i ta hranice v hrubém byla dost vysoko, ale nelíbí se mi, že to je úplně chybně používáno jako argument, že 80tis. ČISTÉHO je nějaký průměr pro rodinu, ne, fakt není.
@Samina007 píše:
Ale jen na Prahu. Psala, že do Prahy je to 30 minut. Já jsem ze 4.pásma, roční stojí i s Prahou necelých 15000,– pro jednoho.
Jejda, tak jsem to špatně pochopila. Moje chyba…15000 je mazec!
@liggy my radši bereme měsíční kupóny. Ono nikdy člověk neví co bude třeba za půl roku.
@Klarys1 píše:
@Tralala736 to máte rozpočítání z ročního kuponů? Měsíčně je to na jednoho minimálně cca 900,– v případě že jednotě jen z 1. Pásma
Pro dítě do 3 let je v Praze pořád zdarma doprovod ne?
@Anonymní píše:
17 tis vim, to takto platime s pojistkama uz ted nekolik let, ted uz se jen budem vracet do pripraveneho. A bude to jeste na 9 let pak uz nam zbydou jen energie.
Telefon za 700 jen pro me, manzel ma v praci, bohuzel vyhodnejsi tarif jsem zatim nenasla.
Do prace bych rada co nejdrive, ale nevim jak to v cr chodi s jeslema, vsude ctu ze spis skolka az od 3 let. Tak se svym prijmem zatim uplne nepocitam. Az za ty 2 roky.
Můžeš dát dítě do jeslí…a něco přivydělat
@Sany80s píše:
Vy tu hypotéku máte fixovanou navěky?
Co se týká práce, tak jsem tím myslela, zda máš nějaký obor, kde bude snadné se zaměstnat. Na pracovním trhu má tady matka malého dítěte, pokud nemá vybudovanou pozici v nějaké firmě nebo specifický obor, docela problém, pokud jde o udržení zaměstnání.
Hele, já novou práci po rodicaku měla do dvou měsíců, ve svém oboru, mladýmu byly dva roky. Hledala jsem brzo, protože všichni strašili stejně, jak to popisujes ty.
Vybírala jsem ze tří nabídek
Platové jsem při nástupu byla stejně, za těch osm let, co jsem po rodicaku zpátky nám dvojnásobný plat…tak nevím… ![]()
@roba18 píše:
Však loni rodina s čistým příjmem 80tis. byla brana jako sociálně slabá. Takže předpokládám, že většina rodin má větší rozpočty.
Ale ten příspěvek byl určen pro rodiny s nízkými a STŘEDNÍMI příjmy. A důvodem příspěvku byla vysoká inflace a růst životních nákladů. Ten příspěvek měl jen trochu zmírnit ten dopad krize na děti. Na pravidelnou pomoc pro sociálně slabé jsou mnohem přísnější podmínky.
A šlo o hrubý příjem a ne čistý. Nemluvě teda o tom, že to nic moc nevypovídá o tom, jak na tom rodina doopravdy je/byla. Je rozdíl, jestli šlo o rodinu s jedním dítětem, vlastním bytem, bez půjček a slušnou finanční rezervou. Nebo o rodinu se třemi dětmi, vysokou hypotékou a minimální rezervou.
My jsme na příspěvek 5000,– pro děti nárok neměli. Manžel sám by na něj nárok neměl. Když se přičte můj příjem. Tak absolutně.
Ale někde se ten limit udělat musel. Kdyby nebyla hranice pro výplatu částky, tak bude větší chaos a nedopočítájí se.
@welovefashion je
Praha – 0 Kč Osoba doprovázející dítě do 3 let v Praze mohou cestovat za 0 Kč (kromě vlaků), pokud prokáží nárok (věk dítěte), a to: Průkaz PID “Dítě do 3 let”
@Samina007 píše:
@welovefashion je
Praha – 0 Kč Osoba doprovázející dítě do 3 let v Praze mohou cestovat za 0 Kč (kromě vlaků), pokud prokáží nárok (věk dítěte), a to: Průkaz PID “Dítě do 3 let”
Co vím vždycky stačila jen dcery občanka